Samsung představuje v Barceloně na veletrhu MWC 2018 sítě 5G

Samsung se jako první na světě chystá odhalit komplexní komerční řešení založená na technologii 5G FWA a předvést různé možnosti využití technologie 5G v domácnostech, městech i dopravě.

Autonomní doprava, chytrá města a domácnosti – to vše mají přinést mobilní sítě 5. generace neboli 5G. Federální komunikační komise USA jako první na světě úředně schválila zařízení založená na technologii milimetrových vln páté generace.
foto: Samsung

Společnost Samsung Electronics na veletrhu MWC 2018 obrátí pozornost na svá komerční komplexní řešení postavená na technologii 5G, přičemž odhalí nové možnosti pro budoucnost mobilních komunikací. Ukázky, které mají v průběhu akce proběhnout ve stánku Samsung Networks, maximálně využijí řešení 5G k předvedení dosud neprobádaných možností a příležitostí v oblasti služeb.

„Společnost Samsung má na veletrhu MWC 2018 v plánu ukázat, jak lze naše domácnosti, automobily i města změnit vybudováním sítí páté generace, ve kterých je hlavní důraz kladen na uživatele,“ řekl Youngky Kim, prezident a vedoucí divize Networks Business společnosti Samsung Electronics.

„Od počátku našeho výzkumu technologií 5G v roce 2012 zaujímá společnost Samsung pevné místo mezi těmi aktéry v odvětví, kteří věří v potenciál spektra milimetrových vln. Naše snaha o zdokonalení této technologie se letos uskuteční, technologie 5G se stane realitou a otevře nové možnosti pro zákazníky, operátory i firmy.“
 
Společnost Samsung jako první na světě vyvinula komplexní komerční řešení založená na technologii 5G FWA, mezi něž patří: komerční provedení 5G routerů pro domácnosti (koncová zařízení na straně zákazníka, CPE) pro vnitřní i venkovní využití, rádiové přístupové sítě (RAN) páté generace, které tvoří rádiová přístupová jednotka a virtualizovaná RAN, jádro příští generace, a také 3D radiofrekvenční plánovací nástroje a služby využívající umělou inteligenci.

Pomocí vlastních technologií a zdrojů dokázala společnost Samsung vyvinout své první komerční 5G modemy na bázi zákaznických integrovaných obvodů a radiofrekvenční integrované obvody pro spektrum milimetrových vln, které umožnily vznik kompaktních přístupových jednotek a koncových zařízení na straně zákazníka.

Tyto výrobky již byly otestovány během měsíců praktických zkoušek na různých trzích. Federální komunikační komise USA (FCC) dne 23. února povolila přístupová zařízení 5G společnosti Samsung.

Jedná se první výrobky založené na technologii milimetrových vln páté generace na světě, které získaly povolení od příslušného regulátora – jedná se o milník, jehož bylo dosaženo na základě úzké spolupráce s technickým a technologickým oddělením FCC.

Řešení se stanou součástí první komerční sítě 5G, jejíž provoz bude zahájen v roce 2018 v USA. Více informací najdete v článku Firma Verizon si pro komerční spuštění 5G vybrala společnost Samsung (Verizon Selects Samsung for 5G Commercial Launch).

Společnost Samsung rovněž představí své první výrobky s technologií 5G NR, které splňují standard 3GPP vydání 15, podporující šířky pásma nižší a vyšší než 6 GHz, které budou k dispozici v roce 2018.

Chytrá města s řešeními páté generace

Tato řešení umožní konektivitu 5G pro širokou škálu způsobů využití, což velmi rozšíří možnosti operátorů při uplatnění v různých oblastech a pro různé scénáře. Ukázky chytrého města s řešeními 5G ve stánku společnosti Samsung na veletrhu MWC ukáží, jak mohou technologie příští generace změnit dopravu v ulicích, aby byla mnohem bezpečnější a pohodlnější. Ve stánku proběhnou také další ukázky toho, jak budou zařízení páté generace fungovat v domácnostech, na stadionech, v automobilech a vlacích.

Mezi další očekávaná řešení od společnosti Samsung patří nové radiové jednotky pro sítě LTE a masivní MIMO řešení, cloudová platforma, nástroje k optimalizace sítě zaměřené na uživatele a také služby šité na míru specifickým potřebám operátorů a firemních uživatelů.

tisková zpráva

2 Comments on “Samsung představuje v Barceloně na veletrhu MWC 2018 sítě 5G”

  1. a mrd na rejžáckou ozařovačku 5G nepotřebujeme k životu
    a mrd na rejžáckou ozařovačku 5G nepotřebujeme k životu ani 4G :)) nám bohatě stačí český 50MBit wifi na každým rohu, náměstí, obchodáku pomalu i u doktora zdarma!!! a 100MBit optika do bytu nazdar rejžáku ;))) Samsung at moc neremcá a kouká chrlit do světa co umí paměti a ssd dokad vůbec ještě má fabriky vcelku :)))))))

    1. Tesla meziročně prodala v Číně dvakrát více
      Tesla meziročně prodala v Číně dvakrát více elektromobilů, příjem přesáhl 2 miliardy dolarů

      connect.zive.cz/clanky/tesla-mezirocne-prodala-v-cine-dvakrat-vice-elektromobilu-prijem-presahl-2-miliardy-dolaru/sc-320-a-192012/default.aspx

Napsat komentář