Elektrický Jaguar překonal rychlostní rekord – ale na vodě!

Elektrická loď Jaguar Vector Racing V20E stanovila nový světový a národní rekord s hodnotou 142,604 km/h.

Elektrický člun překonal původní nejlepší výkon elektrické lodě 123,598 km/h z roku 2008.
foto: Jaguar

Jaguar Vector Racing překonal světový a národní rychlostní rekord v kategorii bateriemi poháněných člunů. Jedinečný Jaguar Vector V20E zaznamenal při dvou jízdách na známé, 1 km dlouhé trati anglického jezera Coniston Water, průměrnou rychlost 142,604 km/h.

Elektrický člun byl navržen a zkonstruován týmem Jaguar Vector ve spolupráci s technickým partnerem Jaguar Racingu, společností Williams Advanced Engineering. V20E pilotoval spoluzakladatel a technický ředitel týmu Jaguar Vector Peter Dredge.

Po oznámení exkluzivního titulárního partnerství Jaguaru a týmu Vector v říjnu 2017 se tým v následujících 18 měsících pokusí překonat další světové a národní rekordy. Ty jsou součástí hlavní iniciativy o posunutí hranic výkonnosti a předvedení schopností britské konstrukční školy.

„Po 12 měsících tvrdé práce je to pro tým a naše partnery fantastický výsledek a skvělý první krok v přenosu výkonu a univerzálnosti elektrifikace do námořního průmyslu. Pro tým Vector je velká čest, že může jít ve šlépějích Donalda Campbella CBE a stanovit rekord na historickém jezeře Coniston Water,“ řekl Malcolm Crease, generální ředitel, Jaguar Vector Racing.

tisková zpráva

15 Comments on “Elektrický Jaguar překonal rychlostní rekord – ale na vodě!”

  1. Elon Musk startuje první model Tesla Model 3 Performance
    Elon Musk startuje první model Tesla Model 3 Performance produkci v novém montážním stanu na lince ve Fremontu

    teslarati.com/tesla-model-3-performance-production-new-assembly-line-elon-musk/

    3.000 / týdně

    zbývá 14.dní do limitu 5.000 / týdně

    bloomberg.com/graphics/2018-tesla-tracker/

        1. Nemuzou vyrabet auta ktera nejsou vyrobena diky podvodum
          Nemuzou vyrabet auta ktera nejsou vyrobena diky podvodum protože všechny jsou vyráběna díky větším či menším dírám v zákonech a uplácení. Jde o pryncip, bud budeme trestat anebo se na to můžeme. I stejní sefove jsou problém, je potřeba sehnat nové, mladá, nezaujaté, nezkorumpovatelné kteří posunou už konečně automobilku o krok dále

          1. Je potřeba sehnat někoho jako byl Abraham Lincoln, car
            Je potřeba sehnat někoho jako byl Abraham Lincoln, car Alexandra II., … Marie Terezie…politika, který se postaví proti starým pořádkům. To že se ještě nenarodil můžeme vidět na jednoduchém příkladu Uber vs taxikář vs zákonodárci a soudci. Jedna skupina chce nový systém a druhá skupina obhajuje starý zavedený systém. Všichni vědí, že je systém spotřeby neobnovitelných zdrojů je špatný, ale nikdo ho za posledních 100let nezlepšil.

            1. Není problém přejít na nové lepší systémy, které jsou
              Není problém přejít na nové lepší systémy, které jsou ziskovější díky neplacení daní a podobným revolučním vylepšovákům.
              Problém je co se stamiliony převážně bělochů v minulosti makajících v továrnách a nelidských kancelářích, kterým bylo elitou přislíbeno, že za tu pracovní pakárnu po dlouhá desetiletí a při kašlání na zabezpečení pomocí vlastních potomků, budou nakonec odměněni důchody.

              1. Každá elita slibuje. Ta nedávná slibovala se Sovětským
                Každá elita slibuje. Ta nedávná slibovala se Sovětským svazem na věčné časy, komunismus,blahobyt a odevzdávání majetku do společných kádí. Ta pozdější dostavěnou dálnici R6, ….. atd. Pokud dnes nějaká elita slibuje důchody, tak ta následující je může zrušit a říct, že ta předchozí ten důchodový účet prožrala, nebo jen natisknou další peníze. Pravděpodobně natisknou další peníze.

      1. Miliony lidí bez práce neospravedlňují šéfa kerej
        Miliony lidí bez práce neospravedlňují šéfa kerej podváděl, nebuď komunista 😉 Šéfy vyměníme, šílený nábory platy a produkci zredukujeme takže zase budou traktoristi, pekaři cukráři i brigádníci a fosilních poplenic se bude vyrábět méně elektromobilů více 😉
        Jses pořát komunisticky smýšlející komunista Pepo? 🙂

        1. Pořád se mluví o nepoctivých spalovacích autech, přitom
          Pořád se mluví o nepoctivých spalovacích autech, přitom daleko větší podvod je u hybridů, kde se uvádí spotřeba 2 litrů a podobné nesmysly a od toho jsou odvozeny i emise. Hodně lidí tady by asi chtělo, aby automobilky zkrachovaly a zůstala jenom Tesla, nebo to špatně chápu ty věčně útoky na klasické výrobce špatně? Na CO2 kašlu, to je jenom obezlička EU, ty čoudící diesely nejsou rozhodně dílem CO2 ale hloupou politikou vlády ČR.

Napsat komentář