Západočeská univerzita zkouší elektromobil Volkswagen e-Golf

Elektromobil Volkswagen e-Golf převzali v minulých dnech od společnosti Porsche Česká republika zástupci elektrotechnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni.

Nový Volkswagen e-Golf předal Martin Březina, vedoucí odd. Corporate Sales společnosti Porsche Česká republika představitelům Západočeské univerzity v Plzni doc. Ing. Jiřímu Hammerbauerovi, Ph.D. a prof. Ing. Zdeňkovi Peroutkovi, Ph.D.
foto: Volkswagen

Největší importér automobilů v Česku tak pokračuje ve svém programu Demo e-car program. Jeho prostřednictvím chce popularizovat elektromobilitu, a proto bezplatně nabízí municipalitám, institucím a firmám na dlouhodobé využití elektromobily Volkswagen e-Golf.

„Náš program jsme odstartovali loni na podzim. Zájem o testování elektromobilů je mimořádný,“ říká Vratislav Strašil, generální ředitel Porsche Česká republika.

„Západočeská univerzita se zabývá technologií pohonů a je ideálním nositelem našeho záměru – edukovat veřejnost a seznamovat ji s výhodami nových technologií. Nejlepší studenti si budou moci e-Golf vyzkoušet osobně.“

První zpětné vazby, které společnost Porsche Česká republika získala od uživatelů e-Golfů, jsou velmi pozitivní. Vyzdvihují zejména úsporu provozních nákladů, zrychlení vozidla a pohodlí cestování. Při jízdě po městských aglomeracích zároveň naprosto dostatečný dojezd, v Praze pak i možnost neomezeného parkování zdarma ve všech zónách.

Koncern Volkswagen ve své Strategii TOGETHER 2025 definoval elektromobilitu spolu s digitalizací, mobilními službami, autonomním řízením a umělou inteligencí jako svoje klíčové rozvojové priority.

Již v tomto roce značka Audi představí velké prémiové SUV Audi e-tron s dojezdem více než 500 km. Následovat budou další modely a hlavní ofenziva přijde s rokem 2020, kdy postupně přijdou na trh zcela nové elektromobily Volkswagen v rodině modelů s názvem I.D.

Její zatím poslední přírůstek, avantgardní limuzínu vyšší třídy I.D. VIZZION s funkcemi autonomní jízdy a ovládání hlasovými povely a gesty, představil Volkswagen na nedávném autosalonu v Ženevě.

Společnost Porsche Česká republika se na příchod elektromobilů intenzivně připravuje a s výhodami nových technologií systematicky seznamuje veřejnost i svoje zákazníky. V poslední době se například účastnila odborného veletrhu Amper v Brně.

Důležitou součástí této iniciativy je právě unikátní projekt Demo e-car program, připravený ve spolupráci s dealery společnosti Porsche ČR. Svým pojetím a rozsahem je v českých podmínkách unikátní.

S vozy Volkswagen e-Golf, které zájemci dostanou k testování, mohou během desetiměsíční zápůjčky ujet až patnáct tisíc kilometrů. První vozidla již byla předána, dalších pět si zájemci převezmou v průběhu příštích dvou měsíců.

V letošním roce plánuje Porsche Česká republika prodat více než čtyři stovky e-Golfů. Kolem roku 2025 by měly elektromobily tvořit zhruba pětinu všech prodejů společnosti.

tisková zpráva

17 Comments on “Západočeská univerzita zkouší elektromobil Volkswagen e-Golf”

  1. Přesně jak už tu napsali přede mnou. Hned mne napadla
    Přesně jak už tu napsali přede mnou. Hned mne napadla otázka: „Co chtějí proboha na tom elektromobilu testovat?“

    Elektromobil je už 20 let otestovaný!

    Už před 10 lety předělali v Brně Superb na elektro a oni teď chtějí teprve elektromobil testovat? A k čemu asi tak dojdou? Jde to levnější na provoz zadarmo nám go dejte ale nekoupíme si ho protože je to drahý.

    Já to chci taky zadarmo půjčit na rok!

    Kdyby zněla zpráva nějak tak, že univerzita vyměnila všechny spalováky za elektromobily, nebo že koupili 10 Elektro, tak by to byla super zpráva vhodná reklamy. Tohle je jen pro srandu králíkům a vytahování se že jsme dostali zadarmo auto.

    Je to k pláči i k zblití zároveň….

      1. tak tak starý golf vydržel 20 let a to je prostě moc, je
        tak tak starý golf vydržel 20 let a to je prostě moc, je potřeby víc podpořit prodej a když se tam díky té zpropadené evropské komisi nesmějí montovat kurvítka můsí se to tedy dělat z materiálů co tolik nevydrží to je přeci jasný soudruzi. A hlavně dobře zašpuntovat aby se to nemohlo servisovat nikde jinde nez fautofizáku 😉

        kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/a1994-vw-golf-citystromer/

  2. Západočeská univerzita je ta co si tam diplomy kupovali
    Západočeská univerzita je ta co si tam diplomy kupovali právnický rychlokvašky rádobyhvězdy, manželky hokejek, čutálstů a podobný póvl ČEZKA ?? :)))))) nojoooo klasika z Plzně :DDDD

    tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/vse-o-afere-na-pravech-od-ostudy-k-vysetrovaci-komisi.html

    plzen.idnes.cz/soud-odebrani-titul-rozhodnuti-hosman-harangozzo-fsb-/plzen-zpravy.aspx?c=A150807_104656_plzen-zpravy_pp

    zpravy.idnes.cz/plzenska-prava-odebiraji-tituly-prijde-o-nej-i-spolupracovnik-berkova-gangu-1vl-/domaci.aspx?c=A110227_204927_studium_vel

  3. Tak nevím zda je více retardovaný VW nebo ZČU. My již
    Tak nevím zda je více retardovaný VW nebo ZČU. My již roky jezdíme a oni se zabývají testováním Demo – e produktů. Inu jak řekl klasik: „můžeš být sebevětší blbec ale pokud to podáš patřičně vědecky zdůvodněné, budeš za hvězdu“.

  4. a co ted s tím milijonem dízlpopelnic který každodenně
    a co ted s tím milijonem dízlpopelnic který každodenně český lidi používají? ve městech je díky vw hrozný smrad a prach. To VW taky vyřeší? jasný, leda další produkcí dízlpopelnic 😉 falešník jeden trapák germánský :)))))))))))))))))))

  5. První zpětné vazby, které společnost Porsche Česká
    První zpětné vazby, které společnost Porsche Česká republika získala od uživatelů e-Golfů, jsou velmi pozitivní. Vyzdvihují zejména úsporu provozních nákladů 🙂
    Uživatel, který dostal zdarma auto si pochvaluje nízké provozní náklady 🙂

Napsat komentář