Škoda Vision iV: takhle bude vypadat další elektromobil z Mladé Boleslavi

Prostřednictvím studie Škoda Vision iV představuje česká automobilka na autosalonu v Ženevě (5. až 17. března) další krok směrem k elektromobilitě.

Škoda prostřednictvím studie VISION iV nabízí konkrétní pohled na elektrickou budoucnost značky.
foto: Škoda

Dvěma designovými skicami poodhaluje Škoda svůj první vůz na bázi modulární platformy pro elektromobily (MEB). Čtyřdveřový crossover s karoserií kupé přitom fascinuje svými sportovními a emocionálními liniemi.

ŠKODA VISION iV se vyznačuje širokou maskou chladiče, typickou pro vozy značky Škoda, novou světelnou lištou, velkými koly a atleticky tvarovanou karoserií s čistými plochami.

Škoda Vision iV

Škoda Vision iV
foto: Škoda Auto

Jemná linie střechy ve stylu karoserie kupé končí mohutnou a širokou zádí s krystalickými skupinovými svítilnami a červeně podsvíceným nápisem Škoda.

tisková zpráva

101 Comments on “Škoda Vision iV: takhle bude vypadat další elektromobil z Mladé Boleslavi”

  1. Už mi to příjde docela směšný, když vidím článek ve
    Už mi to příjde docela směšný, když vidím článek ve spojení Škoda a elektromobilita. Těch vizí a konceptů už je od nich vydáno takové množství a stále nemáme nic hmatatelného. Vzpomeňme si na Škodu Citigo v elektrice, jako první ev od Škody.

  2. Škoda leader elektromobility ve Vision. Zatímco ostatní
    Škoda leader elektromobility ve Vision. Zatímco ostatní řeší tepelný manegament baterie, zavádění robotické výroby , zlevňování výroby baterii, autonomní řízení , přetahuji se o odborníky na umělou inteligenci a jiné prkotiny , Škoda najímá počítačové grafiky. Výroba konceptu tak běží na plné obrátky a dokáže pokryt bez problému každý autosalon. SIMPLY CLEVER!

          1. A některý retardi si myslej že čím má jejich pekáč
            A některý retardi si myslej že čím má jejich pekáč masivnější masku chladiče tak tím maj větší koule. Nejvíc komický je to na pickupech :))))

            Jenom rozumný lidi chápou, že tvar má následovat funkci a ne navopak. Takovýdle zhovadilosti akorát kurvěj aerodynamiku, ale to pro retardy není důležitý. Pro retardy je důležitý jen to jak vypadaj a jaký maj kecy. Retardi si pletou auto s kabátem :)))

            1. Chápu, že máš zřejmě nějaký komplex když vedle tebe
              Chápu, že máš zřejmě nějaký komplex když vedle tebe stojí borec co má velkou masku, ale to je jenom tvůj problém, tím tu nikoho neotravuj 😀

              Já myslím, že v automobilce vědí o trochu víc o aerodynamice než ty, takže bych to nechal na nich, myslím že zvládnou udělat dobrou aerodynamiku i s maskou a i kdyby tak těch několik km co ušetřím díky masce mě nevytrhne, lepší než jezdit s americkou rozsednutou žábou 😀 😀 oceňuji výstižný příspěvek pane mikesh ještě jsem se tu nad ničím tolik nezasmál

              1. Hele jí hloupou ovci co slepě důvěřuje dinosaurům.
                Hele jí hloupou ovci co slepě důvěřuje dinosaurům. :)))
                Ani jedna z těch tvých automobilek co tak moc „rozumí“ aerodynamice nedokázala udělat u svejch elektropekáčů tak nízkej odpor vzduchu jako má Tesla. Bravo, to je vidět jak strašně moc pokročili za těch 100 let existence. Radši to przněj dál co to dá. :)))
                Takže radši přestaň myslet nebo ještě nakonec vymyslíš 5 kolo u vozu co tak strašně potřebujem. Radši už se ani nerozmnožuj ať se tvoje prudká úroveň „inteligence“ nešiří dál. 😉

                Čestnou vyjímkou budiž již sešrotované GM EV 1 a polorakovinomet VW XL1.

      1. Jasně Kuku, přesně, jsou zoufalí 😀 ty jsi fakt klaun 😀
        Jasně Kuku, přesně, jsou zoufalí 😀 ty jsi fakt klaun 😀 Každý den v té škodovce brečí, že nedělají EV. Proto si tam zvedají platy asi třikrát do roka, aby jim to nebylo tak líto 😀 A už se nemohou dočkat až začnou chrlit EV ve velkém a spadnou jim platy na půlku a polovina lidí půjde na pracák 😀

              1. Ty chceš argumenty na ty svoje houna? Tak šup dej sem link
                Ty chceš argumenty na ty svoje houna? Tak šup dej sem link na Teslu co se uvařila po 3 sprintech ty komiku :))))
                Pokud se matně pamatuje tak se to možná stalo Roadsteru 1 ve starým Top gearu, ale už přesně co tam s tím ti šašci dělali… 🙂

                1. Link nikde, có ty argumente :)))
                  Link nikde, có ty argumente :)))

    1. Až, až, až…
      A propos – až to bude tak tu všichni

      Až, až, až…
      A propos – až to bude tak tu všichni zatleskají, protože každé EV se počítá.
      To jen hateři si nevidí do pusy a vytrvale ignorují zdejší hlasy „více EV, odkudkoliv“ a překládají si to jak se jim zlíbí (povětšinou „více Tesel“).

      1. Přesně tak. Fanoušsci Elona již dávno ví, že jeho cíl
        Přesně tak. Fanoušsci Elona již dávno ví, že jeho cíl není monopol na elektroauta, ale očšitění planety od fosilních paliv ať už to udělá kdokoliv. Tesla konkurenci vítá a přeje si její brzký nástup, protože to znamená nejen rychlejší vývoj podpůrné infrastruktury jako nabíječky, ale i rychlejší přijetí legislativy pro autonomní řízení.

        Stejně jako se SpaceX Elon nemá zacíl být monopolním prvozovatelem vesmírné dopravy, ale chce nastartovat větší zájem a zahájit konečně nějaký pokrok v pilotovaných misích, které budou v důsledku znamenat kolonizaci jiných objektů než je Země. Viz tweet Boeingu který se naparoval že doletí na Mars jako první soukromník a Elon mu odpověděl prosté „Do it“.

        Takže většina se těší na elektromobily od VW které budou masově vyráběny, za přijatelnou cenu, a dobrými vlastnostmi jako je dojezd, rychlé nabíjení nebo pokročilý asistent řízení. Zatím jsou to bohužel jen sliby, ale výsledky Tesla už to tlačí do reálné podoby 🙂

            1. Pockej, ale ja v Janove prispevku nectu „Fanoušsci openmotors
              Pockej, ale ja v Janove prispevku nectu „Fanoušsci openmotors již dávno ví, že …“ 😉

              Na tohle jsme se pred casem divali (z hlediska pouziti jako roboticke platformy), ale do kompletniho plnohopnotneho auta to melo dost daleko. Ale diky za pripomenuti, podivam se, kam se posunuli.

              1. Teda, clovek ti modre z nebe snese a ty furt brbles, tebe bych
                Teda, clovek ti modre z nebe snese a ty furt brbles, tebe bych nechel mit za zenu 🙂

                Edit : Jinak uz vidim ty zastupy akcionaru kdyby jim Tesla rekla ze budou OpenSource projekt 😀 Bohuzel, Musk na rozjeti Tesly potrebuje penize, nema mincovnu v prdeli jak FED, to nic nemeni na tom jaky cil Tesla ma, ale holt porad je to spolecnost ktera musi byt ziskova a vydelavat jinak by ani nic zmenit nemohla. Furt lepsi vydelecna TeslaMotors co chrli auta nez ztratovy openprojekt na ktery sere pes.

                1. Pravdu mas, ber za zenu radsi cipisa 😉
                  Ja myslim, ze by to na

                  Pravdu mas, ber za zenu radsi cipisa 😉

                  Ja myslim, ze by to na vydelecnost vliv (moc) nemelo, velci hraci, kteri je muzou ohrozit, uz stejne davno koupili a rozebrali. Pokud by to pomohlo vzniknout novym hracum, jenom dobre, podle me Tesla potrebuje konkurenci jak svine drbani.

                  Ale vzhledem k Muskove pristupu k open source (kaslat z vysoka na to, ze open source software ma nejake licence – brat a nevracet) to zrejme nehrozi.

            2. Jen ze zvědavosti: vy byste do toho šel? Za polovinu je
              Jen ze zvědavosti: vy byste do toho šel? Za polovinu je jetý Leaf první generace. A zbytek do 100% vás nebude stát ani nová baterka do něj. Ale tak já pořád tvrdím: vymysli píčovinu, vždycky se najde dost blbců co si to bude chtít koupit. Lidi taky platí za to, že si zkracují život (chlast a pod.) tak proč by nekoupili jinou bejkárnu. Kdo se nechá, nechť je dojen!

    2. Jo, jestli chcete pořádné elektrické SUV ideální pro
      Jo, jestli chcete pořádné elektrické SUV ideální pro Evropu za dobré peníze, tak si musíte ještě 1,5 počkat na Škodovku, bylo jasné, že nikdo jiný to dřív nenabídne.
      e-Niro bude masově nakonec v podobnou dobu, ale s horším tepelným manažmentem a nabíjecí zástrčkou úplně vepředu, kde bude v zimě zamrzat.

  3. Spravně titulek zní:
    Škoda Vision iV: takhle nebude vypadat

    Spravně titulek zní:
    Škoda Vision iV: takhle nebude vypadat další elektromobil z Mladé Boleslavi.
    To si zase zkoksovaný dizajnéři čmaraj něco co jim vedení stejně nedovolí vyrobit a výsledkem bude zase ta stará známá škodovácká plechovka jako minule. 😀

      1. Tak mne napadlo, že by Škoda Auto mohla sponzorovat ABC
        Tak mne napadlo, že by Škoda Auto mohla sponzorovat ABC mladých techniků a přírodovědců a posílat tam každé čtvrtletí nějakou tu svoji Vižn jako vystřihovánku ke slepení. Kdyby to bylo ve správném měřítku, dala by se pak jako kit strčit na podvozek autíčka z autodráhy a máte elektromobil Škoda jak vyšitý 🙂
        P.S. Klidně jim to pošlete, když mi za nápad pošlou nějakou tu korunku, zlobit se nebudu. Když průměrná mzda tarifního zaměstnance ve Škodě Auto v roce 2017 činila 45 385 korun a s dvanáctiprocentním zvýšením v roce 2018 přesáhla 50 000 Kč, tak by to mohlo hodit slušnej balík.

    1. Á další pomatenec neschopný vlastnímo myšlení, co
      Á další pomatenec neschopný vlastnímo myšlení, co kvůli čumákovité Tesle netuší, jak je důležitý u elektroauta kvalitní tepelný manažment, pro který jsou při neplýtvání délkou nejlepší přední regulovatelné nasávací otvory.

            1. Ale koncern VW bude mít nejvyspělejší tekutinový tepelný
              Ale koncern VW bude mít nejvyspělejší tekutinový tepelný manažment, kdy musí motor taky naopak baterii na začátku zahřívat a držet ji co nejblíže ideální teplotě 30 stupňů.
              Prostě tomu nerozumíte a jenom požadujete ideologické odstranění grillu, ale v něm budou žaluzie pohyblivé, takže samozřejmě při šetrném provozu to bude zaklapnuté s minimálním odporem vzduchu.

    1. tak zas asi to nie je o tom, že by nevedeli, že tam je
      tak zas asi to nie je o tom, že by nevedeli, že tam je zbytočná.

      je to dôležitý dizajnový prvok (úplne bez srandy). Všimni si, koľko značiek má okolo tvaru masky chladiča vybudovanú svoju dizajnovú „identitu“.
      tohto sa asi budú vzdávať dosť ťažko.

  4. Ano už jsem se bál že tam nebude zbytečná masivní
    Ano už jsem se bál že tam nebude zbytečná masivní spalovácká maska chladiče jak hovado :)))
    Už u spalovací Ocháfky 3 i u Superba 2 je napůl falešná a tudiž jen taková potěmkinova vesnice :)))

    Ochcáfka 3
    http://www.cc-autodily.cz/files/images/137710419.JPG

    Superb 2
    http://www.vrakoviste-skoda.com/maska-chladice-skoda-superb-ii-08-mrizka-s-kryci-listou-original-3t0853668a-3t0853607a

      1. Řekni mámě ať ti uklidí hračky že nemůžeš najít
        Řekni mámě ať ti uklidí hračky že nemůžeš najít svýho méďu. Už v nadpisu se píše že jde o DALŠÍ elektrický model značky. Že ty si to pleteš s SUV modelem Vision E z roku 2017? 😀
        A teď mi dej link na to kde Škodovka jasně uvedla, že VISION iV přijde na trh v roce 2020? :)))

Napsat komentář