Všechny vozy DS budou od roku 2025 na elektřinu

DS je prémiová značka skupiny PSA. Aktuálně ohlásila, že od roku 2025 už nebude nabízet auta bez alespoň částečně elektrického pohonu.

Koncept DS E-Tense se představil už na autosalonu Ženeva 2016. Tehdy jsme pochybovali, že se auto někdy dostane do výroby. Skupina PSA nás ale přinutila změnit názor.
foto: DS

Elektrifikace značky DS začne modelem DS7 Crossback E-Tense 4×4. Plug-in hybrid bude umět ujet 48 km na elektřinu dle WLTP a bude představen na podzim 2019.

Auto nabídne pohon všech čtyř kol, výkon 300 koní. Na příštím autosalonu v Paříži se představí první čistý elektromobil DS. Měl by pravděpodobně vycházet z konceptu DS E-Tense.

Specifikace konceptu DS E-Tense jsou: výkon 300 kW/516 Nm, zrychlení 0-100 km/h během 4,5 sekundy a dojezd 310 km. Od té doby, co PSA v roce 2014 podepsalo záchrannou dohodu s čínskou automobilkou Dongfeng Motors je to všude samá elektřina. Náhoda? Nemyslíme si!

tisková zpráva

6 Comments on “Všechny vozy DS budou od roku 2025 na elektřinu”

  1. Zpráva o ničem, auto o ničem, slibotechna za 7 let a
    Zpráva o ničem, auto o ničem, slibotechna za 7 let a přitom může klidně jít o sračkometí mildhybrid s naftovým motorem. Píár žvásty dinosaurů jsou fakt boží, když člověk současně vidí, že nejsou schopni dodávat už roky (od 2011) žádné vylepšení na licenční elektriku Peugeot Ion/Citroen C zero a jejich elektrika Peugeot Partner/Citroen Berlingo se rovněž nikam neposunula, natožpak aby dostala slušnější porci baterek a elekroniky k nějakému dojezdu.
    Po ovoci budeme soudit tento strom a prozatím je každoročně starší a shnilejší.

  2. „Všechny vozy DS budou od roku 2025 na elektřinu“
    „od roku

    „Všechny vozy DS budou od roku 2025 na elektřinu“

    „od roku 2025 už nebude nabízet auta bez alespoň částečně elektrického pohonu.“

    To už je vyloženě trapné, slib z titulku je okamžitě popřen v první větě. :)))
    Realita: po roce 25 budou nabízet akorát další hromadu pŕevlečenejch spalovacích popelnic.
    Stejně jako jahodová čokoládá Milka kde je 0,07 % jahod… Fake news.

  3. No uvidíme jestli to šnečí Peugeot stihne stihnout, o
    No uvidíme jestli to šnečí Peugeot stihne stihnout, o další velké evropské automobilky strach nemám, teda samozřejmě kromě nejhoršího Fiatu s nic moc italskými dělníky a jejich nigerijskou „náhradou“, ten nejspíš bude muset zbankrotovat.

Napsat komentář