Automobilka PSA spoluzakládá centrum pro vývoj umělé inteligence

Skupina PSA se společně se společnostmi Amazon, Criteo, Facebook, Faurecia, Google, Microsoft, NAVER LABS, Nokia Bell Labs, SUEZ a Valeo připojila k výzkumnému centru CNRS, institutu Inria a Univerzitě PSL.

Skupina PSA je zakládající člen institutu PRAIRIE, expertního centra pro vývoj umělé inteligence.
foto: PSA

Skupina PSA, zakládající člen PRAIRIE (PaRis Artificial Intelligence Research InstitutE), je první automobilkou, která se stala součástí institutu a hodlá se aktivně podílet na jeho činnosti. Skupina PSA je přesvědčena, že umělá inteligence je pro rozsáhlou transformaci probíhající v automobilovém průmyslu a pro formování budoucnosti mobility naprosto zásadní.

Cílem institutu PRAIRIE je shromáždit nejdůležitější vědecké a průmyslové subjekty v oblasti umělé inteligence a stát se světovým globálním lídrem v tomto oboru. Skupina PSA se tak bude moci opřít o odborné znalosti nejvyšší úrovně a s jejich pomocí rozvíjet budoucí řešení mobility.

„Spolupráce s vědeckým světem na sbližování akademických a výrobních zájmů je základem úsilí skupiny PSA v oblasti inovací,“ uvedla Carla Gohin, viceprezidentka pro výzkum a inovace.

„Jsme hrdí na to, že jsme prvním výrobcem automobilů, který se připojil k Institutu PRAIRIE, jehož komplexní přístup nám umožní rozvíjet schopnosti v oblasti umělé inteligence a urychlit možnosti využití pro automobilový průmysl.“

tisková zpráva

Napsat komentář