Tesla dodá 100 baterií PowerPack k nabíjecím stanicím Electrify America od Volkswagenu

Program Electrify America, v jehož rámci Volkswagen vybuduje v USA rozsáhlou síť nabíjecích stanic, je součástí pokuty za aféru dieselgate. Nyní na tom vydělá Tesla.

Bateriový systém Tesla Powerpack (vlevo) a nabíjecí stanice pro elektromobily Electrify America.
foto: Electrify America

Volkswagen si skrze Electrify America objednal u společnosti Tesla 100 bateriových systémů Powerpack. Ty doplní ke svým nabíjecím stanicím.

Velké baterie u výkonných rychonabíjecích stanic mají pomoci zejména se špičkovými odběry, kdy je cena elektřiny nejvyšší, a nabíjení se tak provozovatelům velmi prodražuje.

Samotná Tesla něco podobného plánuje pro novou verzi 3 svých nabíjecích stanic Supercharger, kterou má představit během nadcházejících měsíců. Měla by se pochlubit nejen bateriovými systémy, ale také vyšším nabíjecím výkonem.

Stanice Electrify America budou vybaveny 210kW/350kWh Powerpacky. Pro Teslu jde o nezanedbatelnou zakázku cca 21 MWh Powerpacků. Electrify America zase hodlá do roku 2027 investovat celkem $2 mld. do rozvoje své sítě.

tisková zpráva

7 Comments on “Tesla dodá 100 baterií PowerPack k nabíjecím stanicím Electrify America od Volkswagenu”

    1. Právě naopak, ještě na tom v budoucnu vydělají. Já bych
      Právě naopak, ještě na tom v budoucnu vydělají. Já bych výrobcům nařidil zákonem, že na každých vyrobených 200 kusů BEV musí postavit jednu nabíječku s minimálním výkonem AC 22 kW a na každých 1000 jusů jednu nabíječku minimálně DC 50 kWh a bylo by vystaráno.

    1. cena powerpacku je ale nasobne vyzsi, set s parametry
      cena powerpacku je ale nasobne vyzsi, set s parametry 210kW/350kWh vychazi zakaznicky na cca $260 tisic, cela ta zakazka tedy muze mit hodnotu 26 milionu dolaru + samozrejme pak jsou poplatky za zpravu a servis, pro Teslu je to tedy urcite dobrej kseft

Napsat komentář