Druhá generace elektromobilu Nissan Leaf míří na 16 nových trhů

Původní elektromobil Nissan Leaf byl představen už v roce 2010. V prodeji je už jeho druhá generace, která se chystá na 16 nových trhů.

Nový Nissan Leaf ve druhé generaci přišel se 40kWh baterií a dalšími zlepšeními. Aktivní tepelný management baterie bohužel stále chybí.
foto: Nissan

V současné době je možné elektromobil Nissan Leaf koupit v 51 zemích světa. Podle nejnovějších informací z Nissanu k nim už brzy přibude dalších 16.

Jde o Argentinu, Austrálii, Brazílii, Chile, Čínu (!), Kolumbii, Costa Ricu, Ekvádor, Hong Kong, Malajsii, Nový Zéland, Puerto Rico, Singapur, Jižní Koreu, Thajsko a Uruguay. Uvažovalo se údajně také o Indii, Indonésii a Filipínách, kde ale zatím auto k dispozici nebude.

Celkové prodeje elektromobilu Nissan Leaf (1. i 2. generace) již překonaly 320 000 kusů celosvětově. Nejvíc, přes 100 000, se jich prodalo v USA a Japonsku. Na dalších místech jsou Norsko a Británie (přes 22 000), Francie, Kanada a Německo.

tisková zpráva

11 Comments on “Druhá generace elektromobilu Nissan Leaf míří na 16 nových trhů”

  1. Ad přehřívání baterie.. Jezdíc několik s leafem.24
    Ad přehřívání baterie.. Jezdíc několik s leafem.24 výhradně po CZ, tak neznám pojem přehřívání baterie. Pár stovek km v jednom dni tu baterii jen poohřeje.
    U leaf.40 bude ten výkon do baterie shodný, neboť šademem si vezme max 50kW. Více by šlo do tepla, pokud by měla bat. vyšší vnitřní R; to ale nepravděpodobné, díky vyšší kapacitě. Tedy bude to topit méně.
    Takže při běžném používání v tom nevidím problém a klidně si jej koupím. Už aby byly skladovky.

      1. Přesně si ten název dotace nepamatuji, ale bylo to pro
        Přesně si ten název dotace nepamatuji, ale bylo to pro firmy a asi před rokem jsme požádali o dotaci 220 000,-Kč. Tu jsme na konci roku 2017 dostali (přišlo potvrzení o přidělení dotace) a do konce roku 2018 musíme doložit, že jsme auto nakoupili a pak by nám měli peníze dát.

          1. Tak ona je to klasická dotace se vším všudy. Za 3 roky
            Tak ona je to klasická dotace se vším všudy. Za 3 roky přijde kontrola, najde nějaký nesmysl v reportu (byrokracie k tomu stále patří) a dotaci budou muset vrátit. Pro mě to byl důvod, proč jsem se na to vykašlal. Chtěl jsem mít klidné spaní.
            Až to bude jako kdekoliv jinde, kde přinesete TP, dají vám štempl, zašlou dotaci a konec, tak se určitě zúčastním.

        1. Přesně tak. Protože nemáte dotaci na auto, jak si mylně
          Přesně tak. Protože nemáte dotaci na auto, jak si mylně myslíte, ale na Projekt nahrazení nebo doplnění firemní spalovací dopravy elektromobilitou, když to řekneme stručně. Prostě aby to mohla zacálovat EU, ne jen vláda ČR.

Napsat komentář