V srpnu přijde nový Tesla Autopilot, má konečně nabídnout plně autonomní funkce

Nový důležitý update firmwaru elektromobilů Tesla na verzi 9.0 má podle Elona Muska přijít letos v srpnu.

Elon Musk slibuje pro své elektromobily Tesla autonomní/robotické řízení už pěkně dlouho. Dočkají se konečně majitelé tento rok?
foto: Tesla

Zatím poslední velký update firmwaru elektromobilů Tesla na verzi 8.0 proběhl v roce 2016. Mezitím se objevovaly menší updaty a vylepšení.

Nová verze 9.0 by měla přinést významná vylepšení, zejména novou verzi systému Tesla Autopilot, poprvé s plně autonomními funkcemi. Za ty se už u nových vozů Tesla připlácí nad rámec samotného Autopilota.

Zatím není jasné, co přesně bude nová verze firmwaru obsahovat. Nemusí to být ihned plně robotické řízení, ale nejprve některé funkce, které později dohromady poskládané plně autonomní řízení umožní.

20 Comments on “V srpnu přijde nový Tesla Autopilot, má konečně nabídnout plně autonomní funkce”

  1. plne autonomni funkce znamena, ze ridic nebude muset do rizeni
    plne autonomni funkce znamena, ze ridic nebude muset do rizeni zasahnout. a to tesla mozna do srpna nabidne, ale nebude to srpen 2018. leda ze by plne autonomni funkce neznamenala to, co si pod tim vsichni predstavime. stejne jako autopilot neznamena to, co si pod tim vsichni predstavovali do ty doby, nez s tim prisla tesla. ted u z je nam vsem jasne, ze autopilot je adaptivni tempomat a asistent sledovani jizdnich pruhu zapinany jednim tlacitkem. ano, i abs nebo esp je plne autonomni. nemusime udelat nic pro to, aby zasahli. i automaticka prevodovka je plne autonomni. prehazuje prevody bez naseho zasahu. ale tvrzeni, ze novy autopilot ma nabidnout plne autonomni funkce je jenom dalsi devalvace pojmu. v tomto pripade pojmu „plna autonomie“ a v druhe rade je to devalvace hodnoty vlastnich clanku, pane horciku. porad se bude totiz jednat o asistencni system. a muzete ho nazvat jak chcete a davat mu privlastek jaky chcete. porad bude ridic za rizeni zodpovedny, porad bude muset mit ruce na volantu a soustredit se na jizdu. akorat bude mit pokrocilejsi asistenty. tot vse.

          1. tak to je naprosto noumální joudo že když se fofrem vyleze
            tak to je naprosto noumální joudo že když se fofrem vyleze nahoru a firma na tom není zas tak dobře že se využije šorka 😉 To je dobře že se využije šortka, šlo o to člověk vydělal z 280 na 360 fofrem debilním fondům prodal a zase o něco levněji nakoupit ;)) Podstatný je ale držet ftáku páč TESLA JEDÉÉÉ a VW si ani NEŠKRT :))))))) víš? takhle se vydělává na novou TM3 a že vodrbem debilní fondy kde sou napěchovaný nahrabáky boháčů a joudů co mají moc a chtěli ještě víc? ŽÁDNÁ ŠKODA, TROCHU ZCHUDNOU = JEDINĚ DOBŘE :))))))))))))))))

            finviz.com/quote.ashx?t=tsla

            1. dotoho lidi dotohooo žádný srrr snima
              dotoho lidi dotohooo žádný srrr snima :)))))))

              hybrid.cz/v-srpnu-prijde-novy-tesla-autopilot-ma-konecne-nabidnout-plne-autonomni-funkce

              youtube.com/watch?v=V4PDTD2VHSU

              bloomberg.com/graphics/2018-tesla-tracker/

              insideevs.com/monthly-plug-in-sales-scorecard/

              kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/statistiky/

              kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/tesla-motors-usa-/tesla-model-3/

              google.ca/search?q=NASDAQ:TSLA

              finviz.com/quote.ashx?t=tsla

              xtb.com/cz

      1. A přesto to maj taky blbě. Viz komentář
        „Tohares | 12.

        A přesto to maj taky blbě. Viz komentář

        „Tohares | 12. 06. 2018 10:10 |
        Autorovi článku mírně chybí kontext. Tesly od srpna nebudou řídit samy ani, kdyby legislativa byla ready. Začnou se ale odlišovat od sebe schopnosti vozů lidí, kteří připlatili ty 3k USD, od těch, co si zaplatili jen základního autopilota… Stane se tedy to, co Elon sliboval na loňské jaro a Tesla za toto zpoždění čelí žalobě.“

        Je tomu tak?

Napsat komentář