Ford ukázal první fotku elektrického SUV inspirovaného Mustangem s dojezdem 500 km

Ford dnes zveřejnil první obrazovou upoutávku na nové elektrické SUV, inspirované Mustangem.

Ford plánuje uvést na světové trhy do roku 2022 celkem 40 elektrifikovaných modelů, z toho 16 plně elektrických.
foto: Ford

Jde o první nový model vytvořený pracovní skupinou Ford Team Edison, která byla založena za účelem vývoje elektrifikovaných modelů pro všechny světové trhy. Ředitelem produktového vývoje ve Ford Team Edison je Darren Palmer.

Specializovaný tým sídlí v nových kancelářích v centru Detroitu. Dostal volnost pracovat zcela novým a inovativním způsobem, aby přiváděl nové elektrické modely na trh co nejrychleji.

Pracovní kultura v týmu Edison podporuje neotřelé myšlení a experimentální postupy při vývoji prototypů. Přibližné prototypy, při jejichž výrobě se může použit třeba i překližka, dávají členům týmu prostor rychleji se učit a postupovat vpřed. Díky tomu přicházejí s intuitivními a inovativními návrhy.

„Zákazníci elektrických vozů si pořizují vstupenku do budoucnosti a cílem našeho týmu je přivést na svět nejen vozy, které se budou zákazníkům opravdu líbit, ale i celý bezchybně fungující ekosystém elektrické mobility,“ řekl Palmer.

Nové plně elektrické SUV značky Ford přijde na trh v roce 2020. Bude inspirované modelem Mustang a nabídne dojezd téměř 500 km na jedno nabití. Ford plánuje uvést na světové trhy do roku 2022 celkem čtyřicet elektrifikovaných modelů, z toho šestnáct plně elektrických. V této souvislosti bude investovat celkem 11 miliard USD (v přepočtu přibližně 244 mld. Kč).

tisková zpráva

17 Comments on “Ford ukázal první fotku elektrického SUV inspirovaného Mustangem s dojezdem 500 km”

  1. Když si vezmeme Ford Focus electric s až 110 km dojezdu a
    Když si vezmeme Ford Focus electric s až 110 km dojezdu a bateriemi umístěnými v polovině zavazadlového prostoru (stejně jako třeba u Fordu Mondeo hybrid), nabíjením AC 6,6kW (400V/32A) jednofázově a k tomu bez rychlonabíjení, tak mají soudruzi z Fordu setsakra co dohánět. Takže slibem nezarmoutíš a na fotku s píár kecy se podíváš. Abys věděl, co možná v roce 2022 bude na autosalonu k vidění a 2023 možná ke koupení. A to je tak asi všechno. Jim fakt není blbý krmit furt stádo takovými žvásty? Jako tým s volnou rukou v super nových kanclech? Pane Bože Ty to vidíš a nezasáhneš…. Sodoma Gomora https://www.trendpark.cz/pronajem/ford-focus-electric-dojezd-az-110-km/

    1. Já by je rozlišoval spíš podle proudu. Tesla byl
      Já by je rozlišoval spíš podle proudu. Tesla byl střídavý. Edison stejnosměrný. U nás take proti sobě stáli ČKD a Křižík. Vyhráli ti střídavý. Pro elektromobil je výhodnější nabíjení stejnosměrným, ale nabíjení střídavým je univerzálnější (více možných nabíjecích míst).

  2. „Specializovaný tým sídlí v nových kancelářích v
    „Specializovaný tým sídlí v nových kancelářích v centru Detroitu. Dostal volnost pracovat zcela novým a inovativním způsobem, aby přiváděl nové elektrické modely na trh co nejrychleji.“

    Jen si létej sokolíku až přijde tvůj čas, tak ti přistřihnem křídla nebo tě rovnou zavřem do klece.

    V Baworáku měli taky volnost a stvořili přelomovou i3 v době kdy se Tesla chytala na trh se svým sedanem. Pak hned elektrifikujíci i8 a pak náhle celý tvůrčí tým opustil BMW protože se někdo z hlavnou asi z tý progresivity podělal a řekl a dost, to už stačilo už nic jinýho vyvíjet nebudete už do toho nedáme ani fenik! Kurva potřebujem prodávat spalováky a ne nějaký lektriky. A od tý doby se v bavoráku jen čeká a čeká a čeká… :)))
    Teď tam s nima čeká i Kabaň. Zdravíme do Mnichova :)))

    1. kabelový svazek v motoru může způsobit požár? Co to je
      kabelový svazek v motoru může způsobit požár? Co to je za blbost? Motor logicky je hermeticky uzavřen a že by se požár dostal přes průchodky v kovu z kterého je kryt odlit bych řekl, že nehrozí. To jsou zase spekulace že by jeden zvracel. Du blejt.

      1. A četl jste ten článek?
        „Toyota upřesnila, že svazek

        A četl jste ten článek?

        „Toyota upřesnila, že svazek kabelů, který je připojen k hybridní řídící jednotce, se může dostat do kontaktu s krytem. Pokud se na svazku nebo krytu nahromadí prach, může se izolace kabelů časem opotřebovat kvůli vibracím vozu. To by pak mohlo způsobit zkrat, který může vyvolat požár.“

Napsat komentář