Audi navrhlo elektromobil Audi RSQ e-tron pro nový animák s Willem Smithem

Značka Audi vyvinula pro animovaný film „Špioni v převleku“ (Spies in Disguise) virtuální koncept elektromobilu Audi RSQ e-tron. Auto s futuristickým designem spojuje na filmovém plátně autonomní jízdu s umělou inteligencí.

Audi RSQ e-tron jako protagonista na čtyřech kolech ve filmu „Špioni v převleku“ z produkce společnosti Twentieth Century Fox. Ryze virtuální superautomobil jezdí zcela elektricky a autonomně.
foto: Audi

Vozidlo hlavní postavy Lanceho Sterlinga, superagenta, jemuž propůjčil hlas Will Smith, vystupuje v příběhu jako protagonista na čtyřech kolech se silným charakterem. Animovaný film pro celou rodinu bude uveden do kin v září 2019.

Audi RSQ e-tron mimo jiné hologramovým rychloměrem a elektrickou mobilitou ukazuje, jak by mohla vypadat mobilita budoucnosti. Jeho exteriér a interiér navrhli designéři Audi v úzké spolupráci s Blue Sky Studios, dceřinou firmou společnosti Twentieth Century Fox.

Vizionářský designérský styl značky se čtyřmi kruhy umocňují sportovní linie dvoumístného vozu kombinované s futuristickou vnitřní výbavou. Superagent Lance Sterling ve filmu spoléhá na svůj sportovní vůz Audi RSQ e-tron, s nímž tvoří dvojici, která se dokonale doplňuje. Koncepční vůz přitom disponuje kromě režimu zcela autonomní jízdy a dalších inteligentních asistenčních systémů Audi také fiktivními funkcemi pro agenty.

Audi RSQ e-tron

Audi RSQ e-tron
foto: Audi

Audi RSQ e-tron bude k vidění výhradně virtuálně na filmovém plátně. „Audi vytváří design digitálně, bez ohledu na to, zda se jedná o animovaný film, nebo proces návrhu reálného modelu,“ říká Frank Rimili, vedoucí třetího studia pro vnější design ve společnosti AUDI AG. „V designu značky Audi se snoubí digitální vizualizační metody s řemeslnou precizností. Díky tomu lze i při vývoji virtuálního koncepčního vozu, jako je Audi RSQ e-tron, precizně realizovat futuristické stylistické prvky.“

Jako první Audi v animovaném filmu symbolizuje Audi RSQ e-tron v akční komedii „Špioni v převleku“ zcela elektrickou mobilitu Audi. „Příběh o superagentovi, v němž může být svět zachráněn pouze inovační sílou a technologiemi, je pro značku Audi jako stvořený,“ říká Giovanni Perosino, vedoucí marketingové komunikace společnosti AUDI AG.

Audi RSQ e-tron

Audi RSQ e-tron
foto: Audi

„Audi a Twentieth Century Fox vzájemně úspěšně spolupracují již dlouho dobu. Našemu partnerovi Audi se v akční komedii ‚Špioni v převleku‘ podařilo geniálně vkročit do světa animovaného filmu. Vůz Audi RSQ e-tron jsme vyvinuli společně. Pro hlavní postavu Lanceho Sterlinga je ideálním automobilem, který je na míru střižený pro práci agenta a zároveň reprezentuje elektrickou mobilitu ‚made by Audi‘,“ říká Erin Williamsová, viceprezidentka společnosti Twentieth Century Fox, odpovědná za marketingová partnerství

Audi bude pokračovat ve spolupráci se společnostmi Twentieth Century Fox a Blue Sky Studios i v roce 2019. Společné týmy již připravují pokračování v podobě krátkého animovaného filmu s Lancem Sterlingem a vědcem Walterem Beckettem, jemuž propůjčí hlas herec Tom Holland.

tisková zpráva

13 Comments on “Audi navrhlo elektromobil Audi RSQ e-tron pro nový animák s Willem Smithem”

Napsat komentář