Nissan připravuje tři nové elektromobily, prodal už přes 320 000 Leafů

Nissan ohlásil 100 000 prodaných elektromobilů Nissan Leaf doma v Japonsku a přes 320 000 celosvětově. Při té příležitosti oznámil, že připravuje tři nové elektromobily.

Nissan Concept IMx je připravovaný plně elektrický crossover odvozený od modelu Leaf.
foto: Nissan

„Éra elektromobilů je tady,“ prohlásil aktuálně Asako Hoshino, senior vice prezident Nissanu. Nissan je jejím lídrem, ale už osm let prodává v oblasti osobních aut stále pouze jediný model – Nissan Leaf, aktuálně v nové generaci. Kromě něj má v nabídce také elektrickou dodávku Nissan e-NV200.

Nissan navíc funguje v alianci s automobilkou Renault a odnedávna také Mitsubishi. Díky tomuto spojení jde dnes o největšího výrobce elektromobilů na světě. Právě minulý rok aliance ohlásila, že uvede 12 nových elektromobilů během dalších pěti let.

Tři z nich ponesou značku Nissan. Kromě toho se chystá také pět nových hybridů e-POWER, primárně určených pro Japonsko. Do roku 2022 chce Nissan prodávat jeden milion elektrických aut ročně.

Detaily ke třem ohlášeným elektromobilům ani pěti hybridům zatím neznáme. Jisté je, že jeden z elektromobilů bude odvozen od konceptu IMx, crossoveru odvozeného od Leafu.

10 Comments on “Nissan připravuje tři nové elektromobily, prodal už přes 320 000 Leafů”

  1. to je zase plkání pro nic za nic, 320 tisíc? jo za 10 let
    to je zase plkání pro nic za nic, 320 tisíc? jo za 10 let ovšem :)) a kolipak prodali nových LEAFů 2 s přehřívajícíma se baterkame bez teplotního menedžmentzu?? :))))
    A stále má NISSAN skóre 93% fosílijí ku 7% elektromobilu ty japonská budoucnosti s rendlíkovským umem :DDDDDDDDD

    kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/statistiky/

  2. (Éra elektromobilů)… Nissan je jejím lídrem,…
    boha

    (Éra elektromobilů)… Nissan je jejím lídrem,…

    boha jeho, to všetci sú lídri elektromobility?
    VW je lídrom už aspoň zo dva roky.

    OK, chápem tú vyčkávaciu stratégiu, ale aspoň nech sa netvária, že niečo lídujú, keď hlavne čakajú, kým OSTATNÍ prídu na to, ako vyrábať baterky lacnejšie

Napsat komentář