Klasický hybridní Prius už v Česku nekoupíte, žezlo přebírá Prius Plug-in Hybrid

Toyota v Česku ukončila prodej klasického hybridního Priusu. Neoficiálně jsou na vině slabé prodeje, oficiálně „se doba změnila“.

Toyotu Prius Plug-in Hybrid jsme si před rokem a půl ozkoušeli a konstatovali jsme, že je to výborné auto se skvělou spotřebou kolem 3,5 l/100 km.
foto: Toyota

„Prius byl odjakživa průkopník našich hybridních i jiných technologií. Dnes se už ale doba změnila a hybrid je standardem i ve většině ostatních modelů,“ vysvětluje Jitka Jechová, PR manažer české Toyoty. V Česku se za celou dobu prodejů prodalo necelých 1300 klasických hybridů Prius.

Roli průkopníka nových technologií nyní podle Jechové přebírá plug-in verze modelu Prius. Navíc, nová generace modelů, které přijde začátkem příštího roku (RAV4, Corolla, Camry) nabídnou všechny hybridní variantu pohonu, v modelu Corolla se dokonce poprvé objeví dvě varianty hybridního pohonu.

Aktuálně přitom Toyota představila na autosalonu v Los Angeles novou verzi klasického hybridního Priusu s pohonem všech čtyř kol. Toyota odhaduje, že nový Prius Hybrid AWD-i by mohl tvořit až čtvrtinu všech v USA prodaných Priusů.

vlastní

7 Comments on “Klasický hybridní Prius už v Česku nekoupíte, žezlo přebírá Prius Plug-in Hybrid”

  1. Je pravda ze Prius neponuka nic co by oslovovalo nasich
    Je pravda ze Prius neponuka nic co by oslovovalo nasich obcanov a zaroven to neposkytovali ostatne hybridne toyoty za lepsi cenu. On bol v hybridnej verzii dost prakticky ale skratka drahy.
    Plug in verzia je zasa neprakticka (preto som kupil rav4 h).

    Snad sa zobudia a spravia prakticky PHEV ako kia ci hyundai.

      1. Souhlasím, kufr je ve skutečnosti mnohem větší než
        Souhlasím, kufr je ve skutečnosti mnohem větší než vypadá. Má rovnou plochu bez hrany a překvapivě velkou výšku, jen je potřeba dát pozor na sklo.
        Klidně bych Vám sem dal fotky, kde je v kufru mých Priusů baterie BMZ, fotovoltaické panely nebo dětské kolo …

    1. Máme priuse z roku 2007 a když jezdíme po evropě na
      Máme priuse z roku 2007 a když jezdíme po evropě na dovolený tak spíme s přítelkyní na nafukovačce v kufru. Normálě se tam natáhneme 🙂 . Spotřeba 4.2-4.4 na dlouhé cesty (Alpy, Itálie). Prius má najeto 255 000km a zatím bez závady jen výměny kapalin.

Napsat komentář