Autosalon Peking 2018: Honda Everus je další exkluzivní crossover elektromobil pro Čínu

Budoucnost čínské automobility je elektrická, potvrzuje letošní autosalon v Pekingu. Dalším, kdo tam představil svůj nový elektromobil, je překvapivě Honda.

Plně elektrický crossover Honda Everus se představil v Číně na autosalonu v Pekingu.
foto: Honda

Honda se v oblasti alternativních pohonů, ať už hybridů nebo elektromobilů, nedokázala prosadit. V Japonsku a USA sice nabídku má, ale prodeje nejsou nijak oslnivé.

V budoucnosti to možná spraví Čína. Ve spolupráci se svým tamním partnerem, společností GAC, představila Honda na autosalonu v Pekingu nový crossover elektromobil Honda Everus.

Honda slibuje, že v čínských (a pouze v čínských) showroomech bude auto do konce letošního roku. Elektromobil je postaven na fosilním modelu Honda HR-V. Žádné další podrobnosti zatím oznámeny nebyly.

Do budoucna chce Honda přidat do své nabídky řadu dalších elektromobilů. Do roku 2030 chce mít dvě třetiny své modelové nabídky k dispozici také v nějaké formě elektrifikace. Hlavní proud mají být ovšem plug-in hybridy.

V Evropě se nicméně Honda chystá uvést také elektromobil Urban EV, jehož koncept představila na autosalonu ve Frankfurtu 2017. Na trh má jít už příští rok.

tisková zpráva

One Comment on “Autosalon Peking 2018: Honda Everus je další exkluzivní crossover elektromobil pro Čínu”

Napsat komentář