První elektrobus Mercedes-Benz eCitaro v Hamburku, 15 si jich objednal Berlín

Mercedes-Benz dodal do Hamburku svůj první elektrobus eCitaro. Celkem si jich tamní operátor hromadné dopravy objednal 20. Berlín je v závěsu s 15 objednávkami.

Elektrický autobus Mercedes-Benz eCitaro
foto: Mercedes-Benz

Hamburger Hochbahn hodlá od roku 2020 nakupovat pouze elektrobusy, resp. autobusy s nulovými emisemi. Dnes provozuje celkem 1000 autobusů, které tak časem nahradí elektrobusy.

Mercedes-Benz eCitaro nabízí max. výkon 2×125 kW, modulární baterii o kapacitě až 243 kWh s max. dojezdem 150 km v cyklu SORT2. Autobusy váží 13,44 tun, celková hmotnost je 19,5 tun.

Od třetího kvartálu příštího roku začnou elektrické autobusy eCitaro jezdit také v Berlíně. Tamní operátor BVG si aktuálně objednal 950 nových autobusů Mercedes-Benz Citaro (z toho 600 kloubových) – všechny jsou ale dieselové.

Aby si to firma u veřejnosti alespoň trochu spravila, doobjednalo BVG ještě 15 elektrobusů eCitaro.

tisková zpráva

7 Comments on “První elektrobus Mercedes-Benz eCitaro v Hamburku, 15 si jich objednal Berlín”

  1. Trump zve šéfy BMW Krüger, Daimler Zetscheho a VW Diesse do
    Trump zve šéfy BMW Krüger, Daimler Zetscheho a VW Diesse do Bílého domu, vyhrožuje clem ;))))))))

    auto.idnes.cz/trump-clo-automobilky-diess-bmw-volkswagen-daimler-mercedes-auto-p9m-/automoto.aspx?c=A181126_021814_automoto_fdv

    Trumpovi vadí, že evropské clo na import americar ve výši 10% je výrazně vyšší než 2,5% clo vybírané američany.

  2. Tento přístup chválím. Když město zakazuje vjezd
    Tento přístup chválím. Když město zakazuje vjezd naftovým autům, tak by mělo taky zakázat vjezd i naftovým busům. A ne takové to pokrytecké… máme špatný vzduch, tak vy, řidiči, nahraďte své diesely něčím čistším, ale my, město, budeme nadále provozovat ty smradlavé dieselové busy.

Napsat komentář