Nová generace elektromobilu Renault Zoe se možná představí už letos

Možná už na letošním autosalonu v Paříži během října se představí nová generace druhého nejprodávanějšího evropského elektromobilu Renault Zoe Z.E.

Aktuálně se Renault Zoe prodává se 41kWh baterií a normovaným dojezdem až 400 km NEDC. Od nové verze se neočekává ihned větší baterie, ale spíš větší rozměry, rychlonabíjení a celkové dotažení elektrického pohonu.
foto: Renault

Podle informací magazínu InsideEVs.com se Renault chystá dvojnásobit výrobu elektromobilů Zoe v továrně ve Flins na 440 kusů denně. Prý už od letošního září. To si přímo říká o novou generaci.

První generace elektromobilu Renault Zoe šla na trh v letech 2012-2013. Zoe si dlouho držel pozici nejprodávanějšího elektromobilu v Evropě, zejména díky odbytu doma ve Francii, ale i Německu a dalších zemích.

Aktuálně ho ale předběhl Nissan díky novému Leafu. Na konci května to v Evropě bylo docela těsně 14 600 ku 13 565. Na první pozici by mohla Renaultu pomoci právě nová generace Zoe.

Spekuluje se, že nová, druhá generace elektromobilu Renault Zoe bude rozměrově větší (aktuální rozměry délka 4084 mm, šířka 1730 mm, výška 1562 mm, rozvor 2588 mm). Baterie a elektromotor ale mají, alespoň zpočátku, zůstat stejné (41 kWh/80 kW).

Horkou novinkou druhé generace Zoe má být ovšem rychlonabíjení standardem CCS Combo. Prozatím je možné pouze AC nabíjení max. 43 kW. Spekuluje se, že druhá generace Zoe by mohla jít na trh možná už příští rok. První generace se přitom v Česku začala prodávat teprve před pěti týdny.

9 Comments on “Nová generace elektromobilu Renault Zoe se možná představí už letos”

Napsat komentář