Tesla zlevnila elektromobil Model 3, první várka doplula do Evropy

Elektromobil Tesla Model 3 opět mění cenu, ale pouze v USA. Tesla aktualizovala jeho online konfigurátor a zlevnila všechny varianty o $1100, v přepočtu asi 30 000 Kč.

Elektromobil konečně doplul do Evropy. Souběžně Tesla mírně snížila jeho cenu.
foto: Tesla

Správné nacenění Modelu 3 je pro Teslu problémem, se kterým se potýká od začátku jeho výroby. Automobilka včera provedla další změny v ceníku tohoto modelu, které odůvodňuje končícím referenčním programem:

„Především v důsledku končícího referenčního programu, který byl mnohem dražší, než jsme si mysleli, je Tesla schopna snížit ceny Modelu 3 o $1 100,“ píše se v oficiálním vyjádření automobilky.

O nákladnosti referenčního programu v nedávné době hovořil také Elon Musk, který na Twitteru připustil, že referenční program navyšoval cenu vozidel až příliš, zvláště pak u Modelu 3. V současné době ceník elektromobilu Tesla Model 3 vypadá takto:

• Mid Range verze: $42 900
• Long Range verze s dvojicí motorů: $49 900
• Verze Performance: $60 900

Zpráva o změně cen Tesla Model 3 přichází v době, kdy do Evropy dorazila první nákladní loď s těmito elektromobily na palubě. V současné době kotví v belgickém Zeebrugge, kde vozy čekají na vykládku a zahájení dodávek evropským zákazníkům. Jen v tomto měsíci by mělo do Evropy dorazit okolo 3 tisíc kusů tohoto elektromobilu každý týden.

Tesla

27 Comments on “Tesla zlevnila elektromobil Model 3, první várka doplula do Evropy”

    1. Prodávají právě náramně, až tak že na to stačí
      Prodávají právě náramně, až tak že na to stačí personální reference a nemusej si platit drahý reklamy. Rezervací jsou stále statisíce, které tento rok všechny nestihnou uspokojit ani kdyby vyráběli 10000 týdně 😀 A jak bylo ve výroční zprávě za minulé či předminulé čtvrtletí tak nové rezervace stále přibývají rychlejším tempem než se stíhá vyrábět. Každá firma by chtěla mít tenhle problém! Není divu když 9 z 10 lidí co je projedou při testovací jízdě nebo se známým chtěj Teslu koupit a už nikdy nechtěj mít spalovák. To je realita v USA, auto se prodává samo.

  1. No pro soukromé jednotlivce, to asi význam mít nebude, ale
    No pro soukromé jednotlivce, to asi význam mít nebude, ale víte jak je to zajímavá zpráva pro firmy co pořizují flotily aut?
    Kdo do teď váhal mezi Nissanem Leafem plus a Hyundai (Kona/Ioniq), tak už dováhal, a z uvedených dvou možností zvolí tu třetí – TM3 🙂

    1. Tak někdo taky chce mít dostupný servis za normální ceny,
      Tak někdo taky chce mít dostupný servis za normální ceny, nezamrzající kliky a použitelný kufr do kterého neteče.
      Pokud k tomu ještě má být i bezvadný tepelný manažment, který umožní časté rychlonabíjení, tak si počká rok na VW ID Neo.

                1. Na běžnou Škodovku máte při vlastní konfiguraci
                  Na běžnou Škodovku máte při vlastní konfiguraci čekačku přez půl roku, v EU složilo na ty drahé vyráběné verze peníze 20. 000 lidí, to stihnou navézt ty dvě lodě za pouhé 3 měsíce.

                2. Predobjednavky 2 roky dopredu delaji jen nadsenci, normalni
                  Predobjednavky 2 roky dopredu delaji jen nadsenci, normalni lidi cekaji, az bude auto bezne k objednani. Delate, jakoby poptavka po autech byla jen jednorazova zalezitost 🙂
                  Ale to je furt dokola, totez jsem neustale slysel o modelu S, jak se poptavka nadsencu vycerpa…a prodeje furt stoupaly az ted jsou stabilni.

      1. A kdo Vám dnes zaručí parametry NEO?
        Aby jste se nedočkal

        A kdo Vám dnes zaručí parametry NEO?
        Aby jste se nedočkal městského hatchbacku, za 90% Tesly s dojezdem 250km a ve finále mu neteklo do kufru. 🙂
        A konstrukční (nebo jinou) chybu udělá i zkušená matadorská automobilka, proč by jinak byly svolávačky?
        A že zrovna koncern VW mělo svolávaček nepočítaně a někdy šlo o hrubé chyby ohrožující bezpečnost provozu.
        Nepřeju NEO nic špatného, také se na něj těším, už jen z důvodu konkurence.
        Ale spoléhat na ně??? Ono z něj může vylézt velké zklamání.

Napsat komentář