Porsche Mission E se nově jmenuje Taycan

První elektromobil od Porsche, známý dosud pod koncepčním názvem Mission E, se oficiálně bude jmenovat Taycan.

Jak se vám líbí název „Taycan“? My bychom možná byli raději, kdyby Porsche bývalo zůstalo u Mission E…
foto: Porsche

Porsche Mission E/Taycan patří mezi nejočekávanější evropské elektromobily. Na trh půjde už příští rok. Změna názvu byla oznámena na výstavě „70 let sportovních vozů Porsche“ v Porsche muzeu.

Cena elektromobilu Porsche Taycan/Mission E by měla začínat kolem 2 mil. korun. To je srovnatelné s konkurenční Tesla Model S.

Zatím nebyly ohlášeny specifikace Taycanu, nicméně diskutuje se o reálném dojezdu přes 400 km a zrychlení 0-100 km/h do 3,5 sekundy. Co víme je, že auto bude možné nabíjet 800V nabíječkami o výkonu až 350 kW.

Prototypy Mission E už se vyrábějí a známý jezdec Marc Webber jeden z nich nedávno prohnal po závodní dráze. Na autosalonu Ženeva 2018 byla představena také verze Cross Turismo.

Porsche

23 Comments on “Porsche Mission E se nově jmenuje Taycan”

        1. Nemá, má tam klimošku.
          Od víkendu mají Hranice – první

          Nemá, má tam klimošku.
          Od víkendu mají Hranice – první plně elektrifikovaná autobusová MHD – o 1 elektrobus méně. Shořel. Zřejmě díky klimatizaci.
          Sice v porovnání s počtem každoročně hořících naftových busů je to první vlaštovka a ta, jak známo, jaro nedělá, nicméně tady někdo špatně odvedl svoji práci ve firmě SOR nebo u dodavatele.
          Bohužel tím v Hranicích přišli o 100% elektrifikovanou MHD (z 6 busů mají 5). Reklama pro SOR taky nic moc, půl roku ježdění a hned to chytne. Jenže baterkami ani elektrickým motorem to nebylo. Na střeše to má klimošku a tím pádem je to od ní.
          Jediné, co vůbec nehoří, je zadní část s motorem a bateriemi. A co je nejvíce zničené je právě střecha s klimatizací a střešními rozvody klimatizace. Viz obrázek č.48 https://www.denik.cz/galerie/pozar-autobusu-mhd-v-hranicich.html?mm=8944436&back=3527812201-8471-1&photo=48
          Jinak to kucí hasický docela odvážně hasí vodou…. více fotek https://www.denik.cz/krimi/v-hranicich-vzplal-elektrobus-mhd-20180610.html

  1. Off. Tesla Roadster bude mít volitelnou Spacex výbavu.
    Bude

    Off. Tesla Roadster bude mít volitelnou Spacex výbavu.
    Bude zahrnovat 10 trysek na stlačený vzduch, vysokotlakou nádrž a elektrický kompresor. Zlepší to zrychlení, brzdění i zataceni. Jejich výkon by mohl zvednout auto do vzduchu. 🙂

    insideevscom/musk-tweets-tesla-roadster-rocket-boosters-fly/

      1. Taky si na ně brousím zuby a právě přemýšlím, jestli
        Taky si na ně brousím zuby a právě přemýšlím, jestli čekat na ty ohlášené slevy nebo ještě stihnout letošní sezónu.
        Každopádně zdražení bude předpokládám kvůli kurzu dolaru, který šel poslední měsíc nahoru.

Napsat komentář