Mercedes odhalí elektromobil EQ C už za měsíc

Výrobní verze plně elektrického SUV Mercedes-Benz EQ C se představí 4. září na akci @me Convention ve švédském Stockholmu.

Mercedes-Benz EQ C bude prvním členem nové rodiny elektrických aut EQ.
foto: Mercedes-Benz

Další SUV elektromobil, který bude soupeřit o své místo s konkurenty jako Tesla Model X, Audi e-tron, Jaguar I-Pace a dalšími je Mercedes-Benz EQ C.

Kamuflovaný testovací prototyp Mercedes-Benz EQ C

Kamuflovaný testovací prototyp Mercedes-Benz EQ C
foto: Mercedes-Benz

Veřejná premiéra by se měla uskutečnit na autosalonu v Paříži (4.10. až 14.10.). Ještě předtím se ale auto objeví na akci @me Convention ve Stockholmu.

Mercedes-Benz EQ C

Mercedes-Benz EQ C
foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQ C je plně elektrický crossover s dojezdem přes 400 km, zrychlením 0-100 km/h pod 5 sekund a možností nabíjet výkonem až 115 kW.

Zatím se spekuluje o 70kWh baterii (což by ale bylo docela málo) a 300kW elektromotorů na zadní a přední nápravě s pohonem všech čtyř kol. Na trh by auto mělo jít v roce 2019.

O tom, že nejspíš nejpůjde o poslední vůz nové řady EQ svědčí fakt, že Mercedes si zaregistroval víc než 10 označení EQA a EQB s různými číslovkami od 200 do 360. Kromě toho má registrované také značky EQE, EQG and EQS.

12 Comments on “Mercedes odhalí elektromobil EQ C už za měsíc”

  1. Žiaden výrobca okrem Tesly nemôže a asi ešte hodnú
    Žiaden výrobca okrem Tesly nemôže a asi ešte hodnú chvíľu nebude môcť vyrábať 100-tisice áut ročne .. Lebo nemá batérie.
    Je to vidiet na všetkých automobilkach.. Pripravujú 5-7-20000 za rok pre celý svet. Každá automobilka chce mať o rok-dva.. 2-4-6 elektrických modelov…nemôžme to vyrábať vo veľkých množstvách. Ze to daktora automobilka myslí vážne uverim keď si postaví baterkaren na 10-20-30GWh ročne.

  2. A kolikpak jich nesoudruzi z NSR budou od roku 2019 vyrábět?
    A kolikpak jich nesoudruzi z NSR budou od roku 2019 vyrábět? Taky jen 72 denně po 100% navýšení výroby v 3/2018 jako jejich kamarádi z VW eGolf, tedy compliance car k 2.000 denně vyráběných spalováků?
    Ale ono je to stejně jedno. Jejich prodejci neuměli prodat ani elektrické B, navíc zmršené jen pomalou 11 kW palubní nabíječkou a bez rychlonabíjení. A to mělo vnitřnosti Tesly.

    1. Tesla jaguar Audi stoji 3 miliony s výbavou navíc. tohle
      Tesla jaguar Audi stoji 3 miliony s výbavou navíc. tohle bude stát stejně. Takzé je jedno z pohledu českých zákazníků kolik jich bude M vyrábět jestli 72 denně nebo vic. V česku se proda 100 kusu a ostatní si koupí elektrokolo. Alespoň Budeme ekologičtější.
      Jinak stroj to bude jistě úžasný

Napsat komentář