Elon Musk nakupuje akcie své Tesly, stane se nejbohatší člověkem planety?

Už dnes je Elon Musk největším akcionářem společnosti Tesla. V posledních měsících přikoupil akcie za $35 mil.

Akcie společnosti Tesla stále rostou, jen během dnešního dne se vyšlphaly přes $362.
foto: Google

Jen za poslední měsíc vyletěly akcie Tesla z $284 na $357. „Shortaři“, tedy lidé, kteří sázejí na dlouhodobý pokles akcií Tesly a mají podle odhadů „vsazeno“ přes $12 mld. nejspíš drsně ostrouhají.

Růstu akcií pomáhají nejen zprávy o rostoucí výrobě elektromobilu Tesla Model 3, úspěších divize Tesla Energy a plánovaném propouštění, ale navíc i fakt, že akcie nakupuje samotný Elon Musk. Minulý měsíc nakoupil za $10 mil., před pár dny přidal dalších 72 500 akcií za $25 mil.

V současné době vlastní Elon Musk celkem 33 737 921 akcií své společnosti, které mají při dnešní ceně hodnotu $11,5 mld. To z něj dělá největšího akcionáře.

Začátkem roku byl navíc akcionáři schválen kompenzační balíček, který by mohl z Muska udělat nejbohatšího člověka planety. Za každý vzestup tržní hodnoty firmy o $50 mld. dostane Musk 1,69 milionu akcií. Při současné ceně to znamená asi $600 mil., ale samozřejmě se počítá s tím, že když tržní kapitalizace bude růst, poroste i cena akcií.

47 Comments on “Elon Musk nakupuje akcie své Tesly, stane se nejbohatší člověkem planety?”

  1. Tady se řeší kraviny s jedním požárem pojištěný TMS a
    Tady se řeší kraviny s jedním požárem pojištěný TMS a nikdo nenapíše článek o tom jak Elon ve Freemontu za 13 dní (všiměte si zase 13 nikoli 14 😉 postavil novou nejspíš robotickou linku na TM3 :))

    cdn.teslarati.com/wp-content/uploads/2018/06/tesla-fremont-as-of-june-16-490×491.jpg

    cdn.teslarati.com/wp-content/uploads/2018/06/tesla-fremont-as-of-june-3-18-497×491.jpg

    … a rázem se zvedla produkce na 3.000 ks týdně 😉

    bloomberg.com/graphics/2018-tesla-tracker/

    teslarati.com/tesla-model-3-performance-production-new-assembly-line-elon-musk/

    tak de to vázne soudruzi doufám že máte nasypáno 😉 páč jedna pitomá schořatá tesla nás nerozhází 😉 to už tu bylo mockrát :)))

  2. GERMÁN VW AUDI ZAKATREM !! „Šéf německé automobilky VW
    GERMÁN VW AUDI ZAKATREM !! „Šéf německé automobilky VW Audi ze skupiny Volkswagen Rupert Stadler byl vzat do vazby v souvislosti s obviněním z podvodu při prodeji dieselových vozů se zmanipulovaným měřením emisí“

    novinky.cz/ekonomika/475313-nemci-zadrzeli-sefa-automobilky-audi.html

    A JE ZA KATREEEEEEEEEEEEEEEEEM :)))))))) A TAM SI NA NĚM VYŘÁDĚJÍ, A ZA KATREM TAM HO PODRBEM :))ÚÚÚÚ

    1. Škoda krmit trolla. No bombastické záběry jde udělat i
      Škoda krmit trolla. No bombastické záběry jde udělat i nad autovrakovištěm. Otázkou je, jak dlouho kolo soužilo, kolik najelo km. Kolik ušetřilo lokálních emisí v nějakém městě. Teď je úkol ho zrecyklovat – rozhodně jednodušší úkol, než u auta, nebo elektromobilu. Zvlášť když je mají takto pohromadě.

        1. Ročně jenom v USA dojde ke 150000 požárů aut. V USA je
          Ročně jenom v USA dojde ke 150000 požárů aut. V USA je registrováno zhruba 270 milionů aut. To je jeden požár na zhruba 1800 aut za ROK. Tesel je na světě zhruba 320000 a shořelo jich od začátku výroby (to je už 5 LET) přesně 14 (pokud započítáme i poslední případ, tak asi 15). Takže zhruba 1 auto na 21000 provozovaných. Tož tolik k vaší statistice.

          1. Nevěřím statistice, co si nesfalšuju. Jsou v těch
            Nevěřím statistice, co si nesfalšuju. Jsou v těch číslech zahrnuty pouze požáry osobních automobilů se spalovacím motorem z důvodu nehody a technické závady? Protože jinak jsou tyto hodnoty neporovnatelné! Tedy bez požárů nákladní, zemědelské a lesní techniky? A pro vypovýdající hodnoty nezapomínat, že Tesla není jediný výrobce EV.

              1. co to tady meleš? No tak schořela Tesla a co? Máš
                co to tady meleš? No tak schořela Tesla a co? Máš problém? Každá měla jiný a co, to je normální že ve světě hoří auta a krysu germánskou hned zakatr strkat nebudem :))))

                novinky.cz/ekonomika/475313-nemci-zadrzeli-sefa-automobilky-audi.html

                1. Nevím, vypadá to že problém máte spíše vy 🙂
                  Pouze jsem

                  Nevím, vypadá to že problém máte spíše vy 🙂

                  Pouze jsem podporoval jeden realistický názor že když shoří jedna Tesla tak je to jako nic oproti ostatním.

                  Ale už začínám chápat že zdejší fanatici a proti-fanatici zde vytvářejí ne příliš příjemnou atmosféru pro veřejnost.

                  p.s.: a abych nebyl tak negativní 😉 – oceňuji že si udržujete nick, přestože bez registrace

                2. Já zareaguji slušněji, narozdíl od toho anonyma. Pouze
                  Já zareaguji slušněji, narozdíl od toho anonyma. Pouze jsem se dotázal, na to co vlastně tato předložená čísla od p. Josefa značí? Není mi to jasné, jestli se jedná o počet požárů pouze os. vozidel, nebo osobáky včetně nákl. vozidel, autobusů traktorů a pod..? To pak nelze mezi sebou porovnávat, pokud nemá být informační hodnota rovna nule. Nelze brát požáry všeho co má spal. motor a srovnat pouze proti os. elektromobilům zn. Tesla. To by pak nebyla statistika, ale účelová demagogie. Musí se srovnávat srovnatelné. Když srovnávat vše, tak tedy i u EV. Tedy srovnat případné požáry všech osobáků, autobusů, kamionů na elektřinu a pozor všech značek, nejen té jedné. A slušelo by se i zmínit jaký podíl na trhu je takto zastoupen. Je jasné, že např. při 100 mil prodaných kusů, vzroste šance 1000x na to, že se „něco“ pokazí, oproti tomu kdo vyrobí 100000ks. Snad nikdo nebude tvrdit, že kdyby automobilce x vyhořelo ze 100 mil ks 100000ks a automobilce y ze 100000ks všech 100000ks, tak by statisticky byly, podle této logiky prostého porovnání dvoučísel shořelých vozů, obě stejně neůspěšné?! Další možnost jak zjistit „hořlavost“ jednotlivých vozů, by bylo jít po značkách. Vzít od jednotlivé značky počet prodaných/shořelých a sestavit žebříček.

                3. S tím procentem kazivosti snad nemůže nikdo nesouhlasit
                  S tím procentem kazivosti snad nemůže nikdo nesouhlasit (ani jsem toto nezaznamenal). Ano, házení všech automobilek do jednoho pytle není účelové v jediném případě – porovnávání EV vs spalovák. Pak je ale potřeba vzít statistiku všech automobilek za oba tábory.

                  Mě šlo tou poznámkou jen a pouze o fakt že když někdo naboří auto ve 160-250km/h tak už je jedno jestli pak vzplane nebo ne. Vina auta to ale není… jedině že by šlo o statistiku vzplanutelnosti po zásahu meteoritem, tam by pak takové případy jistou relevanci měly.

                  Na druhou stranu taková statistika stojících vozů co vzplanou z důvodů technické závady… tam bych dokázal přiznat že by případná statistika měla nějaký praktický závěr.

                4. ano souhlasím že když shoří jedna Tesla tak je to jakoby
                  ano souhlasím že když shoří jedna Tesla tak je to jakoby nic, chyba se odborně vyšetří a jede se dál 😉 Naštěstí to bylo TESLA Sko takže se na něho vztahuje Enlonova univerzální pojistka proti požáru ikdyby úmrtí řidiče 😉 Jinak tajdlenc kdyby vás to zajmalo vonehdá zas blafla Fóbije a taky to nebylo vod čvaňháka, ale elektroinstalací 😉 Ano i fosilní popelnice mají kilometry kabelů 🙂

                  autorevue.cz/v-ostrave-vzplala-skoda-fabia-ridic-ji-odstavil-na-nejhorsim-moznem-miste

                5. Ovšem narozdíl od Fabie každá hořící Tesla vydělává
                  Ovšem narozdíl od Fabie každá hořící Tesla vydělává peníze šortařům 🙂

            1. Hořet může cokoliv. Statistiky můžete vyhořet, nebo na
              Hořet může cokoliv. Statistiky můžete vyhořet, nebo na Vás spadne letadlo. Vždy je to tak trochu výhra v lotérii a vždy je to otázka malých chyb nezávislých na sobě. Větší šance je, že Vás kousne klíště a dostanete Boreliózu, než že uhoříte v jakémkoliv EV. Jenže klíště a přenášené nemoci, nejsou tak atraktivní jako hořící Tesla.
              🙂

              https://youtu.be/q-JzBr4fGXE

  3. Češi tankují horší naftu než Němci, proto si ničí
    Češi tankují horší naftu než Němci, proto si ničí částicové filtry DPF. Konzultovalo se to se zástupci sousedního německého trhu a tam problémy s ucpanými filtry DPF neznají !! Přičítáme to i tomu, že úroveň paliva je tam asi výrazně lepší než v ČR “
    :)))))))))))))))))))))))

    auto.idnes.cz/rozhovor-karel-stary-skoda-auto-servis-autoservis-fx4-/autoservis.aspx?c=A180613_183513_autoservis_fdv

    česko je díra a popelnice evropy a vláda na to žlutým sajrajtem řepka ;))))

    kcc-hho.webnode.cz/business/cr/

    1. „V uplynulých týdnech vznikla meziresortní komise
      „V uplynulých týdnech vznikla meziresortní komise ministerstev dopravy a životního prostředí, kde se společně s dopravní policií řeší, jak zachytit vozidla s poškozenými filtry DPF na silnicích !!!
      První taková akce proběhla v Trutnově koncem května 2018 a další měření v Praze se právě plánuje“

      auto.idnes.cz/filtr-pevnych-castic-fap-dpf-d1q-/autoservis.aspx?c=A180614_154516_autoservis_fdv

      kcc-hho.webnode.cz/diesel-jed/

      1. Podle informací iDNES.cz dostala Česká obchodní inspekce
        Podle informací iDNES.cz dostala Česká obchodní inspekce (ČOI) od ministerstva průmyslu a obchodu za úkol vytvořit metodiku, jak nastavit systém kontroly prodeje částicových filtrů, zaměřit se mají především na filtry z druhovýroby. „Postup kontrol by měl být obdobný jako u pohonných hmot; tedy anonymní nákup, pak analýza filtru a případně další kroky – pokuta a podobně…,“

        auto.idnes.cz/filtr-pevnych-castic-fap-dpf-d1q-/autoservis.aspx?c=A180614_154516_autoservis_fdv

    2. Sice to sem nepatri, ale ilustruje to take, jak se v CR lide
      Sice to sem nepatri, ale ilustruje to take, jak se v CR lide okradaji. Vsadte si Eurojackpot v CR 6 sloupku za 400 Kc. V DE to stoji 16,50 EUR, teda 422 Kc, ale mate 8 sloupku. A pri vyplaceni vyhry vas jeste okradou nevyhodnym kurzem. Ale kdyz lid tu korunu tak miluje, tak at si to zaplati.

  4. „v ČÍNĚ Podle březnových údajů 102 firem vyrábělo 355
    „v ČÍNĚ Podle březnových údajů 102 firem vyrábělo 355 různých typů vozů na elektřinu…“ :)))))))))))))))))))))

    auto.idnes.cz/cina-elektromobil-0mb-/automoto.aspx?c=A180615_153823_automoto_fdv

    KAM SE HRABE EVROPA zasrr 100milionem tdi/tsi z konzervnu fuckvágn ;))

    1. elektrických aut a hybridů meziroční zvýšení o 141,6
      elektrických aut a hybridů meziroční zvýšení o 141,6 %
      V závěru 2017 jezdilo v číně 1,8 milionu elkár což je více než polovina ze světového počtu….
      více než polovina ze světového počtu….
      více než polovina ze světového počtu….
      více než polovina ze světového počtu….
      více než polovina ze světového počtu….
      více než polovina ze světového počtu….
      více než polovina ze světového počtu….
      více než polovina ze světového počtu…. :))

    1. to je z toho že málo
      to je z toho že málo čteš!

      investujeme.cz/kratke-zpravy/usa-fed-oznamil-neomezene-3-kolo-kvantitativniho-uvolnovani-qe3/

      … 40 mld. USD měsíčně 10/11/12.2012 (=$143Béček)
      … 85 mld. USD měsíčně celý rok 2013 (85*12 = $1.000Béček)
      … 75-15 mld. USD měsíčně do konce roku 2014 (=$400Béček) …. to jsou milijardy (nikoli miliony 😉 a fdolarech soudruzi 🙂 no a todle lítalo famerice ve vzduchu :))))))))) a todle v EU 😉

      investicniweb.cz/news-ecb-zasedani-cerven-2018/

      TESLA JEDÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ …

      kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/tesla-motors-usa-/tesla-model-3/

        1. soudruzi hlavně klid a nohy fteple 🙂
          1) geometrii znáte ze

          soudruzi hlavně klid a nohy fteple 🙂
          1) geometrii znáte ze základky…

          finance.google.com/finance?q=TSLA

          2) propojte hroty a důlky PS: všechno to je vo šťouchání 😉
          3) udělejte rovnoběžky
          4) vokopírujte časový délky
          5) výroba jede

          kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/tesla-motors-usa-/tesla-model-3/

          6) produkce stoupá

          insideevs.com/monthly-plug-in-sales-scorecard/
          kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/statistiky/

          7) nemusí pršet stačí když kvápne, věští 3/4/500 😉

          finviz.com/quote.ashx?t=tsla

          8) jetoízyvole 😉 v éteru stále lítá kolem $1.000 milijard nasypaných z let 2012 až 2014 tak dokud trumpeta nevodtroubí 🙂 a o zbytek se vám postará Elon, když ho podpoříte…

          fio.cz/e-broker/e-broker.cgi

  5. počkat počkat počkat … a kdo že za poslední měsíc
    počkat počkat počkat … a kdo že za poslední měsíc ještě nenakupuje akcie TESLY ????????????????????

    youtube.com/watch?v=V4PDTD2VHSU
    hybrid.cz/v-srpnu-prijde-novy-tesla-autopilot-ma-konecne-nabidnout-plne-autonomni-funkce
    insideevs.com/monthly-plug-in-sales-scorecard/
    bloomberg.com/graphics/2018-tesla-tracker/
    google.ca/search?q=NASDAQ:TSLA
    fio.cz/e-broker/e-broker.cgi
    xtb.com/cz

    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    PS: před chvilkou jsem to schválně hledal….
    30.Březen.2018 Tesla nestíhá vyrábět Model 3, akcie padají

    hybrid.cz/tesla-nestiha-vyrabet-model-3-akcie-padaji
    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    hybrid.cz/elon-musk-ujistuje-ze-tesla-uz-vyrabi-2000-elektromobilu-model-3-tydne#comment-135997

Napsat komentář