Tesla nabíječky v USA okupují gangy agresivních truckerů

Přesně na Vánoce přišla z USA zpráva o tom, že nabíjecí stanici Tesla Supercharger v městečku Hickory zabraly tři vytuněné pick-upy a jejich majitelé pokřikovali nadávky na ostatní uživatele.

Motiv jednání jedinců, kteří svými pick-upy schválně blokují nabíjecí stanice Tesla Supercharger, není zcela jasný. Nabízí se nicméně jedna prostá možnost, a to slaboduchost.
foto: u/BarcodeOfficial

Hickory je malé čtyřicetitisícové městečko v Severní Karolíně. Vede tudy poslední úsek americké národní sítě dálnic, konkrétně Interstate 40 (I-40), a právě na jednom z jejích sjezdů se nabíjecí stanice Tesla Supercharger nachází.

Zhruba před dvěma týdny ji zcela nepochopitelně zablokovala trojice majitelů amerických pick-upů. Američtí uživatelé elektromobilů mají pro blokování nabíjecích míst spalováky krásný výraz „icing“.

V tomto případě ale nešlo o přehlédnutí nebo neznalost, nýbrž o záměr. Majitelé trucků pořvávali na kolemjdoucí „Fu*k Tesla“ a nakonec byli vykázáni zaměstnancem řetězce Sheetz, na jehož pozemku se nabíječky nacházejí.

Aktuálně se na síti Reddit.com objevil další podobný incident, tentokrát z městečka Hadley ve státu Massachusetts. Dotyční na majitele vozů Tesla opět pokřikovali sprosťárny.

52 Comments on “Tesla nabíječky v USA okupují gangy agresivních truckerů”

    1. Nejdříve blokovali lékárny, jinde benzín nebyl. Ale
      Nejdříve blokovali lékárny, jinde benzín nebyl. Ale určitě neblokovali nabíjecí stanice, ty tady totiž byly první, včetně výměnných. jenže elektromobilem se blbě válčí. Spalovák je na zabíjení efektivnější. Tak elektromobily pomalu vymřely třeba i v N.Y.

      1. Pokud si někdo na převážení pouze vlastní zadnice
        Pokud si někdo na převážení pouze vlastní zadnice pořídí auto, které oproti běžnému autu má několikanásobné provozní náklady a mnohem vyšší emise CO2, má nějaké psychické problémy. A je jedno jestli je to pickup, nebo Tesla.

    1. bože, tebe nám je fakt líto … že máš takové mezery v
      bože, tebe nám je fakt líto … že máš takové mezery v hlavě, že prostě nepobereš, že jde o byznys, ne ochranu planety, kterou NEJVÍCE ničí dobytek … tedy tvoji bratří, až pak s odstupem americká armáda a az pak daleko ropa a proti tomu se nic nedělá … už se ti rozsvítilo? Kolik ti je, 5? 🙂

    1. No tohle bych zrovna jako řešení nenavrhoval.
      Nejsem

      No tohle bych zrovna jako řešení nenavrhoval.
      Nejsem právník, ale přijde mi to jako nezákonná manipulace s cizím majetkem, vemte si kolik mají leckdy oplejtaček měšťáci, když jen trošku neopodstatněně někde odtáhnout špatně parkující auto, a to jsou na to leckdy školeni, a v podstatě na to to právo mají.

      Ale jisto jistě by nastal prů*er, kdyby jsi při tom odtažení to auto poškodil. Obzvláště v těchto případech, kdy se ten řidič (majitel) k té nabíječce postavil úmyslně, aby ji blokoval. Člověk s tímto smýšlením by se po tobě vozil jak na sáňkách, a z různých znaleckých posudků by jsi mu nakonec pomalu musel koupit nový auto, protože jsi na tom jeho spáchal nenapravitelné škody.

          1. Všechno je o prachobyčejný slušnosti. A lidí, kterým
            Všechno je o prachobyčejný slušnosti. A lidí, kterým tahle vlastnost chybí, bohužel přibývá. A kdo chce problém najít, najde ho vždycky.
            A zrovna v tomhle případě určovat, kdo je problémovej – to snad nemyslíš vážně. Leda bys seděl v tom pickupu, tomu bych rozumněl.

      1. Motáte dohromady odtah a poškození cizí věci. Neznám
        Motáte dohromady odtah a poškození cizí věci. Neznám jejich právo, ale tady, pokud bys mu nic nepoškodil, tak by si na tobě nic nevzal. Pojem jako „nezákonná manipulace s cizím majetkem“ neexistuje. Mohl by tě žalovat pro způsobenou škodu, ale musel by to umět vyčíslit a zdůvodnit před soudem a soudce by mu to musel uvěřit, že mu vznikla vyčíslitelná škoda tím, že jste mu odtáhl auto o pár metrů.
        Poslední věta je čistá fabulace, je to samozřejmě nesmysl. Je to argumentační faul „šikmá plocha“. Nedovedu si představit, že posunutím auta o pár metrů se dojde k tomu, že budete kupovat nové auto…

        1. Ale já netvrdil, že to je nějaká právní úprava, jen
          Ale já netvrdil, že to je nějaká právní úprava, jen jsem teoretizoval na základě vlastní zkušenosti.
          Osobně jsem byl účastníkem nehody, kdy mě pán naboural zezadu. Jenže já měl připevněné tažené zařízení. On uvedl, že jsem prudce a bezdůvodně brzdil.
          Výsledek ve správním řízení byl, že viník jsem JÁ (navzdory tomu, že on naboural mě zezadu), a z mé pojistky se měla hradit oprava jeho vozu, která dle jeho výčtu byla až absurdní. Jeho rychlost v momentě nárazu nemohla být moc veliká, protože jak jsem uvedl, měl jsem tažné zařízení a mě se nedostal ani na zadní nárazník. Kdežto na jeho autě se prý závady projevili na celé přední masce, chladícím systému, vychýlené poloose nápravy, a u spolujezdce mělo dokonce dojít k vychýlení pantů dveří.
          To byl první závěr.
          Odvolal jsem se, a po odvolání věc skočila tak, že viníka nelze určit.
          A že jsem si pojem „nezákonná manipulace s cizím majetkem“ vymysle, ano vymyslel – a jak by jste chtěl nazvat situaci, kdy někdo dělá něco s vaším majetkem bez vašeho souhlasu a v tomto případě i přímo proti vaší vůli?

          A k těm odtahům, tady osobní příklad nemám, mě se to nestalo, ale historek (nebo chcete-li povídaček) o tom, jak se lidé s městskými strážníky věčně věkům dohadují o oprávněnosti odtahu vozidla, nebo udělení pokuty jsou kvanta. A že by všechny byly jen čistou fixcí, a ani na jedné nebylo za nehet pravdy… no může být, ale myslím, že na každém šprochu pravdy trochu.

  1. Škoda, že se k takovým blbounům nechovají US policejní
    Škoda, že se k takovým blbounům nechovají US policejní složky jako k černochům, co si jdou večer na návštěvě u babičky na dvorek zatelefonovat, nebo jako k australským cvičitelkám jógy v elasťákách a tílku, co se jim nakloní do auta, aby jim řekly co potřebují vědět.
    Nebo vlastně, ne, smrt nepřeju ani jim.

    1. Jen to značení míst je tragédie. Jsou místa kdy bez
      Jen to značení míst je tragédie. Jsou místa kdy bez povolení nemůžete ani EV nabíjet u nabíjecí stanice.
      Chomutov je v tom třeba unikátní přímo před úřadem. Kolik vyhrazených míst tam najdete? Určitě dostanete povolení třeba v neděli, když tam budete potřebovat nabíjet? A pro vjezd a parkování potřebujete jakousi jejich parkovací kartu.

      1. To jsou fakt komici. A ještě to má ČEZ uvedeno jako
        To jsou fakt komici. A ještě to má ČEZ uvedeno jako veřejnou nabíječku. Se značkou jen na povolenku města.
        Ano, třeba u krajského úřadu v Ostravě je taky za závorou, ale ta je bud otevřená nebo je tam na vrátnici služba 24/7 a stačí se nahlásit do mikrofonu že jedete nabíjet.

    2. Jenže pánové z toho oddílu který zmiňuješ nejsou
      Jenže pánové z toho oddílu který zmiňuješ nejsou zdaleka na úrovni dobrého oddílu. Neznalost zákona o policii a správního řádu je u nich zdaleka to nejmenší. Horší je, že z tělocvičného školení jsou nabušeni zbytnělým egem neboť je jim vtloukáno, že jsou polobozi. Výslednou úroveň vidíme kolem sebe, kdy maximem vzepětí těchto chudáčků je udělení pokuty za rychlou jízdu (O 10km/h) v rychlostním omezení 50km/h na přehledné rovné čtyřproudé silnici. Střelbu do náhodných kolemjdoucích a náhodné vypadnutí spoutaného hubou na zem už ani raději nerozebírám. Tož tak to je s cajty.

  2. OFF: Dneska jsem četl super blog jednoho doktora Petra z
    OFF: Dneska jsem četl super blog jednoho doktora Petra z Frýdku Místku. Psal v roce 2011 že se za posledních 20 let kapacita baterií zpětinásobila. Psal, že za dalších 20 už bude možné dělat elektromobily. Jsem rád, že jsme se dočkali výrazně dříve.

  3. Zrovna jeden amík říkal, že se podobné odkazy se velmi
    Zrovna jeden amík říkal, že se podobné odkazy se velmi často vyskytují na pickup FB skupinách a jsou jejich členy víceméně vždy odsuzováni. Zajímavé.

    Evidentně si některé zabedněné lopaty myslí, že když budou se svejma pickupama vyrobenejma v Mexiku okupovat nabíječky pro auta vyrobený v Americe tak tu Ameriku fakt zachráněj :))))

    1. Nehledě na zrádce Schwarzenegera, co si nechal předělat
      Nehledě na zrádce Schwarzenegera, co si nechal předělat Hamvíčko na elektriku 🙂
      Člověk se těm zoufalcům nediví. Jen mi připomněli jejich slabý český odvar na SC Vystrkov. To je taková česká chudší varianta (penězi, duchem jsou na tom shodně), co frajeří s vytuněnýma barazovkama.

      1. Právě jsem přijel z Vystrkova. Mám pocit, že když tam
        Právě jsem přijel z Vystrkova. Mám pocit, že když tam přijedu a náhodou tam nejsou „tuňáci“, hned se přiřítí a nechají to tam za mnou blafat! Snad jim někdo dává echo, že mají přijet? Když jsem se začal fakt dusit spálenou naftou, zapad jsem do auta a zapnul vnitřní cirkulaci. Když jsem zjistil, že platím skoro 14 Kč/kWh, zase jsem vyskočil a upaloval pryč! Na Spy jsem zjistil, že to dává jen 10 až 13 kW výkonu!. Holt studená baterka dělá své! a 3,45 Kč/min je v tomto případě FAJN tarif!! Díky!!

        1. Stejně tak jako je Microsoft Edge programem pro stažení
          Stejně tak jako je Microsoft Edge programem pro stažení Chromu, tak je teď (zvlášť v zimě) Vystrkov dobrej jen na to, aby se dalo dojet na ČEZ Loket, nebo třeba do Jihlavy. Nejlepší způsob jak zabít elektromobilitu je tarifikovat nabíjení podle času. Viz Polyfazer.

        2. dojedu vteď na Lidl a chlapik tam nabíjí i3. Po pozdravu
          dojedu vteď na Lidl a chlapik tam nabíjí i3. Po pozdravu začal vykřikovat žé ho nabíječ okradl, že si při nabíjení topí a že mu to bere elektřinu z baterky a že by za to někomu nalopal do pr-ele.
          Takže taková je nastavající generace elektromobolistů. Nemám více slov !
          Přál bych těmto chrapúňúm co nabíjí zadarmo a ješťě se takto chovají aby jsme se vrátili 4roky zpět, kdy se nabijelo na AAA a pri nabijení topit nešlo a casto ani nabíjet……

Napsat komentář