Volkswagen má s elektromobilitou v Číně velké plány, postaví nové výzkumné centrum

Volkswagen do roku 2021 představí v Číně značku Seat. Kromě toho vybuduje nové výzkumné centrum zaměřené na elektromobilitu a autonomní vozidla.

Koncept elektrického mikrobusu Volkswagen BUDD-e představila automobilka už začátkem roku 2016 – mimo jiné i v Číně.
foto: Volkswagen

Nové výzkumné centrum v Číně bude společným dílem Volkswagen Group China, Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd. (JAC) a značky Seat. Dokončeno má být v roce 2021.

Společný podnik by měl časem vyvinout novou elektromobilní platformu určenou nejen pro Čínu. Ta by nejspíš měla doplnit modulární platformu MEB, na které Volkswagen staví např. novou rodinu elektromobilů I.D.

Volkswagen má v Číně řadu společných podniků s tamními automobilkami. Např. JAC Volkswagen, FAW-Volkswagen nebo SAIC Volkswagen. Ty všechny dohromady by během následujících osmi let měly uvést na čínský trh až 40 nových elektroaut.

13 Comments on “Volkswagen má s elektromobilitou v Číně velké plány, postaví nové výzkumné centrum”

  1. VW v Číně to bude mít hodně těžké. Je tam velká
    VW v Číně to bude mít hodně těžké. Je tam velká konkurence levnějších a hezčích aut. Jak jsou na tom čínské automobilky daleko s kvalitou, to si netroufám říct. Zato mohu říct z vlastních zkušeností, že kvalita a životnost VW šla rapidně dolů. Možná tedy bude VW na podobné úrovni jak některé čínské automobilky.

      1. Inženýři co před 40ti lety testovali už jsou z části
        Inženýři co před 40ti lety testovali už jsou z části pod drnem … To musí být trochu demotivující nikdy nevidět výsledky své práce a testovat do šuplíku.
        VW už měla dávno Golfa City stormera, ale teď najednou nejsou připravený a musí se počkat do roku 2020 a pozdějc. Asi to bylo moc nahonem :)))) Kašpaři

Napsat komentář