Celosvětová premiéra elektromobilu Jaguar I-PACE se blíží

Značka Jaguar bude živě vysílat 1. března v 19:00 středoevropského času světovou premiéru svého prvního elektrického vozu I-PACE.

Model I-PACE je první elektrický vůz značky Jaguar a nejnovější člen rodiny PACE. Cena a podrobné specifikace budou oznámeny již brzy. Oficiálně se I-PACE představí veřejnosti na autosalonu v Ženevě 6. března.
foto: Jaguar

Jaguar reagoval na velký počet objednávek tak, že fanoušci mohou sledovat odhalení vozu živě z pohodlí domova skrze online vysílání na sociálních sítích. Ceny a veškeré specifikace budou oznámeny bezprostředně po odhalení vozidla.

Model I-PACE se stal nejnovějším členem rodiny PACE, který přináší kombinaci výkonu sportovních vozů, pohonu všech kol s vysokou agilitou a praktičnosti SUV. „Od doby, kdy jsme v roce 2016 odhalili koncept I-PACE, se naše zraky upíraly k tomuto momentu. Ryze elektrický I-PACE není inovativním vozem pouze v rámci naší společnosti, ale má potenciál změnit celý automobilový průmysl. Nemůžu se dočkat, až svět spatří, čeho všeho jsme s tímto vozem dosáhli,“ řekl Ian Callum, Jaguar Director of Design.

Jaguar I-PACE bude schopen rychlého nabití z nuly na 80 % za 45 minut*. Vůz byl důkladně testován v extrémních terénech a teplotách od – 40 °C do 40 °C. Po více než dvou milionech testovacích kilometrů a dalších 11 000 hodinách simulací, které absolvovalo přes 200 výrobních prototypů, bylo konstrukčními a inženýrskými týmy společnosti Jaguar vytvořeno ryze elektrické SUV.

Oficiální premiéra vozu I-PACE proběhne na autosalonu v Ženevě 6. března. I-PACE bude schopen dobíjení z nuly na 80 % za méně než 45 minut pomocí DC 100kW připojení.

tisková zpráva

13 Comments on “Celosvětová premiéra elektromobilu Jaguar I-PACE se blíží”

Napsat komentář