Budoucnost navigace? Hologramy, myslí si Hyundai

Hyundai investuje do vývoje navigačních systémů s holografickým zobrazováním rozšířené reality.

Hyundai má v plánu využít technologie rozšířené reality nad rámec navigačního systému
foto: Hyundai

Společnost Hyundai uskutečnila novou strategickou investici do švýcarského technologického start-upu WayRay AG s cílem urychlit vývoj navigačního systému s holografickým zobrazováním rozšířené reality pro budoucí vozidla. Nová technologie by se mohla objevit ve výbavě velkosériově vyráběných vozidel již v roce 2020.

„WayRay má pozoruhodné know-how ve vývoji hardwaru i softwaru pro systémy holografického zobrazování s rozšířenou realitou. Spolupráce mezi společnostmi Hyundai a WayRay nám pomůže vytvořit zcela nový ekosystém, který využije technologii rozšířené reality pro vylepšování nejen navigačních systémů, ale také k vytvoření platformy s rozšířenou realitou pro chytrá města a chytrou mobilitu, což jsou nové oblasti obchodního zájmu společnosti Hyundai Motor Group, které poskytnou inovativní zákaznické zážitky,“ řekl Dr. Youngcho Chi, výkonný viceprezident společnosti Hyundai Motor Group, odpovědný za inovace.

Holografická řešení s rozšířenou realitou společnosti WayRay vzobrazují virtuální objekty dokonale integrované do prostředí uživatele. V porovnání s konvenčními průhledovými displeji dostupnými na trhu se může technologie společnosti WayRay pochlubit menším projekčním systémem, který poskytuje jasnější obraz a který lze namontovat do téměř jakéhokoli vozidla.

Široká promítací zóna umožňuje zobrazovat více virtuálních objektů v komfortní vzdálenosti pro oči řidiče. Systém nemá žádné omezení z hlediska rozměrů zobrazení a dokáže promítat dokonce i zobrazení v celé ploše čelního okna. Technologii lze použít i pro boční okna vozidla, což umožní nabízet cestujícím různé informační a zábavní služby. V současnosti neexistuje jiná technologie, která by se vyznačovala takovými parametry.

Existuje nekonečné množství možností pro využití této technologie v automobilech. Informace o dopravě lze promítat čelním oknem na vozovku, aby nebyla rozptylována pozornost řidičů, což zvýší bezpečnost silničního provozu. Systém může poskytovat vylepšené navigační pokyny v závislosti na rychlosti jízdy, včetně informací v reálném čase o přechodech pro chodce, chodcích, silnicích a výstražných dopravních značkách.

V budoucnosti bude tato technologie moci zobrazovat řidičům další informace o okolí, a to v kombinaci s technologií autonomní jízdy ve vozidlech intenzivně síťově propojených se silnicí a okolními vozidly.

Společnost WayRay byla založena v roce 2012. Má sídlo ve Švýcarsku a v Rusku provozuje výzkumné a vývojové centrum. „Jako technologická společnost se snažíme vytvářet zásadní inovace, které dalece přesahují horizont holografických displejů s rozšířenou realitou a nových uživatelských rozhraní,“ řekl Vitaly Ponomarev, generální ředitel společnosti WayRay.

Hyundai rozšiřuje partnerství v různých oblastech s cílem zintenzivňovat vývoj klíčových technologií pro autonomní jízdu a zkoumat nové obchodní příležitosti v rámci infrastruktury chytrých měst.

tisková zpráva

19 Comments on “Budoucnost navigace? Hologramy, myslí si Hyundai”

    1. Věř, že tě sleduju dnem i nocí ty podvodníčku z
      Věř, že tě sleduju dnem i nocí ty podvodníčku z Hyundai, který musí lhát a uplácet lidi, aby psali výmysly do diskuzí. Víte, že jste mě přesvědčil, že bych si Hyundai nikdy nekoupil, když Hyundai podvádí, tak jsou určitě stejně tak špatná Hyundai auta, zakecává taky tak Hyundai poruchy a vady svých aut? (malý příspěvek do SEO Hyundai :)).
      Přidávám si tě do své sbírky vylhaných příspěvků od Hyundai:
      Miloš Kraub:
      Vypadá to hodně zajímavě. Jde vidět, že se Hyundai hodně vyšvihl v posledních letech, jen tak dál! Ty jejich inovace jsou neskutečné.
      Vlastimil Novák:
      Za 5 let tisíc kusů vodíkových kamionů, které doposud nikdo nevymyslel? Tak to jim držím palce! Jde vidět, že v Hyundai jim nápady rozhodně nedochází.
      Marek:
      Už jen to, že vymysleli vodíkový kamion je bomba, ale to že do 5 let jich bude jezdit celý tisíc, to je prostě neskutečné! Jde vidět, že Hyundai zkrátka umí!
      Láďa Burtel:
      Náklaďák na vodík? To je už něco. Nemluvě o tom designu, ten se dost povedl! Korejci zkrátka ví jak na to. Pěkná práce!
      Michal:
      auta na vodík bych čekal, ale zrovna nákladak, tak to už je jiný level 😀 takový tah jsem od hyundae nečekal, povedený
      Maty93:
      Takže nejen, že je Hyundai špička co se týče elektromobility? Teď už se šplhá nahoru i díky vodíku? Co to bude příště? Opravdu se nestačím divit, pěkná práce!
      Indroš:
      jako vodíkový kamion, to už by bylo uplně mega revoluce, kdyby se to povedlo hyundai!
      Jindra H.
      Je až k neuvěření co Hyundai vymýšlí, náklaďák na vodík? Takže už nebudou špičkou jen v oblasti elektromobility, ale teď i v oblasti vodíku? Páni, jen tak dál!
      Petr:
      Vodíkový náklaďák? Tak to čumim, co ještě ti korejci nevymyslí, opravdu skvělá práce!
      Jindra Solner:
      Je to masakr. Téměř 400KM na jedno nabití? To je úctihodné číslo. Tohle se Hyundai opravdu povedlo!
      Trnka:
      autonomní řízení a vodík bych prostě čekal u osobních aut, ale nečekal bych, že to udělají u kamionu, to jako dobrá věc!
      Bára:
      Auto je to velice pěkné a ten dojezd? Parádní. Už jen počkat, kdy v česku bude pořádná infrastruktura a hurá do ní. Velmi povedená práce od Hyundai

Napsat komentář