Bývalý šéf Opelu si pořídil nové elektromobily: Tesla Model S a BMW i3

Karl-Thomas Neumann odstoupil z pozice šéfa automobilky Opel v době, kdy její vlastnictví přecházelo pod PSA Group. Jako velký zastánce elektromobility si teď dvě vlastní auta pořídil.

Karl-Thomas Neumann, bývalý šéf Opelu (předtím krátce působil také ve Volkswagenu) pózuje u elektromobilu Tesla Model S, který se právě nabíjí na stanici Tesla Supercharger.
foto: archiv Karl-Thomas Neumann/electrek.co

Jako šéf Opelu, tehdy ještě spadajícího pod GM, Karl-Thomas Neumann prosazoval, aby se ze značky stala čistý výrobce elektromobilů. Do roku 2030 měla výroba spalovacích motorů kompletně přestat.

GM ale plán neschválili a místo toho se rozhodli prodat Opel francouzské skupině PSA, kterou v roce 2014 zachránili Číňané (Dongfeng Motor) od krachu.

Ironií je, že pod PSA se Opel skutečně chystá na velkou renesanci elektromobility – do dvou let nabídne např. elektrický Opel Corsa a později i další modely.

Neumann napsal prvního březnového dne na svém Twitteru, že si společně se ženou pořídili elektromobily BMW i3 a Tesla Model S. „Sbohem, spalovací motore! Budoucnost je elektrická,“ napsal doslova Neumann.

20 Comments on “Bývalý šéf Opelu si pořídil nové elektromobily: Tesla Model S a BMW i3”

  1. Otázka na tělo, opel elektromobil měl, vlastnil tento pán
    Otázka na tělo, opel elektromobil měl, vlastnil tento pán tento elektromobil, když je takovej bojovnik?

    Podle toho pak toto buď PR idiota, kterej bránil elektromobilitě v oplu nebo PR skutečného zastánce elektromobility.

    Má někdo odpověď, abychom ukázali, zda je to manažer jako ten blb z ČEZu Roman nebo skuteční manažer co má vizi rozvoje firmy na které se firma skutečně rozvíjí a není dojena na platy manažerů?

    1. Anebo on byl problém „elektromobility“ a jeho odchodem chteli
      Anebo on byl problém „elektromobility“ a jeho odchodem chteli zmenu, aby fakt zmena nastala. A toto PR má „dokázat“, žýe on to vlastně chtěl a všichni istaatní mu v tom bránili, protože není schopen najít odpovídající flek…

      Výš kulové ty i já a tak pravda může být třeba i jiná než píšeš ty nebo píšu já 😉

  2. a já se zase těším až si lidi budou pořizovat domácí
    a já se zase těším až si lidi budou pořizovat domácí redox-flow baterie

    solarninovinky.cz/?zpravy/2018030603/made-in-germany-na-trh-prichazi-mala-domaci-baterie-na-bazi-redox-flow-technologie-ktera-nabidne-ochranu-proti-blackoutu

Napsat komentář