Renault příští rok uvede na trh elektrické náklaďáky

Elektrická nákladní auta mají před sebou zajímavou budoucnost. Záměr uvést je na trh potvrdila aktuálně také značka Renault Trucks.

Prototypy 12t až 16t nákladních elektromobilů Renault už se pár let testují v reálném provozu.
foto: Renault Trucks

Společnost Renault Trucks oznámila, že v roce 2019 uvede na trh řadu elektrických nákladních aut. Vozidla budou profitovat z už několik let probíhajícího praktického testování prototypů.

Auta se mají vyrábět v továrně Blainville-sur-Orne v Normandii. O jaké přesně modely půjde ale Renault nezveřejnil. Zmínil pouze, že budou určeny pro městskou a příměstskou dopravu.

Renault Trucks investuje do elektromobility už od roku 2009. Prototypy 12-16t nákladních elektromobilů už se testují u firem jako Carrefour, Nestlé nebo Delanchy Group.

Navíc Renault Trucks už od roku 2010 prodává elektrický 4,5t nákladní vůz Maxity Electric. Renault zdůrazňuje, že v blízké budoucnosti se elektrická nákladní auta stanou klíčovými pro obslužnost městských center.

2 Comments on “Renault příští rok uvede na trh elektrické náklaďáky”

  1. V podstatě lze zaměnit slovo Renault za Daimler a jsme opět
    V podstatě lze zaměnit slovo Renault za Daimler a jsme opět u korporátních keců a skutek utek: „Renault Trucks investuje do elektromobility už od roku 2009. Prototypy 12-16t nákladních elektromobilů už se testují u firem jako Carrefour, Nestlé nebo Delanchy Group. Navíc Renault Trucks už od roku 2010 prodává elektrický 4,5t nákladní vůz Maxity Electric.“
    Jinými slovy vyrobili jsme pár desítek elektrických náklaďáckých prototypů a už s nimi 9 let brázdíme pokusně silnice a furt jsme ještě nezjistili, co s tím. 🙁
    Zkuste si zajít do salonu Renault pro něco elektrického. kromě vstupních posuvných dveří nic….

Napsat komentář