CES 2019: Samsung jde do AI, aut i robotiky, představil exoskelety pro seniory

Jihokorejský gigant Samsung na CES v Las Vegas ukázal celou řadu novinek, zejména z oblastí AI, 5G, robotiky a konektivity.

Exoskelety Samsung pomáhají s chůzí, jsou určeny např. pro specifické profese nebo seniory.
foto: Samsung

Společnost Samsung umožnila nahlédnout do budoucnosti propojeného života a představila své nejnovější výsledky v oblasti robotických platforem včetně Samsung Bot Care, Samsung Bot Air, Samsung Bot Retail a Samsung GEMS.

Exoskelety řady Samsung GEMS (Gait Enhancing Motivational System) lze využít k lepšímu zvládání každodenních činností a mohou například pomoci stárnoucímu obyvatelstvu samostatně zvládat některé úkony.

V rámci robotických platforem Samsung poprvé veřejně představil platformu Samsung Bot Care, která pomáhá spotřebitelům s každodenními úkony souvisejícími s péčí o zdraví. Pojízdní roboti dokážou poradit či zavolat pomoc.

Propojené řízení aut

Společnost Samsung představila také nejnovější výsledky své spolupráce s firmou HARMAN a představila inovace v oblasti automobilů. Digital Cockpit 2019 dále rozvíjí myšlenku propojeného automobilu a zaměřuje se na konektivitu, personalizaci a bezpečnost.

Díky integraci digitálního asistenta Bixby mohou řidiči ještě předtím, než se vydají na dlouhou cestu, na dálku zkontrolovat, kolik paliva mají v nádrži, nebo mohou v autě nastavit požadovanou teplotu, ještě než ráno vyrazí z domova.

Nový digitální kokpit dokáže pomocí digitální kamery rozpoznat jednotlivé řidiče a spolucestující a nastaví podle toho osobní prostor vozidla – přizpůsobí předvolby displeje, výšku sedadla, nastavení osvětlení i seznam oblíbených skladeb.

Spolucestující si mohou dokonce vychutnávat osobní obrazovky na zadních sedadlech a připojit se k vestavěnému systému Samsung DeX, který jim umožní pracovat i při cestě vozem. Digitální kokpit 2019 umožňuje také bezpečnější jízdu, ke které přispívá kamerový systém nahrazující zrcátka a další kamerové bezpečnostní funkce.

To vše je možné díky technologii Cellular-V2X, která staví na zkušenostech společnosti Samsung s technologiemi mobilních sítí a uplatňuje je v oblasti automobilových technologií. Díky technologii C-V2X od společnosti Samsung budou automobily schopny přijímat a analyzovat informace, které zajistí bezpečnější a zábavnější jízdu.

Řešení pro inteligentní zařízení

Společnost Samsung zdůraznila, že aby bylo možné úspěšně rozvíjet budoucí technologie založené na umělé inteligenci (AI), je tomu nutné přizpůsobit již dnešní AI infrastrukturu. Samsung z tohoto důvodu pracuje na spuštění komplexního portfolia řešení, která budou formovat budoucnost inteligentních zařízení.

Patří sem mobilní paměti a procesory s podporou AI včetně nedávno představené řady Exynos Auto, které umožní rychlejší a efektivnější zpracování úloh souvisejících s AI přímo v jednotlivých zařízeních.

Pokročilá paměťová řešení budou zároveň splňovat náročné požadavky, které budou mít v budoucnosti datová střediska i firmy v souvislosti se zaměřením na složitější úlohy týkající se AI.

tisková zpráva

2 Comments on “CES 2019: Samsung jde do AI, aut i robotiky, představil exoskelety pro seniory”

Napsat komentář