Elektromobil Volvo Polestar 2 se chce přímo postavit rekordmanovi Tesla Model 3

Čínsko-švédské Volvo zveřejnilo první informace k chystanému elektromobilu Polestar 2. Čtyřdveřový fastback nabídne dojezd kolem 500 km.

Zatím jediný obrázek elektromobilu Polestar 2 od Volva
foto: Volvo/Polestar

Polestar 1 je plug-in hybrid poprvé představený na autosalonu v Ženevě 2018. S designem norského studia Snøhetta zaujme, jako celá značka Polestar, zejména milovníky výkonných aut.

Cílová cena Polestar 1 je €130 000 až €150 000 a už při jeho představování se Volvo odkazovalo k elektromobilu Tesla Model 3. Jeho skutečným souputníkem má ale být Polestar 2.

To už je čistý elektromobil s plánovaným dojezdem kolem 500 km, výkonem 300 kW, rozhraním Google Android HMI (včetně Google Assistant v autě) a cenou na úrovni právě Modelu 3. Polestar 2 má jít do výroby zřejmě na počátku roku 2020, produkční verze bude představena ještě letos ve druhé polovině roku.

17 Comments on “Elektromobil Volvo Polestar 2 se chce přímo postavit rekordmanovi Tesla Model 3”

  1. Co je to za konkurenci, když bude za rok tam, kde byla Tesla
    Co je to za konkurenci, když bude za rok tam, kde byla Tesla loni? A ještě ani nepotvrdili cenu, jen přibližně stejně. Jenže tím asi myslí přibližně stejně jako TM3 dnes. Jenže jak známo náš oblíbený vizionář plánuje prolomit hranici 35000 dolarů během první poloviny roku 2019 a co na to konkurence? Jo aha, ona vlastně tou dobou bude ještě půl roku pozadu.

  2. Co jsou to zase za howna? V originale zpravy se vyslovne pise,
    Co jsou to zase za howna? V originale zpravy se vyslovne pise, ze:
    „Ingenlath said it’s not a “Tesla killer”, but it will compete with Tesla’s latest vehicle.“ , ale v CR z toho prepisovac zprav udela „..se chce přímo postavit..“ hned v titulku, tywle to je narez!

Napsat komentář