Volkswagen nabízí cenové zvýhodnění modelů Polo a Golf s pohonem na CNG

Volkswagen spouští pro své zákazníky akci Modrý bonus na modely s alternativním ekologickým pohonem na stlačený zemní plyn. Zvýhodněná nabídka se vztahuje na modely Polo TGI, Golf TGI a Golf Variant TGI.

Polo TGI nabízí pozoruhodnou jízdní dynamiku ve spojení s mimořádně nízkými provozními náklady. Nově konstruované palivové nádrže na zemní plyn jsou bezpečně uloženy v zadní části vozu.
foto: Volkswagen

Modrý bonus ušetří zákazníkům až 70 000 Kč z pořizovací ceny vozu. Přeplňované motory TGI poskytují výbornou dynamiku, zároveň však svou nízkou spotřebou paliva a emisemi snižují provozní náklady a jsou šetrné k životnímu prostředí.

„Volkswagen je jedním z průkopníků pohonu na stlačený zemní plyn a naše mnoholeté zkušenosti se odráží ve vyspělé konstrukci inovativních motorů TGI, které pohání naše modely Polo, Golf a Golf Variant,“ říká Jiří Jantač, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika.

Nádrže na stlačený zemní plyn

Nádrže na stlačený zemní plyn
foto: Volkswagen

„S Modrým bonusem nyní nabízíme českým zákazníkům jedinečnou příležitost k pořízení našich modelů na CNG za mimořádně výhodných podmínek. Díky neustále rozšiřované síti plnicích stanic lze výhody našich vozů na CNG využívat po celé České republice i při cestování v zahraničí.“

Do akce Modrý bonus byly zařazeny modely Polo TGI, Golf TGI a Golf TGI Variant. Polo na CNG lze nyní pořídit se zvýhodněním 20 000 Kč. Pro modely Golf a Golf Variant s motorem TGI platí cenové zvýhodnění 70 000 Kč. Zákazníci však ušetří nejen na pořizovací ceně, ale také na provozních nákladech.

V porovnání s konvenčními palivy – benzinem a naftou – jsou provozní náklady o 30 až 50 % nižší. Úspory vyplývají nejen z nižší spotřeby paliva díky vyšší účinnosti motoru spalujícího CNG, ale také z nižší spotřební daně a tím nižší koncové ceny paliva a nulové silniční daně. S vozem Volkswagen Polo TGI tak ujetý kilometr vyjde v průměru na 1,20 Kč.

Spalovací motor TGI přizpůsobený pro stlačený zemní plyn

Spalovací motor TGI přizpůsobený pro stlačený zemní plyn
foto: Volkswagen

Zemní plyn je v současnosti nejčistějším palivem pro spalovací motory. Modely Volkswagen na CNG patří díky tomu mezi nejekologičtější automobily na současném trhu, a to jak z hlediska produkce oxidů dusíku a oxidu uhličitého, tak pevných částic. Motory TGI disponují přeplňováním turbodmychadlem a dvěma palivovými soustavami.

Kromě CNG jsou schopny spalovat také benzin, takže majitelé modelů na CNG mají jistotu bezproblémového provozu i v oblastech s horší dostupností plnicích stanic CNG. Tlakové nádrže na CNG jsou mimořádně odolné a jejich uložení v dobře chráněné zóně je zárukou nejvyšší úrovně bezpečnosti.

V neposlední řadě patří k výhodám CNG nižší usazování karbonových částic, které běžně vznikají při spalování fosilních paliv, vynikající odolnost vůči detonačnímu spalování a plynulejší chod motoru (díky vysokému oktanovému číslu 130), nižší hlučnost motoru a také bezpečnost.

Stlačený zemní plyn má na rozdíl od LPG nižší hustotu než vzduch, takže v nepravděpodobném případě jeho úniku se volně rozptýlí do atmosféry a nehrozí ani kontaminace půdy či spodních vod.

tisková zpráva

11 Comments on “Volkswagen nabízí cenové zvýhodnění modelů Polo a Golf s pohonem na CNG”

  1. Á, tak tahle informace vysvětluje ten nesmysl z víkendu o
    Á, tak tahle informace vysvětluje ten nesmysl z víkendu o hybridu Šáde na CNG. Centrála velí jasně: plnou parou do elektromobility, přes hybrid, CNG hybrid, pak se ještě vyvine další modrá technologe a ejhle: Bude rok 2050 a všude kolem budou hrčet super vyspělé a úplně ECO spalováky, na které ještě budou brát dotace. No HNUS VELEBNOSTI!

  2. Včera mi to přistálo v emailu. Nějak jsem si naivně
    Včera mi to přistálo v emailu. Nějak jsem si naivně myslel, že zlevňují svoje předražené elektromobily. Protože tam všude modrou barvu používají. Ale kdepak, plyn jim šel už za druhé světové války, jen v tom pokračují.

Napsat komentář