Baterie HE3DA pohánějí výzkumné centrum v americké poušti

Česká společnost HE3DA se zapojila do projektu, kterým se dlouhodobě zabývá také americká vládní agentura . Program se zabývá zkoumáním bakterií žijících v nevadských vroucích pramenech.

Jan Procházka se vrátil z Nevady, kde má česká společnost HE3DA svou pobočku – HE3DA USA. Zde byl aktuálně realizován projekt „HE3DA záložní zdroj pro extrémní podmínky v Black Rock Dessert, USA, Nevada“, na kterém se podílela i University of Nevada. Cílem projektu byla výměna stávajícího olověného bateriového úložiště, které bylo nahrazeno lithiovým záložním zdrojem HE3DA.

Bateriové úložiště je napájeno solární energií, geotermální energií, větrem nebo 20 kWh generátorem. Generátor slouží jako záloha, pokud by úložiště nebylo dobíjeno z obnovitelných zdrojů.

Jan Procházka u bateriového úložiště HE3DA

Jan Procházka u bateriového úložiště HE3DA
foto: HE3DA

Společnost HE3DA musela vyřešit, jakým způsobem napojí battery pack na přírodní zdroje, které jsou napojeny na dva solární okruhy, dva invertory a na větrnou elektrárnu. Energie z větrné elektrárny je velmi nepředvídatelná.

Pokud se zvýší rychlost větru, může vygenerovaná energie nárazově převýšit 100 A. Na tyto nárazové přílivy energie musí být úložiště připraveno, což záložní zdroj HE3DA jednoznačně splňuje.

Tímto se společnost HE3DA zapojila do programu, který dlouhá léta financuje NASA a další významné instituce. Projekt se zabývá studiem bakterií, které žijí ve vroucích pramenech v Black Rock Dessert v Nevadě.

tisková zpráva

56 Comments on “Baterie HE3DA pohánějí výzkumné centrum v americké poušti”

  1. Dotaz:
    -už někdo někdy osobně, ale hlavně někde jinde

    Dotaz:
    -už někdo někdy osobně, ale hlavně někde jinde než z materiálů či v kadibudkách přímo od procházky, viděl „akumulátor“ HeHeHeDa?
    I to video, sestříhané ze záběrů z TV dokumentů, nějaké boudy či vnitřku garáže, dokumentů z textového procesoru a p. procházky, dokáže sestavit každý studentík nadšený do videa.
    Avšak předvádět takové eskamotérské prezentace jako Procházka na to je potřeba být podnikavý jedinec a to už každý nezvládne.
    TEORETICKY je na světě už více než 15 tisíc 1KWh článků kde jsou. Pár jsem jich viděl na nějakém videu, a zrovna toto bych považoval za autentické, kde procházka když zjistil jaký je to drek tak do nich mlátil kladivem s „komentářem“ – prevíte jeden já tě na tu kilovathodinu nabiju a když to nepude vemu si ještě větší kladivo.
    Pak to ale předabovali:) a presentovali jakože test odolnosti – dle mě odolnosti proti dobití:)
    A továrna v Suché – tam do základů uklidili všechny ty co testovali doposud vyrobené články a chtěli prozradit skutečné parametry.
    A malý elektrotechniký experiment:
    -kupte si třeba SONY VTC5 – baterie 18650 – 2500mAh – 30A
    bude jich potřeba 120 kousků, vlezou se do krabičky cca 15 x 15 x 20cm, spojte je všechny paralelně a jako připojovací svorky zvolte festovní měděné šrouby a nakonec si to polepte jakým chcete obrázkem a popisem.
    A víte co máte?
    – Akumulátor se jmenovitým napětím 3,6V
    – max nabíjecí 4,2V
    – min vybíjecí 2,5V
    – doporučená pracovní oblast 3V – 4,1V
    – kapacita 1,1 KWh
    – standartní nabíjecí proud 300A
    – Nepřetržitý vybíjecí proud: 2400A
    – Maximální nepřerušovaný vybíjecí proud: 3600A
    Toto si každý šťoura může postavit,testovat, hodnotit, chválit a nebo pomlouvat.
    Skuste sem napsat elektrické parametry heheheda a porovnat v čem jsou tak lepší když 100A jim prý nedělá problém ale hlavně jak si to můžeme OSOBNĚ ověřit.

    1. Ja si myslím, že je to celé podvod. Tvrdím to bez emocí a
      Ja si myslím, že je to celé podvod. Tvrdím to bez emocí a urážek pana Procházky. Každopádně, až ho budou jednou vláčet po soudech, , tak si ten člověk rozhodně zaslouží cenu Davida Coperfielda, protože to trvá již pět let, jak dokáže při životě udržovat projekt a vydělávat peníze bez toho, aniž by rozjel seriovou výrobu.
      Jinak, nějaké soudní pře již běží, investoři mají obavu o své peníze na základě faktu, že výroba stále neběží a dodané prototypy baterií nesplňují slibované parametry co se úložné kapacity týče, prý je tak nízká, že to nedokáží vyvážit ani plusy tepelné a mechanické odolnosti. Dokonce jsme četl, že kdyby výrobci lion prismatických článků (Panasonic a Samsung upravili tloušťku elektrod na tolik, aby zvýšili proudovou odolnost, tak by dosáhli stejných výsledků jako HE3DA, to jest vyrobili po všech stránkách odolnější článek ovšem za cenu nízké kapacity.

      1. Ano, je to podvod.
        Již počátkem roku 2015 to bylo patrné

        Ano, je to podvod.
        Již počátkem roku 2015 to bylo patrné podle rozporů v tvrzení Procházky i podle dalších indicií – videa atd…
        Kdyby ten člověl měl skutečně akumulátor vyjímečných vlastností, dávno by je veřejně doložil. To se ale nikdy nestalo.
        V roce 2017 ale dostal dvě státní vyznamenání. Návrh na ně vzešel z jeho okolí…

  2. Obyčejně diskuse pod články o HE3DA bateriích nečtu, ale
    Obyčejně diskuse pod články o HE3DA bateriích nečtu, ale na Hybridu jsem neodolal. Žádné překvapení pro mě ale příspěvky diskutujících nepřinesly. Stručně bych to shrnul tak: prakticky 100 % negativně laděných nebo přímo urážejících příspěvků je generováno anonymy frustrovanými vlastní neschopností porozumět věci odborně a také vlastní neschopností vytvářet něco pozitivního a užitečného. Těmhle lidem mohu říci jen jediné: Je úplně jedno, jaké pseudoodborné bláboly nebo lži a negativní energii kolem sebe šíříte. HE3DA baterie se úspěšně prosadí do života bez ohledu na vaše vytí a jedovatosti, které kolem sebe slintáte. Už brzy se v praxi ukáže že jste jen malí, bezvýznamní a zamindrákovaní žvanilové. 🙂

    1. Pane Šefle,
      pokud se v praxi ukáže, že jsem jen malý,

      Pane Šefle,
      pokud se v praxi ukáže, že jsem jen malý, bezvýznamný a zamindrákovaný žvanil, a HE3DA není podraz, tak se rád veřejně omluvím a budu jí fandit.
      Jak to bude na vaší straně, jestli se HE3DA projeví opravdu jen jako zlatokopecký propadák — přijdete se nám všem omluvit za vaše příkré odsouzení?

    2. Pridam se k anonymum. Pokud je ta technologie tak skvela (a
      Pridam se k anonymum. Pokud je ta technologie tak skvela (a existujici), v cem je problem ji predat na nezavisle testy? Klidne v zapecetenem kontejneru (nebo s poverenym zamestnancem spicim ve spacaku vedle testovaci sestavy), aby se nikdo nemohl stourat ve vnitrnostech. To by zacpalo pusu vsem pochybovacum.

    3. Pan Sefl, precitali ste si komentar, ktory som pisal nizsie?
      Pan Sefl, precitali ste si komentar, ktory som pisal nizsie? Myslim, ze ste inteligentny clovek, ktory z napisaneho pochopi, ze nie som ani anonym (je tam meno a odkaz na moj profil) ani frustrovany a div sa svete – tejto problematike zjavne rozumiem, tak ako mnoho inych. Ja s bateriami a specialne litiovymi clankami pracujem denne a intenzivne.
      To, co je prezentovane na videu v clanku, teda ako su zapojene jednotlive clanky, je velmi, velmi nestandardne a podozrive.
      Ovladate jednoduchu matematiku? Tak si ju zopakujme.
      Na videu je vidiet 12 olovenych baterii, s 99% pravdepodobnostou su to 6V baterie Trojan L16P 420AH.
      Celkova kapacita teda bola cca 30kWh (12 baterii), ale zapojenie do systemu 3s4p nedava zmysel.
      Napriek tomu jeho nova instalacia He3DA podla videa je 5 clankov v serii, co pri nomin. napati 3.6V davalo tych 18V. Ak tam instaloval porovnatelnu kapacitu (30kWh), tak jeden jeho clanok by mal mat 1.5kWh, teda 420Ah pri 3.6V.
      Lenze 18V system sa nepouziva NIKDE z mnohych dovodov a ako taky by bol neefektivny, narocny na udrzbu, servis, pouzite menice (step up alebo step down DC-DC) atd.
      Rozmer toho jeho cierno-zeleneho clanku odhadujem na 25x25x15cm, co je cca 8-10 litrov.
      Nechvalil sa p. Prochazka, ze jeho clanky by sa mali blizit kapacite 1kWh na liter? Potom je ale realna kapacita hlboko pod tym, co prezentuje. Keby totiz kazdy jeho clanok mal mat hoci len 4-5kWh, bol by to hotovy zazrak aj pri zivotnosti 300 cyklov a cely svet by mu uz lezal pri nohach.
      A zvysok som popisal v predchadzajucej reakcii. Tie udajne „narocne teplotne vykyvy“ zvladne s prehladom LTO bateria, prip. aj LiFePo4. Aj pri pouziti obycajnych 18650 clankov napokon staci pridat izolaciu (lacny polystyren) prip. nejaky doohrev vlastnou energiou.
      Zmienovat ze prave jeho clanky zvladnu akysi „100A narazovy prud“ je bud totalna blbost, alebo preklep.
      100A totiz s prehladom zvladnu dva male cylindricke clanky Headway 40152S zapojene paralelne (kazdy ma max. 75A), tento prud dokonca zvladne aj moj baterkovy pack ktory som naskladal zo starych 18650 clankov z vyradenych notebokovych baterii (3s40p). Este 1000A by som pochopil, ale takto je to somarina.
      Takze – prilis vela nejasnosti, prilis vela nezrovnalosti. Prakticky 2 roky ma v prevadzke akusi automaticku prevadzku s robotmi s udajnou kapacitou 10MWh. Ale doteraz vyprodukoval iba 30kWh?
      To co vy nazyvate „pseudoodbornymi blaboly a lzi“ je iba cista matematika, logicke rozmyslanie a otazky z dovodu zrejmych pochybnosti, ktorych pricinou je sam pristup p. Prochazky.
      Uz od vzniku jeho „zazracnej“ technologie bol nespocetne krat vyzyvany aby poskytol bateriu pre nezavisle testovanie a overenie jeho tvrdeni. Dodnes tak nespravil a ani nevysvetlil preco. K tomu pripocitavam aj absolutnu ignoraciu ked som sa ho snazil kontaktovat ja osobne. Takto sa rozhodne seriozny inzinier ani podnikatel nesprava, takto sa spravaju podvodnici. Napriek tomu stavia (nie z vlastnych penazi) velku tovaren avsak nikto (zrejme len okrem neho) netusi, aku tie jeho baterie maju skutocnu kapacitu a charakteristiky. Zatial vsetko naznacuje, ze to s nimi nebude take ruzove, ako sa p. Prochazka snazi prezentovat. Inak by nemal dovod to zatajovat alebo neposkytnut clanok na testovanie.

      1. Omlouvám se, pokud jsem pod Vaší přezdívkou neodhalil
        Omlouvám se, pokud jsem pod Vaší přezdívkou neodhalil pravou identitu. Ale v celé záležitosti baterií HE3DA nemá cenu vést teoretické disputace. V příštím roce by měla být spuštěna velkovýroba v Horní Suché. To ukončí spekulace. Není totiž podstatné, co si o celé záležitosti myslite Vy osobně a jestli Vás někdo přesvědčil. Podstatné je, co si o tom myslí investoři a budoucí odběratelé nové baterie, kteří investovali svoje vlastní peníze do výstavby nového závodu. Peníze na tuto výstavbu totiž dávají z vlastního a ne z cizího. A právě investoři, kteří budou zároveň odběrateli baterií z nově budovaného závodu jsou těmi, kdo mají přístup ke technickým informacím a provádějí vlastní testování a ověřování baterií, které jsou vyráběny ve vývojovém poloprovozu v pražských Letňanech. Vývoj HE3DA baterie je od počátku výhradně soukromý projekt, který se nespoléhá na veřejné peníze. A jediné skutečně nezávislé testování je to, které si provádějí investoři – budoucí odběratelé. Jejich hlavním zájmem je mít špičkový konkurenceschopný produkt – třeba bateriové úložiště k solárním elektrárnám.

          1. Číňani jsou pryč. Investory jsou převážně české
            Číňani jsou pryč. Investory jsou převážně české firmy a cestou, jak se stát investorem, nebo velkým odběratelem, je vyplnit zájmový formulář na webových stránkách unitedpower.cz nebo kontaktovat Battery Unite (také na jejich webových stránkách).

              1. Pozor na trestný čin pomluvy. Vaše tvrzení jsou podle mě
                Pozor na trestný čin pomluvy. Vaše tvrzení jsou podle mě jen domněnky a spekulace, která se neopírají o žádná fakta. Pokud ano, pak máte zákonnou povinnost nahlásit takové jednání orgánům činným v trestním řízení, jinak se sám dopouštíte trestného činu. Pokud taková fakta nejste schopen doložit a šíříte informace, že Battery Unite bude soudně řešena za klamavou reklamu, začínáte se pohybovat v zóně trestného činu pomluvy dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb.

                1. Trestným činem je někoho klamat za účelem vytáhnout z
                  Trestným činem je někoho klamat za účelem vytáhnout z něj finance. To bezpochyby firma činí. Klame tím, že vložené peníze bude kamsi investovat do výroby a vývoje. Záměr je ale zcela jiný.

                2. Na to se dá říci jen jediné: Plácáte nesmysly, pro
                  Na to se dá říci jen jediné: Plácáte nesmysly, pro které nemáte žádné důkazy. Přesně na vás pasuje hodnoceni že jste anonym frustrovaný vlastní neschopností porozumět věci odborně a také vlastní neschopností vytvářet něco pozitivního a užitečného. Je úplně jedno, jaké pseudoodborné bláboly nebo lži a negativní energii kolem sebe šíříte. HE3DA baterie se úspěšně prosadí do života bez ohledu na vaše vytí a jedovatosti, které kolem sebe slintáte. Už brzy se v praxi ukáže že jste jen malý, bezvýznamný a zamindrákovaný a zbabělý žvanil. 🙂

                3. Mgr. Pavel Šefl, CSc.?
                  Nebo ten druhý, z K2 Finance?

                  Mgr. Pavel Šefl, CSc.?
                  Nebo ten druhý, z K2 Finance?

                4. Kdyz jste tedy spolupracovnik pana Prochazky, nemohl byste
                  Kdyz jste tedy spolupracovnik pana Prochazky, nemohl byste prosim zajistit baterii na testovani pro tento server?

                5. Mam zaujem o 500kWh az 1MWh v bateriach, potrebujem cenu okolo
                  Mam zaujem o 500kWh az 1MWh v bateriach, potrebujem cenu okolo 2 centy za dodany kWh pocas rozumnej zivotnosti baterie, konfiguracia od 400 do 800V, vykon 50kW na jednu seriu clankov, kapacita… hodila by sa aspon 100kWh na 50kW 500V serie. Baterie budu na nezavislych instalaciach, kazda musi dodavat 50kW trvale po dobu 10-20 rokov, podla navratnosti, podla toho treba dimenzovat aj clanky.

                  Ake clanky mi viete ponuknut?

        1. Pan Sefl, ja neviem ci pisem po kecuansky, ze nerozumiete,
          Pan Sefl, ja neviem ci pisem po kecuansky, ze nerozumiete, alebo schvalne zase zavadzate. Tu totiz vobec nejde o to, co si myslim, ale o dlhodoby a zjavny rozpor medzi tym, co p. Prochazka tvrdi a co skutocne robi. Nijako ste nevyvratil podozrenia ani nevysvetlil tieto nezrovnalosti, len zase carujete so slovickami v zmysle „vsak len pockajte, vy este uvidite ako sa mylite“ plus dalsie prazdne argumenty a nezmysly o uzatvorenom klube investorov a uzivatelov. Podstatne je, ze to co p. Prochazka tvrdi alebo propaguje na stranke NIE JE pravda pripadne sa NEDA nijako nezavisle overit. Chapeme sa alebo to fakt potrebujete prelozit do cestiny aby ste pochopili?
          Skusim znova, dobre?
          Tie udajne extremne podmienky (-20/+50) aj s tym zvlastnym tvrdenim o 100A prude S PREHLADOM zvladaju sucasne overene a zabehnute verzie litiovych akumulatorov ako LiFePo4 alebo LTO. Maju vysoku hustotu, bezpecnost (nehoria nevybuchuju ani po prerazeni ci poskodeni) a maju overeny vysoky pocet cyklov – tisice a tisice. Navyse su cenovo dostupne a vyrabaju sa v roznych velkostiach, tvaroch atd.
          V podstate kazde jedno tvrdenie na „www.he3da.com/vyhody“ je kontroverzne, da sa lahko vyvratit pripadne sa neda nijako overit.
          Pokial nedokazete zmysluplne odpovedat na otazky a budete sa nadalej len ohanat slovickami bez toho aby sa to akokolvek dalo overit, niet dalej dovod diskutovat.

  3. sledujem to video, pocuvam, ale akosi mi uchadza pointa a
    sledujem to video, pocuvam, ale akosi mi uchadza pointa a nesedi mi tam kopec veci.

    p. Prochazka hovori o tejto zakazke na urovni „zivotna sance“. To akoze fakt je 2.4kWh zivotna sanca? Podla toho ako sa o projekte vyjadroval, co ma na svojej stranke a co tieto baterie udajne dokazu, som cakal ze uz ich ma vyrobenych niekolko MWh a nestiha vyrabat, pricom zakazka na 2.4kWh je absolutne smiesna polozka. Ved aj na stranke ma napisane ze „plně automatizovaná linka s výrobní kapacitou 10 MWh ročně byla uvedena do provozu v prosinci 2016“. Takze niekolko MWh by uz vyrobenych malo byt a kde su? Az po tolkych rokoch je to ich prve instalovane uloziste? Co preboha robil p. Prochazka doteraz?

    Dalej mi nejak nesedi jeho vyjadrenie, ze pouzili elektroniku dizajnovanu na povodne olovene akumulatory.
    Ak spravne pocitam (a vidim na videu), povodnych clankov bolo 12. Predpokladam ze boli zapojene do systemu 2p6s, teda 12V, pripadne vsetky do serie na 24V system. Ale zo zaberov na instalovane jeho nove zapojenie tam ma 5s4p, pricom kazdy clanok ma 4V. 4×5 je 20V, daleko za maximom 14.4V pre olovene akumulatory a zaroven prilis malo pri 24V systeme.
    Tu proste nesedi jeho vyjadrenie s tym, co je zjavne z videa vidim a ako funguje system zapajania clankov. Navyse tam nevidim ziadny BMS (balancer) a podla displejov to sice nie je rozhodene prilis, ale od idealu to ma rozhodne daleko.

    Za dalsie, co ma spolocne 40ms nabeh pri prepnuti napajania zo siete na akumulatory so samotnym akumulatorom? To akoze ine baterie nedokazu dat okamzite energiu ked sa na ne napoji zataz ci ako to mam chapat? 40ms je hodnota pri prepnuti ktora je dana pouzitou elektronikou, podobne ako pri UPS systemoch. Dnes sa to dokonca da riesit superkapacitormi a pauza pri prepnuti je takme nulova. Nic co by nezvladli prakticky akekolvek akumulatory.

    No a nakoniec vyzdvihuje akesi extremne podmienky: -20/+55°C atd. Ze sa problem vykyvov vonkajsej teploty da riesit dobrou izolaciou a prip. pridanym ohrevom, je uz dnes bezna prax. Navyse tieto „extremne“ teploty uplne v pohode zvlada LTO technologia, ktora je (aj cenovo) dostupna aj v u.s. bez problemov, nemusia kvoli tomu objednavat baterie cez polku sveta.

    O tej zmienke narazovych 100A radsej pomlcim, to uz je co za argument? 100A pri takomto rozmere bater. uloziska nie je nic, co by mal byt problem. Navyse ak je bateria plna, tak tych 100A tam jednoducho nepotecie a pri vybitej baterii 100A nabijaci prud 25a nemoze byt problem (podla zaberov su tam baterie zapojene do 5 seria a 4 paralelne, teda 25A na bateriu). To S PREHLADOM zvladaju akekolvek litiove baterie dneska – LiIon, LiPoly, LiFePo, LTO atd.

    LiFePo a LTO su rovnako bezpecne technologie, nehorlave, s tisickami cyklov.

    „Kilowatthodinový modul poskytuje patnáctkrát vyšší maximální výkon, než u technologií, využívaných v současnosti.“ Tento argument je velmi nejasny. Co to presne znamena? Tych udajnych 1kWh na 1l/1kg alebo schopnost dodavat narazovo vysoky prud? To dokazu aj LiFePo aj LTO. vyjadrenie 15x ako ostatne sucasne technologie je velmi smele, povedal by som az provokativne, ale zatial som nevidel jediny porovnavaci test, kde by toto tvrdenie p. Prochazka s prehladom dokazal.

    Takze kde je ta unikatna vyhoda Vasich zazracnych clankov, p. Prochazka???
    —–
    p.s., idem na stranku http://www.he3da.cz a dostanem error hlasku:
    Your connection is not secure
    The owner of http://www.he3da.cz has configured their website improperly. To protect your information from being stolen, Firefox has not connected to this website.

    No comment…

    1. Díky za rozbor. Čím dál víc věcí nasvědčuje podvodu,
      Díky za rozbor. Čím dál víc věcí nasvědčuje podvodu, jenom fakt nechápu, co teda ta továrna v Horní Suché za miliardu s plánovanou roční výrobou 1,2 GWh, to jediné mi na tom nesedí. Ulít si ty peníze přeci nemůže, to by ani nemrknul a už by seděl.

      1. Pan Svarc, nechcem byt negativista, ale ak ta udajna
        Pan Svarc, nechcem byt negativista, ale ak ta udajna automaticka linka s kapacitou 10MWh rocne za cca dva roky vyprodukovala nieco okolo 2.5kWh, tak ta tovaren v Hornej Suchej moze byt kludne len nejaka „prebalovna“. Nakupit nejake polotovary, tu daco z ceska, tam daco z ciny, prebalit, zabalit a nacapit na to svoju znacku. A mame „zazracny“ vyrobok na svete. Ja sa velmi rad ospravedlnim, ak sa ukaze, ze tie HE3DA clanky su naozaj take prevratne ako o nich p. Prochazka pise (Kapacita bateriového systému až přes 500 Wh/litr, patnáctkrát vyšší maximální výkon, než u technologií, využívaných v současnosti, deklarovana zivotnost a naklady atd.)

        Lenze dovtedy je to podla mna zatial len vsetko iba cirkus bez dokazov.
        A nech sa nikto nehneva, za dva roky este nedokazal vyprodukovat dostatok baterii ani pre porovnavaci test aby obhajil co tvrdi???
        Sorry, ale nie.

        1. Berme to pozitivně. Když už nic, tak v zóně Horní Suchá
          Berme to pozitivně. Když už nic, tak v zóně Horní Suchá u Havířova bude pěkná nová továrna. Místní stavaři mají práci a možná ji dostanou i zaplacenou, prostě taková Hladová zeď. No a když to bude i něco použitelné vyrábět, tak supr. Zatím to hezky a viditelně roste.

    2. HE3DA je podvod.
      Vím to od 1. pololetí roku 2015, někteří

      HE3DA je podvod.
      Vím to od 1. pololetí roku 2015, někteří další lidé z řad odborné veřejnosti i déle.
      Firma je zaměřená na čerpání dotací a grantů, popř. i mámení peněz z naivních drobných investorů.
      Zkoušeli i blamáže na investory velké.
      Na internetu lze vše dohledat…

    3. Asi zásobuje dle utajených armádních kontraktů a hryže
      Asi zásobuje dle utajených armádních kontraktů a hryže se do klávesnice, aby nám odolal neodpovědět na naše pochybnosti:-) Celá ta věc s „lisovaným práškem do tablet“ se mi zdá absurdní. Jestli to nemá být zavádějící popis, tak mi někdo vysvětlete, jak se šíří ionty a elektrony v lisovaném prášku…

    1. hariprasad:
      Procházka je evidentně podvodník a lhář. Je

      hariprasad:
      Procházka je evidentně podvodník a lhář. Je to poznat už z rozporů jeho vlastních tvrzení – jednou jsou jeho baterky odolné proti zkratu, jednou nehoří, pak zase snesou velmi rychlé nabíjení, najednou mají abnormální energetickou hustotu, pak pro změnu nepotřebují při nabíjení elektroniku pro regulování, někdy jsou zvláštně chlazené, atd….

    2. Taky mi to přijde divné. Zatím co slíbil, tak splnil.
      Je

      Taky mi to přijde divné. Zatím co slíbil, tak splnil.

      Je možné, že Češi trpí nějakým syndromem nepřejícnosti (úspěch se neodpouští) či co, nebo si připadají méněcenní, když někdo z nich má našlápnuto na úspěch… snad nějaký psycholog by nám tento jev mohl objasnit.

      1. Naopak většina by mu přála ohromný úspěch, jenom nás
        Naopak většina by mu přála ohromný úspěch, jenom nás tak trochu trápí ty kvanta nesrovnalostí a utajování (zatím nikdo neměl jediný kousek v ruce na otestování). No a jsme prostě zvyklí, že na 1 úspěch je 10 podvodů, tak náš mozek jede statisticky nejpravděpodobnější předpovědí :).

  4. HE3DA prý vyrádí akumulátory, to je uvnitř chemie a
    HE3DA prý vyrádí akumulátory, to je uvnitř chemie a zvenku elektřina.
    A tato firma ve své vlastní tiskové zprávě napíše tyto dva hlody:
    „Bateriové úložiště je napájeno solární energií, geotermální energií, větrem nebo 20 kWh generátorem“
    a
    „Pokud se zvýší rychlost větru, může vygenerovaná energie nárazově převýšit 100 A.“

    Takže i kdybych uvěril, že dokáží ten akumulátor vyrobit, tak bych je rozhodně nepustil ani na 100m k mojí domovní elektroinstalaci.

    Ale díky za tuto zprávu, jestliže jsem doposud o nich měl pochybnosti, ale chtěl jsem věřit v jejich konečný úspěch. Tak teď jsem nad nimi zlomil hůl a nevěřím jim ani slovo.

      1. Tady tomu zas někdo rozumí a nemá argumet že? Tohle se
        Tady tomu zas někdo rozumí a nemá argumet že? Tohle se totiž děje pomalu s každou zprávou co pustí do světa. Amatérismus na nejvyšší úrovni. Do toho rozbalancované články bez balancérů, jakýchkoli ochranných obvodů a prý to chodí akorát občas vizuálně kontrolovat! Jistě, to si banky s drahými datovými úložišti jistě nechají bez problémů nainstalovat!

        1. Pouze totální amatér může udat jednotku výkonu v kWh
          Pouze totální amatér může udat jednotku výkonu v kWh :-(. Co se týče těch „udaných“ 100A, mělo být uvedeno buď kW nebo VA což je možné v případě že generátor na větrné turbíně generuje AC (jednotka zdánlivého výkonu), po převodu do DC je to 1VA = 1W.

          Jak zde píší mnozí, nic bych si nepřál více než mít tyto akumulátory ve sklepě případně v BEV.

          V současné podobě se jedná s 95% pravděpodobností o klasický český podvod, což každý člověk disponující elektrotechnickým vzděláním na SŠ, případně VŠ úrovní, vidí na první pohled. Lituju chudáků kteří s velkou pravděpodobností příjdou o své investované peníze.

Napsat komentář