Výroba elektromobilu Tesla Model 3 v jedné minutě

Elektromobil Tesla Model 3 se skládá z 10 000 součástí. Podívejte se, jak se dávají dohromady!

Výroba elektromobilu Tesla Model 3 nabírá od poloviny letošního roku na obrátkách a aktuálně dosáhla asi 7000 kusů týdně. Cílem je 10 000 kusů týdně, ale zda, případně kdy se to podaří, to zatím není jasné.
foto: Tesla

Tesla uveřejnila video z výroby elektromobilu Tesla Model 3 v továrně ve Fremontu, na kterém si během necelé minuty projdeme hlavní výrobní částí. Zrychlené video ukazuje instalaci veškerého vybavení do hotového rámu auta.

Na konci videa sjíždí pojízdné auto z linky na parkoviště. Vůz Tesla Model 3 se za listopad 2018 stal nejprodávanějším elektromobilem na světě s 19 255 prodanými kusy.

Tesla

35 Comments on “Výroba elektromobilu Tesla Model 3 v jedné minutě”

    1. Úspěšný a pracovitý člověk, jediné co mu zazlívám,
      Úspěšný a pracovitý člověk, jediné co mu zazlívám, jsou ty plánované internet satelity kolem Země, protože jich hodlá vypustit do 9 let tolik, jako jich vypustilo lidstvo za celou existenci a fotka noční oblohy bude hrůza provastronomy.

      1. Satelity jsou velmi malé (1,1 x 0,7 x 0,7 m), nebude šance
        Satelity jsou velmi malé (1,1 x 0,7 x 0,7 m), nebude šance je byť zahlédnout natož že by náhodně rušily při pozorování noční oblohy. Solární panely budou vždy obrácené ke slunci, takže se nedočkáme ani záblesků jaké u bývaly u sítě Iridium.
        Pro představu je to jako snažit se z Prahy pozorovat malý zahradní traktůrek v noci na zahradě v Berlíně jedoucí rychlostí skoro 30 tisíc km/h 🙂

        1. Nejde o pozorování, ale o focení, protože satelity mají
          Nejde o pozorování, ale o focení, protože satelity mají kolem jasnost 6 mag., tedy na hranici viditelnosti okem na výborné obloze. Zkoušeli jsme to na dvou testovacích, které jsou od nás viditelné a na fotografii jsou vidět poměrně značně. V plánovaném počtu to bude několik takových drah na jedné fotografii. Váš odhad je naprosto mylný.

          astrofotky.cz/gallery.php?show=MilAN/1542311018.jpg

          1. Aha, děkuju a omlouvám se. To mě fakt překvapuje,
            Aha, děkuju a omlouvám se. To mě fakt překvapuje, počítal jsem že to bude minimálně na 15+ mag, tedy skoro bez šance byť zachytit i profi technikou.
            Tak snad je natře černou barvou místo těch kovově lesklých testovacích u kterých to byl možná záměr možnost je pozorovat. Třeba mnohem větší raketoplán X-37B tak snadno pozorovat nelze, nebo se mýlím?

                1. Pěkné, děkuji za odkazy. Příště už budu chytřejší 🙂
                  Pěkné, děkuji za odkazy. Příště už budu chytřejší 🙂

  1. vyjimecne nic proti tesle ani muskovi ani panu horcikovi.
    vyjimecne nic proti tesle ani muskovi ani panu horcikovi. video je to moc hezke, jen jsem se tak zadival, kolik lidske prace je jeste potreba v tech fabrikach. naskocilo mi tam i video jak se vyrabi elektromotor pro audi a taky koukam, ze bez lidi by to jeste asi fakt neslo. tak snad nas v roce 2019 umela inteligence a roboti jeste uplne nenahradi, vsem vsechno dobre, at je novy rok elektrictejsi a umele inteligentnejsi, nez bude 😉

      1. Asi jste ještě nikdy neviděl jakoukoliv továrnu zevnitř.
        Asi jste ještě nikdy neviděl jakoukoliv továrnu zevnitř. Ty davy lidí co do kažné továrny chodí tam v naprosté většině nesedí někde v kanceláři, ale většinou tam s pomocí nějakých nástrojů „dělají rukama“.

        Člověk je pořád ještě „robot který se nejsnáze přeprogramuje“.

Napsat komentář