Škoda Scala – nové jméno pro zbrusu nový model

Po první siluetě odhaluje nyní Škoda také jméno nového kompaktního vozu – Škoda Scala. Pochází z latinského slova „scala“, což lze přeložit jako „schody“ nebo „žebřík“.

Škoda Scala se má stát ukázkou dalšího vývoje designového jazyka značky.
foto: Škoda

Škoda Scala představuje pro automobilku „další velký krok vpřed v segmentu kompaktních vozů“. Jako první model značky Škoda v Evropě bude mít Scala uprostřed pátých dveří namísto loga značky nápis Škoda.

Škoda Scala

Škoda Scala
foto: Škoda

Nový model by měl designově vycházet z konceptu plug-in hybridu Škoda Vision RS, který se představil nedávno na autosalonu v Paříži. Zda bude Škoda Scala skutečně k dispozici také jako plug-in hybrid ale zatím nebylo potvrzeno ani vyvráceno.

tisková zpráva

23 Comments on “Škoda Scala – nové jméno pro zbrusu nový model”

  1. Měl jsem objednanou TM3 ale to je minulost. S touhle Scalou
    Měl jsem objednanou TM3 ale to je minulost. S touhle Scalou je budoucnost. Bravóóó škodofko!!! Nic horšího ani lepšího jsem od vás ani nečekal. Ještě do toho prásknout nějaké tedeičko a to se pak bude prodávat jak rohlíky 😀
    Ještě mi chybí model: Škoda Peněz

  2. Nové jméno pro zbrusunový model? Já v tom vidím jen
    Nové jméno pro zbrusunový model? Já v tom vidím jen další auto, které ničím, nijak neohromí, co vy? Dle mého je jedno jak se jejich „nový model“ bude jmenovat, pokud to bude stejný brak, jako vše co poslední dobou škodovka vydala, nemyslíte?

  3. Tak ten designový jazyk Škody mi zrovna trhá žíly.
    Tak ten designový jazyk Škody mi zrovna trhá žíly. Uvítal bych, kdyby místo keců začali masově vyrábět (jak už rok planě vyhrožje jejich matka v DE) vozidlo se čtyřmi koly, baterkou a elektropohonem, za cenu aby si to mohly koupit ty masy lidí. Tedy v cenovém rozpětí stávajících spalováků. Oblbování už bylo dost.

Napsat komentář