Škoda Auto mládne a otevírá nový inovační prostor InnoCube

V duchu motta „Ready for the Future“ byl v budově Vzdělávacího centra Na Karmeli v Mladé Boleslavi otevřen inovační prostor InnoCube. Návštěvníci se mohli zblízka seznámit s rozšířenou realitou a vyzkoušet si drony a hoverboardy.Škoda Auto InnoCube je místem pro výzkum, přednášky a diskuze. Ve studentském startupovém inkubátoru budou studenti Škoda Auto Vysoké školy rozvíjet vlastní
podnikatelské nápady.

Škoda Auto InnoCube je místem pro výzkum, přednášky a diskuze. Ve studentském startupovém inkubátoru budou studenti Škoda Auto Vysoké školy rozvíjet vlastní
podnikatelské nápady.

foto: Škoda

InnoCube je prostorem pro výzkum, nové nápady a přednášky o inovacích a nových aspektech digitální transformace. Vzdělávací centrum Na Karmeli nyní s inovačním prostorem InnoCube vstupuje do druhé dekády svého působení.

V rámci slavnostního zahájení provozu InnoCube uspořádala společnost Škoda Auto neobvyklou výstavu: Návštěvníci se mohli seznámit s rozšířenou realitou, videomappingem nebo 3D-tiskem. K vidění byly i takzvané levitrony, které jako by popíraly zákon o zemské přitažlivosti: díky magnetickému poli se menší předměty vznáší vzduchem. Hoverboardy a drony jsou předzvěstí mobility zítřka.

Součástí InnoCube je také skleněná kostka, která obsahuje mikročip s osobními poselstvími členů představenstva společnosti Škoda Auto. Vyjadřují se k očekávanému vývoji v budoucnosti, ale také k tomu, jak se v následujících letech změní vzdělávání, individuální mobilita a automobily.

Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast lidských zdrojů, zdůraznil: „Novým prostorem InnoCube nabídneme našim zaměstnancům zcela nové možnosti, jak se připravit na výzvy, kterým budeme v rámci digitalizace čelit. Budou mít možnost se prostřednictvím přednášek, workshopů a eventů rozvíjet, nechat se inspirovat a díky nově získaným znalostem a schopnostem zvyšovat svoji kvalifikaci.“

Andre Wehner, Chief Digital Officer společnosti Škoda Auto, který zodpovídá za rozvoj společnosti a digitalizaci, dodává: „Celý automobilový průmysl čelí hlubokým společenským a ekonomickým změnám. Na to jsme připraveni. Náš podnik i naše portfolio digitálních služeb důsledně zaměřujeme na měnící se požadavky našich zákazníků. S novým inovačním centrem InnoCube jsme učinili další krok k tomu, abychom tyto změny úspěšně zvládli. Budeme zde vzdělávat naše mladé kolegy podle nejmodernějších měřítek a hledat odpovědi na otázky, které se týkají inovativních témat budoucnosti.“

InnoCube slouží k tomu, aby se zaměstnanci připravili na požadavky digitální transformace a aby v rámci Strategie 2025 výrazně pokročili v digitalizaci podniku. Prostory nové platformy, která bude otevřena všem oddělením společnosti Škoda Auto, jsou rozděleny do několika oblastí.

Vedle speciálního zařízení a vybavení nabízí InnoCube foyer a auditorium pro akce a diskuze. Společnost Škoda Auto bude InnoCube využívat i pro workshopy, hackathony a další eventy. Vybrané akce budou zahrnuty do vzdělávacího programu Škoda Auto Středního odborného učiliště strojírenského v Mladé Boleslavi.

V InnoCube našel své místo i Student Start-up Incubator – speciální prostor pro studenty Škoda Auto Vysoké školy. Zde mohou studenti vyvíjet digitální obchodní modely a připravovat se na založení startupů.

tisková zpráva

11 Comments on “Škoda Auto mládne a otevírá nový inovační prostor InnoCube”

  1. „Ready for the Future = Připraveni na budoucnost“ ? To asi
    „Ready for the Future = Připraveni na budoucnost“ ? To asi fakt ne, nemyslíte? Co já vím, tak škodovka už pěknou řádku let pouze zaostává oproti konkurenci, takže tohle jejich heslo je absolutně mimo mísu, nebo se pletu? Taky Vám tento článek přijde jako další chabá snaha o zviditelnění škodovky?

    1. Lépe bych to snad ani nenapsal. Jsou neschopní čehokoliv,
      Lépe bych to snad ani nenapsal. Jsou neschopní čehokoliv, ale na internetu vídám všude samé pozitivní články. Tohle prostě nechápu!! Přitom škodovka není nic jiného, než klasická, spíše podprůměrná automobilka, která ničím nenadchne!

  2. Já myslel, že tahle móda „hubů“ už díky bohu skončila
    Já myslel, že tahle móda „hubů“ už díky bohu skončila 😀 Ostatní firmy už před lety přišly na to, že na pohovce s nízkým stolkem zaměstnanec neudělá a nevymyslí o nic víc, než na normálně pohodlné židli u pracovního stolu. Škodovka je připravena na budoucnost, takže na to teprve bude přicházet 🙂

  3. Prostory na Karmeli – i ty stávající – jsou velmi krásné.
    Prostory na Karmeli – i ty stávající – jsou velmi krásné. osobně to tam minimálně jednou ročně služebně navštěvuji. Ovšem jak je Škoda připravena na nové výzvy, jak o tom tlachá její představitel, to opravdu netuším. Chrlí spalováky o106 a pořád mluví o budoucnosti. Ta už je přitom dávno tady, jen nerovnoměrně distribuovaná. Zda Škodě pomůže nově upravený prostor, z něhož budou těžit právě nastupující prváci vysoké školy Škoda Auto, co dostudují v roce 2023, je otázkou. Bude ještě nějaká Škoda? A budou chtít pracovat pro ropáka dinosaura?

  4. Škoda a její dodavatelé mě začínají pomalu pěkně
    Škoda a její dodavatelé mě začínají pomalu pěkně štvát.
    Ať laskavě nic módního a sotva polofunkčního z ciziny od Anglosasů už bezmyšlenkobvitě za vyhozené prachy nepřebírají a v oblasti lidských zdrojů raději kopírují Baťu.

    Jinak na ty jejich firmy budou politici nuceni kvůli bordelu na ulicích poslat kontroly s vysokýma pokutama kvůli sexuální a věkové diskriminaci, protože to jejich šílené nabírání jen mladých chlapů s potencionálně zločineckými rysy začíná srát celou Mladou Boleslav.

    Naopak v Hyundai už Korejci dovolili zkušenému českému polokomunistickému manažmentu kvůli udržení nízkých platů nevídaně masivně nabírat nově přednostně ženské, že už jim tam ani nestačí v té nové továrně záchody.

    1. A to ještě nevíte, jak jsou nakrknutí Plzeňáci. V tomto
      A to ještě nevíte, jak jsou nakrknutí Plzeňáci. V tomto týdnu navíc jedna ubytovna vyhořela https://plzen.idnes.cz/plzen-ubytovna-pozar-mrtvi-obvineni-policie-fnc-/plzen-zpravy.aspx?c=A180912_192731_plzen-zpravy_mpl a druhá se zřítila https://plzen.idnes.cz/plzen-dum-spadl-sklep-patro-ubytovna-hasici-policie-sutiny-p4n-/plzen-zpravy.aspx?c=A180913_081558_plzen-zpravy_vb.
      A Plzeň jede. Vietnamec pobíhající po ulici s useknutou rukou, spadlá helikoptéra s obchodní delegací, požár ubytovny, zřícení domu…

Napsat komentář