Larry Ellison, nový člen správní rady, má v Tesle zainvestováno nemalé jmění

Americký miliardář a jeden z nejbohatších lidí světa Larry Ellison se nedávno stal jedním ze dvou nových členů správní rady společnosti Tesla. Teď už je jasné proč: vlastní 3 miliony akcií v hodnotě miliardy dolarů.

Larry Ellison a Elon Musk jsou dlouhodobí dobří přátelé. Když se nedávno na Muska strhla mediální kritika, Ellison ho veřejně obhajoval.
foto: Tesla

Už delší dobu je jasné, že Larry Ellison je akcionářem společnosti Tesla, do které podle svých slov investoval „velké“ peníze. Přesná informace se objevila teprve nyní, protože Ellison byl nově jmenován členem správní rady. Musel proto předat přesné údaje americké Komisi pro cenné papíry.

Ellison dnes vlastní tři miliony akcií Tesly. Ty mají při současném kurzu hodnotu asi miliardu dolarů. Ellison je tak vedle samotného šéfa firma Elona Muska největším nezávislým akcionářem ve správní radě. Investici ve firmě mají či měli skoro všichni její významní členové (Steve Jurvetson, Ira Ehrenpreis a další).

21 Comments on “Larry Ellison, nový člen správní rady, má v Tesle zainvestováno nemalé jmění”

  1. off
    Nadějná zpráva pro fandy elektrododávek, minibusů,

    off

    Nadějná zpráva pro fandy elektrododávek, minibusů, kampery a ty co si nasekali kupu dětí. Opel v roce 2021 dodá až 9ti sedadlovou elektrododávku se staronovým jménem Zafira. Stará malá MPV verze je mrtvá. Není to nic jiného než přebrandovanej Peugeot Traveller, Citroën SpaceTourer či Toyota ProAce. Takže očekávám, že to samý nabídnou i v Pežot a Citroen verzi. O Tojotě pochybuju, že bude mít zájem.

    Z Opelu Zafira se stala osobní dodávka. Má až 9 míst a bude i elektrický https://www.autorevue.cz/opel-zafira-life-oficialne-ma-az-9-mist-a-bude-i-elektricky

    1. Japonskej hon na čarodějnice.
      „Podle médií a Ghosnových

      Japonskej hon na čarodějnice.

      „Podle médií a Ghosnových dětí je s vrcholovým manažerem jednáno jako se zločincem. Všichni tedy byli zvědavi, v jakém stavu se Ghosn na veřejnosti ukáže. Ten prý jednání dorazil strhaný a velmi pohublý. Denně prý dostává k jídlu jen tři misky rýže, díky tomu za měsíc a půl ve vazbě zhubl o 10 kilogramů. K soudu ho přivedli se spoutanýma rukama, v jednoduchém šedém úboru a plastových pantoflích.

      Soudce Yuichi Tada pustil na jednání pouze 14 lidí i přesto, že žádosti o vstup na jednání dorazilo přes tisíc.

      „Byl jsem chybně obviněn a nespravedlivě zadržen na základě bezvýznamných a nepodložených obvinění,“ uvedl Ghosn. „V protikladu k obviněním vznesených prokurátory jsem nikdy nepřijal od Nissanu žádné náhrady, které by nebyly oznámeny, a nikdy jsem s Nissanem neuzavřel žádný závazný kontrakt, aby mi byly vypláceny nezveřejněné fixní částky,“ dodal.“

      1. Tady je krasne videt, co lidi nevedeli.. Japonsko neni moc
        Tady je krasne videt, co lidi nevedeli.. Japonsko neni moc pravni stat, vubec se tam moc neparou s nejakou presumci neviny a radnou obhajobou, kdyz tam nekoho zavrou, tak je automaticky vsemi odsouzen, asi jako tady za totality. Podle mne Ghosn pekne stval ty Japonsky papalase, kdyz ovladal Nissan (vlastneny Renaultem), Renault odsava penize z Nissanu, diky akciovym pomerum, nicmene Ghosn Nissan zachranil z lopaty, ted zacal Nissan vydelavat a Japoncum se nelibi, ze ty penize tecou Francouzum (a msti se). Tohle by mely media ostre sledovat, podle vseho to na nej Japoncici usili, je to umele vytvorena kauza.

  2. Pokud se týče Tesly, Elona Muska a Larryho Ellisona, tak
    Pokud se týče Tesly, Elona Muska a Larryho Ellisona, tak pokud bude ještě někdo tvrdit, že má Tesla před bankrotem, tak se mu rovnou vysměju. Larry je zakladate společnosti Oracle, jejím dlouholetým CEO pokud je mi známo, tak Oracle po celou dobu svojí existence prosperuje náramně. Larry by se nepouštěl do tak velké transakce, pokud ty Tesle nevěřil stejně, jako svojí firmě.

  3. OffTopic: Ten článek je i tady na hybridu, ale na
    OffTopic: Ten článek je i tady na hybridu, ale na konkurenčním médiu uvádějí k číslům prodejů EV v ČR 703 kusů taky počty jednotlivých modelů… Nejprodávanější byl eGolf s 264 registracemi (zcela zjevně proto, že si ho pořizovala Moneta do flotily) na druhém místě BMW i3 se 124 registracemi a na třetím Leaf se 123 registracemi. Pak Tesla s 85 registracemi (ty ale tvoří 2 modely) a pak Ioniq s 56 registracemi, dál to jsou jen přištipkáři. Jsou do toho započtené i plug-iny.

            1. Spalovací petrolheadi necouvnou před ničím. Tohle je jen
              Spalovací petrolheadi necouvnou před ničím. Tohle je jen malá ukázka. Norská asociace reklamou cílila na to, aby města, instituce a vůbec legislativa kladla důraz na budování zásuvek u budov, jinak to dopadne v budoucnu, až budou mít elektromobil skoro všichni, na ulicích takhle. Nejlegračnější jsou ti cyklisti, jak se probíjejí prodlužovačkami. 🙂 A spalovací petrolheadi z toho vyrobili dnešní norskou realitu a lidi jim to žerou. 🙁

            1. Když vezmu svoji robotickou elektrickou Roombu, vysavač, a
              Když vezmu svoji robotickou elektrickou Roombu, vysavač, a dám na ni velkou panenku, bude to vypadat jako ten ruský humanoid, co ho prý sejmula Tesla. Ale zase se trefili do uvažování spousty lidí, jak zlý americký imperialista autem napadl nevinného sovětského mírumilovného robota.
              Takže si připomeňme oblíbený letitý vtip – 4 čínské tanky zákeřně napadly v pohraničí pokojně orající sovětský traktor. Ten palbu opětoval a po zničení všech cílů odletěl na základnu.

Napsat komentář