FedEX si objednal 1000 elektrických dodávek od čínského start-upu Chanje

Západní automobilky promarňují další velkou příležitost. Americká logistická společnost FedEx si od čínského start-upu Chanje objednala 1000 dodávek.

Specifikace elektrické dodávky Chanje V8100 hovoří o dojezdu až 240 km na jedno nabití, ačkoliv původní specifikace hovořila o 160 km.
foto: Chanje

Kalifornský start-up Chanje zainvestovaný $1 mld. z hongkongské automobilky FDG Electric Vehicles představil velkou, plně elektrickou dodávku už v polovině minulého roku.

Auto nabídne přepravní prostor 16,5 m3. Plně naložená s nákladem 2,7 tuny ujede elektrická dodávka Chanje dle nejaktuálnějších specifikací až kolem 150 km, s polovičním nákladem až 240 km.

Elektromobil elektrická dodávka Chanje

Elektromobil – elektrická dodávka Chanje
foto: Chanje

FedEx není první, kdo po elektrických dodávkách Chanje sahá. Už v polovině letošního roku oznámila americká společnost Ryder objednávku 500 kusů elektrododávky. Už předtím měla objednáno 125 kusů.

Elektrická dodávka už se vyrábí v továrně v čínském Chang-čou. Bližší informace o ceně nejsou známy. Údajně už se plánuje také stavba menší továrny v USA.

28 Comments on “FedEX si objednal 1000 elektrických dodávek od čínského start-upu Chanje”

    1. hybridom (trolejbus so spaľovacím motorom) som sa včera
      hybridom (trolejbus so spaľovacím motorom) som sa včera dvakrát viezol, na elektrinu z troleja bolo počuť hlásenia miestneho rozhlasu (stanice), potom rana jak z dela a nabehol príšerne hlučný motor, na spiatočnej ceste naopak – na jednej zásrtavke rachot a motor postupne zdochol.
      a k európskym spaľovákom – susedia sa vrátili z ameriky a priviezli si lexus a MB. tie autá boli (a lexus ešte je)neskutočne tiché pri rozjazde, v európe si po viac ako desiatich rokoch kúpili nové, ale tie mb sú rachotiace oproti tomu, čo mali.

      1. Nebyl ten trolejbus náhodou v Opavě? My tam dojeli
        Nebyl ten trolejbus náhodou v Opavě? My tam dojeli elektroautem a po napíchnutí na pomalou nabíječku v podzemí OC Breda se vydali na procházku centrem. Tiše tam dojel trolejbus, lidi vystoupili, z čísla se stal směr depo, pak rána jako z děla, kouř jak z parníku, kravál jak na startu F1 a trolejbus odfrčel do vozovny. To jsme koukali, to byl největší zážitek z krásné Opavy.

  1. To je ostuda když pokrokový američan nemá káru kde jinde
    To je ostuda když pokrokový američan nemá káru kde jinde koupit než u číňana 😉 Tesla nemůže zachraňovat každýsegment a evropský zabedněný autodebilky léčí dízlmindráky svých zabedněných plesnivých dědků šéfů :)))

    Pošlete už ten zastaralý Důchodcovský póvl z minulýho století dopenálu :))))

    autoforum.cz/tmp/magazin/aa/Angela_Merkel_IAA_2013_01_503_0.jpg

Napsat komentář