Volkswagen Tiguan Plug-In Hybrid už se testuje

Koncern představil Volkswagen Tiguan GTE plug-in hybrid už na autosalonu ve Frankfurtu 2015. A bylo jasné, že spíš dřív než později auto půjde na trh.

Volkswagen Tiguan Plug-In Hybrid už se testuje na silnicích – bez kamufláže. Dá se proto očekávat, že na trh půjde ještě letos, nebo nejpozději příští rok.
foto: Volkswagen

Oblíbené koncernové SUV doplní ve verzi plug-in hybrid dobře prodávané modely Volkswagen Passat GTE a Volkswagen Golf GTE. Je pravděpodobné, že auto využije i stejné pohonné ústrojí: 1,4l benzinový motor doplněný o elektromotor s celkovým výkonem 160 kW.

Volkswagen Passat GTE využívá baterii o celkové kapacitě 9,9 kWh (8 kWh využitelných) k ujetí max. 50 km čistě na elektřinu. Očekáváme, že Tiguan plug-in hybrid to bude mít podobně.

Uvedení auta v USA se nicméně prý nechystá. Naopak, Volkswagen s ním míří pouze na přesně vybrané trhy i v Evropě a dalších částech světa. Ve Spojených státech se místo toho chce zaměřit na čisté elektromobily.

10 Comments on “Volkswagen Tiguan Plug-In Hybrid už se testuje”

  1. Tak snad zase budu moct jezdit kolem komína OVA-FM po
    Tak snad zase budu moct jezdit kolem komína OVA-FM po obyčejné silnici jak jsem byl desítky let zvyklý – než nějaký debil v Cajzlstáně rozhodl že to bude dálnice. Doufám, že to nějaký přičinlivý posranec v prdlamentě nezvoře jak bývá u pravicových závistivců zvykem.
    denik.cz/ekonomika/revoluce-s-dalnicnimi-znamkami-zmizi-papir-a-elektromobily-pojedou-zdarma-20180305.html

      1. Ano právě , že na ježdění kolem komína ideál všechno
        Ano právě , že na ježdění kolem komína ideál všechno jezdí za levno na elektřinu a bez opotřebení spalovacího motoru.A lokálně bezemisně.

        Na dálky pohodně na benzín, ono i tou teslou to na dálky není žádná výhra. Kvůli nabíjení musí zastavovat cca 4x častěji než tento plug-in hybrid, nehledě na řídkou sít nabíjecích stanic bez plánování předem to většinou ani nejde. Trochu mi to připomíná počátek 90 let a cestování do Chorvatska na LPG i když tam se dala jet i na bezín.

Napsat komentář