Volkswagen otvírá v Hannoveru nové centrum pro měření emisí užitkových vozů

Volkswagen zahájil provoz nového centra pro měření emisí ve výrobním závodě v Hannoveru. Zařízení s plochou 1000 m2, jehož výstavba trvala pouhých deset měsíců, má dvě zkušební stanoviště, na nichž budou vozidla testována v souladu s metodikou WLTP.

Do nového zařízení v areálu hannoverského výrobního závodu bylo investováno šest milionů eur. Dvě zkušební stanoviště pro testování vozidel podle nové metodiky WLTP. 15 zaměstnanců bude pracovat ve dvousměnném provozu.
foto: Volkswagen

Nové zkušební centrum bylo vybudováno kvůli novým legislativním požadavkům. Typové schválení každého vyráběného vozidla totiž nyní vyžaduje hodnoty emisí a spotřeby paliva, zjištěné v souladu s novou standardizovanou metodikou měření WLTP, platnou v celé Evropě. Sériově vyráběná vozidla musejí být navíc průběžně kontrolována v souladu s novou metodikou. Volkswagen Užitkové vozy investoval do nového zařízení šest milionů eur.

Zásadní součástí nové budovy je kromě válcových zkušebních stanic také centrální pracoviště, které dohlíží na průběh všech testů a fází zkušebních cyklů. Ve speciální čisté místnosti se měří hmotnost emisí pevných částic testovaného vozidla na precizní váze (s přesností na tisícinu gramu), která je izolována od vibrací.

Měření emisí užitkových vozů Volkswagen v novém provozu v Hannoveru.

Měření emisí užitkových vozů Volkswagen v novém provozu v Hannoveru.
foto: Volkswagen

Váha stojí na železobetonovém podstavci o hmotnosti 500 kg a žulové desce o tloušťce 20 centimetrů se systémem odpružení, aby na ni nemohly být přenášeny žádné otřesy. V místnosti je navíc udržován přetlak tři hektopascaly, který zabraňuje, aby do ní vnikaly cizí částice, jako je prach, z venkovního prostředí. Uvnitř je navíc udržována konstantní předepsaná teplota 22 °C při vlhkosti vzduchu 45 %.

Nová klimatizační soustava udržuje v hlavní hale předepsanou teplotu 23 °C, aby mohlo být měření emisí realizováno za konzistentně identických podmínek.

tisková zpráva

8 Comments on “Volkswagen otvírá v Hannoveru nové centrum pro měření emisí užitkových vozů”

  1. Nissan žaluje Ghosnovu ségru za neoprávněné obohacení
    Nissan žaluje Ghosnovu ségru za neoprávněné obohacení 😉

    investicniweb.cz/news-nissan-zaluje-ghosnovu-sestru-za-neopravnene-obohaceni/

    rejžáci sů nakrknutý, tak celý vostrovy to maj za 270% hdp kdo by se taky divil že jim ujížděj nervy :)) no a ještě ten zpizd líf2 hotová katastrófn 😉

    1. Tak jasně.
      Japonci se připravovali, že spolu se Západem

      Tak jasně.
      Japonci se připravovali, že spolu se Západem provedou hyperinflaci a tím dluhy odepíší, a když by odepisovali největší zadlužení, tak by na tom byli nejvýhodněji ze všech.
      Jenže díky velmocenskému nástupu Číny a jejího yuanu Západ rychlou hyperinflaci musel odpískat, aby dolar a euro mohli ve světě růstat relevantní jako rezervní měny.
      A tak teď Japonsko neví, co s tím největším vnitřmím dluhem ze všech, mají dělat dál.
      Jediná známá další řešení jsou buď prodat národní akciovky cizincům, nebo přijmout záplavu migrantů, a pokud budou pracovat, tak jim prodávat pozemky a nemovitosti na hypotéky.

Napsat komentář