innogy kupuje americký PlugShare, největší aplikaci pro hledání nabíječek

innogy pokračuje v expanzi v oblasti elektromobility. Akvizicí firmy Recargo innogy získává know how a odborníky přední softwarové společnosti pro elektromobilitu v USA.

PlugShare je jednička pro vyhledávání dobíječek pro elektromobily v USA
foto: innogy

Díky akvizici innogy také získává plný přístup k populární mobilní aplikaci PlugShare. PlugShare představuje největší a nejpřesnější světovou mapu a databázi dobíjecích stanic pro řidiče elektromobilů.

Uživatelům umožňuje najít více než 150 tisíc veřejných dobíjecích bodů pro elektromobily na celém světě. Aplikace PlugShare poskytuje řidičům podrobné a přesné údaje o dobíječkách bez ohledu na jejich operátora. Aplikaci znají a pravidelně využívají také čeští řidiči elektromobilů.

„Recargo je vynikajícím doplňkem k našim stávajícím aktivitám v USA. Obecně platí, že elektrická mobilita v USA zažívá boom a celosvětově je USA jedním z nejatraktivnějších trhů pro elektrickou mobilitu. Díky aplikaci a její databázi s přístupem ke geografickým datům z celé USA a Evropy budeme moci nabídnout našim zákazníkům ještě lepší IT služby a řešení v oblasti elektrické mobility,“ řekl Martin Herrmann, COO Retail innogy SE.

PlugShare je v USA aplikace číslo jedna pro vyhledávání dobíjecích stanic pro elektromobily. Nabízí kompletní databázi všech nabíjecích stanic ve spojených státech komunitě s více než 350 tisíci aktivními uživateli.

„Těšíme se na produktivní spolupráci s innogy. Jsem přesvědčen, že využijeme naše společné odborné znalosti k dalšímu rozvoji mezinárodního trhu elektromobility,“ dodal Brian Kariger, CEO Recargo.

tisková zpráva

9 Comments on “innogy kupuje americký PlugShare, největší aplikaci pro hledání nabíječek”

      1. EON už se pravděpodobně spojil s Newmotionem, jelikož v
        EON už se pravděpodobně spojil s Newmotionem, jelikož v jejich aplikaci jsou nějakou dobu vidět stanice EONu i s připravovanou cenou za kWh. V Praze se už přes ně nechá nabíjet a stojí to 0,46 euro/kwh.
        Faktura mi ale zatím přijde z Amsterodamu v eurech…
        Místo aby všichni (ČEZ, EON, PRE) šli pod EVMapu, tak to bude „každý pes jiná ves“.

        1. Kdepak. NewMotion uz byl koupen Shellem.
          Tyto akvizice

          Kdepak. NewMotion uz byl koupen Shellem.
          Tyto akvizice nezavislych nabijecich portalu poskytovateli energie je jednoznacne negativni vyvoj protoze je jenom otazkou casu, kdy zacnou vyzadovat koupi energie od nich pokud chce stanice zuatat v seznamu.

          1. Ano o koupi Shellem vím. Ale není tomu dávno, kdy se tu
            Ano o koupi Shellem vím. Ale není tomu dávno, kdy se tu psalo, že novou aktualizací aplikace myNewMotion je možno přes ně nabíjet v ČR, a že doplnili EON a nějaké stanice v Praze.
            Mohli by jít všichni pod PluhShare, když nechtějí EVMapu a bylo to.
            Stejně dojde k tomu, jako je to v cizině, že na stanice se dá pusti přes více karet a aplikací a přes každou jsou jiné ceny…

Napsat komentář