Volvo ujišťuje: polovina našich aut prodaných v roce 2025 budou elektromobily

Volvo nedávno rozčeřilo mediální vody, když ohlásilo, že od roku 2019 končí s čistě spalovacími vozy. Nyní své plány zpřesňuje: do roku 2025 chce mít polovinu prodaných aut čistě na elektřinu.

Prvním elektromobilem značky Volvo, který půjde na trh, má být Volvo XC40.
foto: Volvo

Prozatím ale Volvo žádný čistý elektromobil neukázalo. Prezentuje se zatím pouze plug-in hybridem Polestar 1, jehož cena je ovšem nastavena na nesmyslných $155 000 (asi 3 miliony korun).

Skutečným, plnohodnotným elektromobilem má být Polestar 2 (tam má být cena $49 000, tedy asi milion korun). Úplně nejdřív se ale na trhu velmi pravděpodobně objeví plně elektrické Volvo XC40, které tak bude soupeřit o přízeň s návelem ostatních plně elektrických SUV.

4 Comments on “Volvo ujišťuje: polovina našich aut prodaných v roce 2025 budou elektromobily”

  1. Autore autore, to je zase vyplod. Volvo ma v nabidce hned 4
    Autore autore, to je zase vyplod. Volvo ma v nabidce hned 4 plug-in hybridni verze svych aut, oznacuje je jako motorizaci T8. Takze zminit jen Polestar, ktere navic patri do nove znacky Polestar je trosku zcestne.

    Nesmyslna cena za Polestar 1 by byla, pokud by se auto neprodalo, ovsem planovana vyroba by se dle objednavkoveho systemu dala navysit klidne 10x a stale by bylo vyprodano dopredu vse co by se vyrobilo.

    A to ze Volvo planuje do 2025 prodat polovinu coby elektromobili, ale spise straceno v prekladu a spise elektrifikovane vozy, tedy i ony plug-in hybridy, tak to neznamena ze tomu tam bude v Evrope, velka cast produkce Volva se proda v Cine, takze pri stoupajicich prodejich Volva v Cine to muze znamenat ze v Cine prodaji treba 90% elektrifikovanych vozu, v Evrope treba 20% elektrifikovanych vozu a v USA treba 50% elektrifikovanych vozu.

      1. nejnovejsi vyjadreni Volvo primo z jejich stranek
        nejnovejsi vyjadreni Volvo primo z jejich stranek group.volvocars.com

        „Volvo Cars has committed to putting one million electrified cars on the road by 2025.“

        „By 2021, Volvo Car Group will have five fully electric vehicles in its line-up“

        takze nevim kde se bere neco o polovine plne elektrickych Volvo do 2025, o tom se pise pouze na nekterych webech o autech, Volvo o tom nikde nepise

  2. Proto taky musel ten čínský majitel Volva teď tak rychle
    Proto taky musel ten čínský majitel Volva teď tak rychle nakoupit klíčových 10% Mercedesu a začít propojovat veškeré kapacity, protože to co mu za celé ty roky až do dnes dokázali vybádat ti i nejlépe placení zaměstnanci z nyní multikulturního Švédska, se ukázalo v reálu jako příšerná trapná slabota, pouze neumětelské kopírování Toyoty, která sama evropský trh moc nezvládá.

Napsat komentář