Hyundai navyšuje výrobu elektromobilu Kona Electric

Výroba elektromobilu Hyundai Kona Electric (test) začala už letos v květnu, ale pouze malosériově stovky kusů. Už minulý měsíc ale Hyundai vyrobil 4600 kusů.

Elektromobil Hyundai Kona Electric
foto: Hyundai

Právě dostupnost elektromobilu Hyundai Kona Electric považovali mnozí za jeho největší slabinu. To by se teď mělo změnit s tím, jak v jihokorejských továrnách Hyundai začíná výroba stoupat.

Hyundai se zaměřuje, podobně jako Tesla s elektromobilem Tesla Model 3, nejprve na výrobu výkonnější a dražší 64kWh verze elektromobilu Kona Electric. Dojezd této verze dosahuje 482 km WLTP, ale běžně lze přesáhnout 500 km.

Kromě elektromobilů Tesla jde o jedno z prvních elektroaut, která toto, navíc v rozumné cenové hladině, umožňují. Není proto divu, že o auto je zájem jak v Evropě, tak v USA. Většina prvotní produkce směřovala, a to není žádné překvapení, do Norska.

19 Comments on “Hyundai navyšuje výrobu elektromobilu Kona Electric”

  1. To auto se 64kWh baterií do určité míry postrádá
    To auto se 64kWh baterií do určité míry postrádá ekonomický smysl – je výrobcem prezentováno jako auto do města (de facto nemá kufr, šílená středová konzole je při delší jízdě velmi nepříjemná,…) a přitom má dojezd přes 400 km. Těšil jsem se na ni, ale po skvělém ioniqu mne kona docela zklamala.

  2. Jinak, kdyby to někoho zajímalo, tak tady jsou docela
    Jinak, kdyby to někoho zajímalo, tak tady jsou docela pěkná videa s Konou. I srovnání 64 kWh a 39,6 kWh verze.

    https://www.youtube.com/user/TVRcube/videos

    Je ale zajímavé že třeba 39.6 kWh verze dělá v UK pouze 2 % prodejů modelu. (podle chlápka z YT výše).
    Nabídka baterie s menší kapacitou je určitě dobrý nápad. Alespoň bude větší nabídka Kony Electric v inzerátech, autobazarech.

      1. Presneeeeee. ;o) Ofiko i u nas, lec hlavne o tom nikde
        Presneeeeee. ;o) Ofiko i u nas, lec hlavne o tom nikde nemluvit. ;o) Natoz to davat na svoje stranky. U dealera vam ale reknou, ze objednat si ho fakt muzete.

        Jinak ted jsem si hral s konfiguratorem na Rakouskych strankach a je to velmi vtipne. Vesmes jsou jen balicky Titan/Silber/Gold/Platin, ktere obsahuji urcitou vybavu. Neco jako zakladni vybava, dalsi je pak napr + vyhrivane sedacky, navigace, parkovac zadni. Dalsi balicek je +vetsi navigace, led svetla, JBL audio, parkovac zadni a predni. atd. atd. atd.

        Muzes si zvolit tedy balicek a pak uz jen barvu laku, barvu sedacek a u nejvyssich balicku i panorama strechu. Krome laku pak vse za 0,- Ecek. ;o) Barva 150E bila, 600E – stribrna, seda, modra, 700e – cerna.

        Mne vysla konfigurace 64kwh, balicek gold, barva seda, panorama – 46.090,- s DPH 20%

        1. Jo a jeste dovetek. Prodejce ze zastoupeni Kia v CB se divil,
          Jo a jeste dovetek. Prodejce ze zastoupeni Kia v CB se divil, ze se na e-niro uz jen u nej pta uz treti clovek a ze zjisti cenu, dodani, … Uz je to mesic a jeste se neozval. Nebudu ho ale podezdrivat, ze auto nechce prodat. Asi ztratil na me cislo. Az pojedu kolem, tak se ho zeptam, co zjistil. ;o)

  3. OFF: Nemáte někdo video z toho synchronizovaného „mávání
    OFF: Nemáte někdo video z toho synchronizovaného „mávání křídly“ z E-salonu ? Viděl jsem to dopolední a to se moc nepovedlo myslím. Bylo jich odpoledne více než 11 ? Poslali vzkaz Elonovi? Nějaké foto z dronu všech těch Tesla aut co byly na parkovišti ? Díky.

Napsat komentář