Elektrický supersport Audi PB18 e-tron půjde do výroby, hlavní konkurent: nový Tesla Roadster

Futuristický sporťák Audi PB18 e-tron se jako koncept poprvé ukázal na setkání americké automobilové smetánky v Pebble Beach v Kalifornii. Vypadá to ale, že jen u konceptu nezůstane a auto půjde do výroby!

V původní tiskové zprávě o konceptu Audi PB18 e-tron se mluví o využití solid-state baterií, tedy baterií s pevným elektrolytem. Ty ale zatím na trhu pro využití v automotive zatím nikdo nenabízí.
foto: Audi

Podle magazínu Auto Week NL potvrdil Bram Schot, šéf značky Audi, během prezentace elektromobilu Audi e-tron v Nizozemsku, že by se nakonec mělo vyrobit asi 50 kusů Audi PB18 e-tron.

Kdy přesně ale neřekl. Nejen náš odhad ale zní, že zhruba ve stejné době, kdy se na trh chystá také nová generace Tesla Roadsteru, který chce udělat definitivní tečku za spalovacími motory. O novém Roadsteru se uvažuje zhruba pro roky 2020-2022.

Celkový maximální výkon supersportu Audi PB18 e-tron má být 500 kW a při akceleraci může mít řidič krátkodobě k dispozici dokonce až 570 kW. Nabídne zrychlení z 0 na 100 km/h za sotva více než 2 sekundy. Na jedno nabití prý jízdním cyklu WLTP ujede více než 500 km.

11 Comments on “Elektrický supersport Audi PB18 e-tron půjde do výroby, hlavní konkurent: nový Tesla Roadster”

  1. Prej konkurent… Kolik tahle sranda bude stát? Milión
    Prej konkurent… Kolik tahle sranda bude stát? Milión dolarů? Nebo 2 milióny dolarů? Klidně si uříznu pravou ruku v rameni, jestli to bude míň. A Roadster bude stát 200 tisíc. Navíc si buďte jisti, že i když bude minimálně o 800 tisíc levnější, tak přesto bude jezdil lépe, než toto Audi. Už jen ta baterka… 4x menší kapacita než Tesla? To jako vážně? Tohle auto je k smíchu. Stejně jako všechny ubohé pokusy klasických automobilek konkurovat Tesle. : -D

    1. Roadster so slubovanými parametrami bude určite o niečo
      Roadster so slubovanými parametrami bude určite o niečo drahší, ale o konkurencii zo strany Audi tu nemôže byť žiadna reč. KLasické automobilky nedokážu vyrobiť ani spalovák s parametrami roadsteru. A to dobre vedia. Viď nedávne vyhlásenie Koenigsega.
      Roadster 2.0 bude tzv. KO pre spalováky, to je isté. Keď bude stáť aj 300 bez dane, tak pojde na dračku.

      1. Ne. Všechny parametry (zrychlení 1,9 s, rychlost 400 km/h,
        Ne. Všechny parametry (zrychlení 1,9 s, rychlost 400 km/h, 200kWh baterie, dojezd 1000 km..) se týkají podle Elona základní verze za 200 tisíc dolarů.
        https://youtu.be/5RRmepp7i5g?t=1770
        To si možná plete se speciálním SpaceX packem, který bude jistě dražší. Ale díky němu nebude Roadster jen jezdit 400 km/h, ale díky němu bude létat. 😉

Napsat komentář