Autosalon Ženeva 2018: elektromobil BMW i4 potvrzen, dojezd 600 km

BMW na autosalonu v Ženevě potvrdilo vývoj dalšího člena rodiny „i“. Elektromobil BMW i4 staví na konceptu iVision Dynamics z Frankfurtu 2017.

BMW i4 bude vycházet ze studie iVision Dynamics
foto: BMW

Harald Krüger, šéf BMW, aktuálně na autosalonu v Ženevě potvrdil, že do roku 2025 bude automobilka nabízet 25 plně nebo částečně elektrifikovaných modelů. A také že koncept elektrického sedanu BMW iVision Dynamics se bude prodávat jako BMW i4.

Následuje tak ve šlépějích studie BMW Vision EfficientDynamics, která se představila na autosalonu ve Frankfurtu 2009 a po pěti letech se na trhu objevila jako BMW i8.

Doufejme, že u konceptu BMW iVision Dynamics to nebude trvat tak dlouho. BMW slibuje dojezd 600 km (pravděpodobně NEDC), zrychlení 0-100 km/h během 4 sekund a max. rychlost 200 km/h.

11 Comments on “Autosalon Ženeva 2018: elektromobil BMW i4 potvrzen, dojezd 600 km”

      1. Jj videl jsem. Nakonec to jeste Bjorn doplnil ze maji nespis v
        Jj videl jsem. Nakonec to jeste Bjorn doplnil ze maji nespis v Leafu nejakou spatnou BMS protoze to stav baterie neukazovalo linearne v tech mrazech. No na zimni cestu do alp to nebude to prave auto. Jinak ten vyber porad nic moc.

        1. Nelinearni ukazatel (a co hur, s menici se nelinearitou)
          Nelinearni ukazatel (a co hur, s menici se nelinearitou) dojezdu me prijde jako jeste vetsi prusvih nez pokles s teplotou.
          Ale tak snad to v nejake aktualizaci opravi. Takovyhle much tam urcite jeste par bude, prece jen palubka je uplne nova (neprevzata z predchoziho modelu).

  1. Jezděte raději ve formuli E :)))) vyzývá své kolegyně
    Jezděte raději ve formuli E :)))) vyzývá své kolegyně španělská kráska. Rozčilila tím i Jendu Čudlíka mistra světa F1 :))))

    sport.cz/moto/formule1/clanek/969527-jezdete-radeji-ve-formuli-e-vyzyva-sve-kolegyne-spanelska-kraska-rozcilila-tim-i-mistra-sveta-v-f1.html

Napsat komentář