Tesla byla pár týdnů před krachem, ale díky Modelu 3 stouply prodeje doma v Kalifornii o 400 %

Během třetího čtvrtletí 2018 dodala Tesla v domovském státě Kalifornie celkem 22 758 aut. To je o 400 % více, než ve stejném období předchozího roku.

Elektromobily Tesla u nabíjecí stanice Tesla Supercharger. Tesla je v Kalifornii doma a na prodejích je to vidět.
foto: Tesla

Rozjezd výroby elektromobilu Tesla Model 3 byl bolestivý a podle aktuálního rozhovoru HBO s Elonem Muskem byla Tesla jen pár týdnů před krachem. Šlo o přesně ty týdny „výrobního pekla“, během kterých nejen on spal přímo v továrně.

Jenže rozjet výrobu elektromobilu Tesla Model 3 se nakonec přeci jen podařilo a nyní atakuje hranici 7000 kusů týdně. I díky tomu se Tesla může pochlubit 83 775 dodanými vozy za 3. čtvrtletí 2018 po celém světě, z toho 22 758 jen doma v Kalifornii. Pro srovnání, ve 2. čtvrtletí to bylo v Kalifornii 14 099 aut.

Kalifornie tak představuje 27 % celkových dodávek za uplynulé čtvrtletí. Velkou měrou za to může samozřejmě právě Tesla Model 3. V Kalifornii mají i díky těmto číslům elektromobily 4% podíl na celkových prodejích nových aut. Hybridy (4,2 %), plug-in hybridy (3 %) a elektromobily mají v Kalifornii celkově 11,2 % trhu.

52 Comments on “Tesla byla pár týdnů před krachem, ale díky Modelu 3 stouply prodeje doma v Kalifornii o 400 %”

  1. jistě, před krachem, to se zas někdo hloupoučký nechal
    jistě, před krachem, to se zas někdo hloupoučký nechal ovlivnit podřadnými jelitami 🙂
    ale asi je to jen základní logika: kdyby nedělal M3, nebyl by „před krachem“, ale protože M3 dělal, tak si více půjčil a pak více vydělal

    tady někdo neumí ani základní logiku 🙂

        1. Sleduju to ze všech směrů, ale teď fakt nevím. Bloomberg
          Sleduju to ze všech směrů, ale teď fakt nevím. Bloomberg je nahranej, protože má jenom dvě metody – VIN registrace, který si Tesla zarezervovala na 2-3 měsíce dopředu, tak z toho se nezjistí lautr nic a VIN od lidí, který už přestaly poskytovat, protože už to není tak cool a už není nikdo, kdo by měl 3 roky rezervaci, teď už se dodávaj letošní objednávky, takže nadšenci žádní. Pak tu byly super tabulky od uživatele Troy z Teslamotors, ale ty vypadají, že už pár týdnů nefungují no a nedávno začal Electrek poskytovat týdenní přehledy přímo od insidera, ale tam je taky konec. Reddit nic, Twitter nic,… takže momentálně nám zbývá jenom věřit tiskovým zprávám nebo čekat 3 měsíce, příp. se spokojit s měsíčními odhady insideevs (za listopad už příští pondělí).

  2. Jj to si pamatuji. Musk přivezl stroje na výrobu baterií z
    Jj to si pamatuji. Musk přivezl stroje na výrobu baterií z Japonska. Nicméně místní jsou tmavší – především hispánci – ti se nebyli schopní je naučit ovládat, ničili jak stroje, tak materiál.
    Jak se říká, běloch musí být nejlepší, asiat je dobrý pokud má střední, u černocha je skvělé, pokud se naučí číst a psát a u latinos pokud přijde.

    Nakonec si Musk pomohl větší automatizací. Stačilo málo a celá Tesla zbankrotovala díky politické korektnosti – ta říká, že není etické říkat, že existují rozdíly mezi rasami.

      1. A proto jsou na tom nejlíp za celou svou historii, mají
        A proto jsou na tom nejlíp za celou svou historii, mají nejlepší zbroní průmysl, vyšší IQ, nadřazené vzdělání i zemědělství (soběstační) bez GMO a neobkličují žádnou zemi jako uSSa a NATO mají militatní základny po celém světě, proto nám pedofilové z EU zlikvidovali školství i zemědělství?

        Máš to v hlavě poněkud pomotané, tvá podřadnost je důvodem, proč jsi nalítl na tu propagandu, kterou teď odhalili Anonymous 🙂

        V Česku nebyl třeba vytvořit propagandistický cluster, bo:
        „The Czech Republic did not require a cluster, because it is “well served by the European Values think tank“

        „On November 5th, the Anonymous released a number of documents which they claimed relate to the British “Integrity Initiative” propaganda project launched in the fall of 2015 and launched by the UK government.“

        goo.gl/6tKFNC

        Ale v jednom máš pravdu, Rusové likvidují teroristy, co mají zbraně od NATO, tak utíkají do Evropy pro azyl, takže „díky“ Rusku tu bude v Evropě bordel plný teroristů 🙂

            1. proč ne, na rozdíl od západu Putin daruje pozemek každému
              proč ne, na rozdíl od západu Putin daruje pozemek každému Rusovi na Sibiři či jinde, aby si tam v míru a štěstí žil zdarma 🙂

              chápu to tak, že nemáš žádný fakt, tak jsi obětí propagandy nejen UK oficiální akce, jak jsem zde uvedl, co zveřejnilo anonymous, to se méně inteligentním stává často 🙂

              1. A proč se tam teda nepřestěhuješ? Když je to tam jak v
                A proč se tam teda nepřestěhuješ? Když je to tam jak v ráji.

                Jestli ono to nebude tím, že tam jaksi není svoboda. Prostě by ti tam zaťali tipec, kdyby jsi tam vykládal ty svoje moudra jako tady. A byl bys zmizelý…

                Je zajímavý, že všichni co opěvují rusko a nadávají na usa a GB, a propagandu západu, tak jim nevadí DIKTATURA a totalita a propaganda, zatajování ruska, číny a podobných. A hlavně by tam nikdy nechtěli žít. Což je dost velký paradox. Takový lidi to musí mít v hlavě hodně pomotané. Nevědí co vlastně chtějí.

              2. A proto 15 % Rusů vo tamtaď uteklo protože je tam tak
                A proto 15 % Rusů vo tamtaď uteklo protože je tam tak blaze. Jenom trouba Jenja se tam těší na mraky komárů a do lázní Novičok :))))

                Na Sibiři nechce nikdo žít protože tam chcíp pes a úřední řeč je čínština. Na Sibiři je taková nuda že se tam dá jen chlast a uchlastat se k smrti. V tom ale ty Rusům nevyrovnáš :)))

        1. Úplný ráj na zemi, to Rusko. Proto tam všichni chtějí,
          Úplný ráj na zemi, to Rusko. Proto tam všichni chtějí, hrnou se tam mladí lidé z celé Evropy studovat, pracující za prací, která je lépe placena než v EU a taky pracovní podmínky jsou tam lepší. Samozřejmě, celkově kvalita života je v Rusku mnohem lepší než v EU, sociální i zdravotní péče, věk dožití, atd.

          Nebo že by to bylo opačně? 🙂

          1. ano, i pár Němců či Švédů už emigrovalo do Ruska
            ano, i pár Němců či Švédů už emigrovalo do Ruska kvůli nacistickým zákonům, které by jim zajistilo odebírání dětí, jen o tom psychopati z ČT mlčí 🙂

            to víš, pro mentálně zdravé jedince nejsou peníze všechno, pro tebe ano 🙂

            1. Jo, jo… to je přesně ono, „pár“ Němců a Švédů. Kolik
              Jo, jo… to je přesně ono, „pár“ Němců a Švédů. Kolik jich jde opačným směrem, z toho ráje ven? To je jako za socíku u nás, taky tady byl ráj na zemi (dle propagandy), ale skutečnost byla „trochu“ jiná, že? 🙂

              Já nepíšu jenom o penězích.
              Píšu o tom, jaké mají v Rusku kvalitní zdravotnictví, že k nim proudí tisíce pacientů z EU, USA a ze Švýcarska, kde si s nimi neumějí rady. A nebo vzdělání, tisíce lidí z celé EU tam studuje jejich špičkové univerzity. Nebo je to opačně. A samozřejmě, délka dožití v Rusku je zvlášť u mužů mnohem vyšší než v civilizovaném světě, že?

              No nic, no… 🙂 Jak píšu, ráj na zemi a každý tam touží studovat, pracovat a žít.

              1. Tak to je. Bohužel jenju nepřesvědčíš. A spousty
                Tak to je. Bohužel jenju nepřesvědčíš. A spousty dalších lidí si myslí, že rusko a čína jsou ráje na zemi. Bohužel žádný z nich se tam nechce přestěhovat. Což je škoda, protože by byl od nich klid a už by jsme je tady na hibridu, ani nikde jinde na internetu neviděli, protože v těch zemích je i o dost „VĚTŠÍ“ svoboda slova, takže v rámci zachování zdraví obyvatel by takový jako jenja byli prostě a jednoduš umlčeni a odsunuti na sibiř, kde by mohli v tom ráji žít mezi svými a všechny oblažovat svými moudry.

                Jak říkám škoda, že se do toho ráje neodstěhují….

      2. bývávalo:
        V Česku spotřeba alkoholu roste, a to i u

        bývávalo:
        V Česku spotřeba alkoholu roste, a to i u dětí. V Rusku naopak klesá. Česká republika drží společně s Francií stříbrnou medaili ve spotřebě alkoholu, více pijí už jen Litevci. Podle Národního drogového koordinátora vláda problém neřeší.
        Mezi zeměmi Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) se s Francií dělí Česko o druhou nejvyšší spotřebu alkoholu. První místo získali obyvatelé Litvy, kde se vypije 13,3 litru čistého alkoholu na osobu. Minulý rok vypil každý Čech průměrně 11,7 litru čistého alkoholu. 
        ekonomika.idnes.cz/alkohol-cesi-piji-alkohol-oecd-dku-/ekonomika.aspx?c=A180720_150136_ekonomika_kuce

    1. Ako nie ze by som bol farboslepy, ale „menej kvalifikovani“
      Ako nie ze by som bol farboslepy, ale „menej kvalifikovani“ ludia sa zamestnavaju po celom svete kvoli tomu, ze su lacnejsi, nie kvoli politickej korektnosti.
      Aspon v sukromnej sfere urcite.

      Mozno Tesla dostala nejake „pobitky“ aby zamestnala „socialne znevyhodnenych“, to je vcelku bezna prax.
      Ale v tom pripade to bolo opat len ekonomicke rozhodnutie, nie ideologicke.

    2. A já si naivně myslel, že Musk málem zkrachoval kvůli
      A já si naivně myslel, že Musk málem zkrachoval kvůli nepovedené (nadměrné) automatizaci. Konkrétně kvůli automatizaci finální montáže, kterou většina automobilek stále nechává na lidech.

      A oni prý za to můžou negramotní černoši a hyspánci. To jsou věci… 😉

      1. Měli problémy s bateriemi, naštěstí jim Panasonic
        Měli problémy s bateriemi, naštěstí jim Panasonic potřebné zaměstnance vypůjčil:

        media.thinknum.com/articles/teslas-production-plagued-by-inexperienced-workers-after-they-laid-off-700/

        Když to Elon viděl, tak chtěl co největší automatizaci, která se mu záhy také vymstila.

    3. bohužel, je to pravda… však taky i když je černochů
      bohužel, je to pravda… však taky i když je černochů menšina v uSSa, tak většina ve vězeních a za kriminalitu jsou zodpovědní černoši…. ale statistika je rasistická 🙂

      dávné studie, které vyloučily vliv okolí i výchovu, prokázaly obrovský rozdíl IQ mezi rasami…. přeci mě nějaké malé dítě nebude přesvědčovat o tom, že fyzicky se od černochů lišíme (mají delší ruce, menší mozky), tak je logické, že v IQ se nelišíme… na jakém vědeckém základu by to tvrdil? 😀

    1. Trump zve šéfy BMW Krüger, Daimler Zetscheho a VW Diesse do
      Trump zve šéfy BMW Krüger, Daimler Zetscheho a VW Diesse do Bílého domu, vyhrožuje clem ;))))))))

      auto.idnes.cz/trump-clo-automobilky-diess-bmw-volkswagen-daimler-mercedes-auto-p9m-/automoto.aspx?c=A181126_021814_automoto_fdv

      Trumpovi vadí, že evropské clo na import americar ve výši 10% je výrazně vyšší než 2,5% clo vybírané američany.

      1. Takže z těch 30 tisíc kusů měsíčně příští rok
        Takže z těch 30 tisíc kusů měsíčně příští rok půjde 3 tisíce do Evropy a zbylých 27 tisíc kam? Už teď s výrobou přes 20 tisíc/měsíc je trh MR a LR verze s PUP v USA nasycen, takže by mě fakt zajímalo, kde jinde než v Evropě by je v takovém množství udali.
        A mimochodem i těch 3000/měsíc je celých 10 % prodejů EV v Evropě v prvním pololetí. Takže si piště, že se to sakra pozná.

          1. https://electrek.co/2018/11/27/tesla-sales-crashed-china-trade-
            https://electrek.co/2018/11/27/tesla-sales-crashed-china-trade-war-price-drop/
            211 ks za říjen, i kdyby TM3 měl 20násobné prodeje, tak Čína+zbytek světa 10 tisíc/měsíc, USA 10 tisíc/měsíc a furt zbývá 10 tisíc pro Evropu. Prostě těch 3000/měsíc je úplný nesmysl, vždyť to má v Evropě S+X dohromady s třetinovou výrobou.

        1. Dodávky TM3 půjdou především do Číny. V USA je trh
          Dodávky TM3 půjdou především do Číny. V USA je trh těžko nasycen ten pojme výrobu Tesly na 10 let. Pokud se v Evropě v každém státě sakra pozná řekněme 20-100 kusů měsíčně (podle velikosti státu) prodaných Tesla 3, pak klobouk dolů.

          1. Psal jsem MR a LR s PUP a tam je teď dodací lhůta už jen 5
            Psal jsem MR a LR s PUP a tam je teď dodací lhůta už jen 5 týdnů. Samozřejmě, že ještě pár měsíců bude chtít Tesla vytřískat co největší zisky na nejdražších modelech. Až bude SR bez PUP, bude situace trochu jiná, ale ne o moc, stejně (jako u S a X) půjde cca třetina prodejů do Evropy. Čína viz příspěvek níže – 40% CLA a hlavně TM3 tam brzy půjde z lokální továrny.

Napsat komentář