Volkswagen I.D. VIZZION: luxusní robotická limuzína bez volantu, s hologramem a dojezdem 665 km

Volkswagen na autosalonu v Ženevě představí svou vizi budoucnosti zhmotněnou v konceptu I.D. VIZZION. Auto dlouhé 5,11 metru je vybaveno 111kWh baterií.

S novou rodinou elektromobilů řady I.D. začíná v automobilce Volkswagen zcela nová éra.
foto: Volkswagen

Díky svým specifikacím může koncept robotického elektromobilu Volkswagen I.D. VIZZION nabídnout dojezd na jedno nabití až 665 km. Max. rychlost je omezena 180 km/h, výkon 225 kW.

Auto pohánějí dva elektromotory a zcela mu chybí B sloupek. Dveře se otevírají do strany směrem od sebe. Uvnitř futuristické kabiny podle nejnovějšího teaseru dokonce najdeme jakýsi hologram.

I.D. VIZZION je čtvrtým představeným členem rodiny elektromobilů I.D. Těmi dalšími jsou hatchback I.D., který má jít na trh už v roce 2019/2020, crossover I.D. Crozz a mikrobus I.D. Buzz.

Uvnitř luxusního robotického elektromobilu už volant nenajdete

Uvnitř luxusního robotického elektromobilu už volant nenajdete
foto: Volkswagen
tisková zpráva

14 Comments on “Volkswagen I.D. VIZZION: luxusní robotická limuzína bez volantu, s hologramem a dojezdem 665 km”

  1. Vypadá to skvěle, klobouk dolů. Tomuhle říkám vize,
    Vypadá to skvěle, klobouk dolů. Tomuhle říkám vize, tomuhle říkám budoucnost! Skoro se mi až nechce věřit, kam se za posledních pár let dostala technologie……….
    …….počítačových programů na 3D vizualizaci :-D.

  2. Pokud tomu nedají volant tak maj čas aspoň 15 let s
    Pokud tomu nedají volant tak maj čas aspoň 15 let s uvedením, než k tomu aspoň nějak dospějí pouze některá města s infrastrukturou kolem silnice. Každopádně mít maximálku omezenu na 180km/h je dost opruz. Jediné co může uklidnit že v této podobě to na trh rozhodně v dalších 10 letech nepůjde :)).

Napsat komentář