Elektromobil Volvo XC40 půjde proti Audi i Mercedesu

Volvo potvrdilo, že dalším elektromobilem bude model XC40. Auto má být odhaleno brzy po uvedení plug-in hybridu Polestar 1 a elektromobilu Polestar 2.

Volvo chce celou svou nabídku elektrifikovat a nebude už uvádět nová auta s dieselovými motory.
foto: Volvo

Mercedes už na příští rok chystá plně elektrický crossover EQC, Audi zase svůj e-tron. Ani Volvo nechce zůstat bezprizorní, a tak by snad nejpozději v roce 2020 mělo na trh uvést plně elektrickou verzi Volvo XC40.

Na autosalonu v Pekingu se nedávno představila plug-in hybridní verze tohoto vozu. Plně elektrická verze slibuje dojezd až 500 km na jedno nabití.

Thomas Ingenlath, šéfdesignér Volva, také aktuálně potvrdil, že další na řadě pro plnou elektrifikaci je Volvo XC90 v nové generaci. „Elektrifikace je budoucnost automobilového průmyslu,“ řekl doslova Ingenlath.

„Určitě nechceme ukončit něco tak úspěšného jako XC40 jen proto, že zmizí spalovací motory,“ dodal Ingenlath. „Abychom prozkoumali nové formáty, typy karoserie a netradiční elementy, založili jsme značku Polestar, která se o tuto oblast postará.“

Volvo nedávno avizovalo, že v roce 2025 chce mít polovinu všech prodaných aut na elektřinu. To pro švédského výrobce vlastněného čínskou Geely znamená i hybridní verze. Většinu svých modelů chce proto nabízet jako hybrid, plug-in hybrid i elektromobil.

4 Comments on “Elektromobil Volvo XC40 půjde proti Audi i Mercedesu”

Napsat komentář