Deutsche Post DHL zkusí už letos robotické elektromobily s technologií Nvidia

Německá pošta Deutsche Post DHL už dnes provozuje stále rostoucí flotilu více než 3400 elektromobilů StreetScooter, které si sam vyrábí! Nyní chce začít testovat autonomní verze.

Elektrická poštovní dodávka StreetScooter bude brzy umět doručovat poštu i bez řidiče.
foto: Deutsche Post DHL

Autonomní verze elektrických poštovních dodávek StreetScooter bude vybavena technologiemi ZF ProAI a Nvidia Drive PX. Ty zahrnují řadu senzorů, včet šesti kamer, dvou LIDARů a radaru.

O vývoj umělé inteligence pro tato robotická poštovní auta se stará AI superpočítač NVIDIA DGX-1. Ten umí trénovat neuronové sítě s pomocí techniky hlubokého učení (deep learning).

Cílem je, aby poštovní dodávky mohly dodávat zásilky prakticky v kteroukoliv denní dobu, nezávisle na možnostech doručovatelů. Díky tomu, že jde o elektromobily, to půjde jak bez lidí, tak i bez hluku a emisí.

tisková zpráva

5 Comments on “Deutsche Post DHL zkusí už letos robotické elektromobily s technologií Nvidia”

  1. nebola takáto reportáž v TV? ako poštár vystúpil z auta
    nebola takáto reportáž v TV? ako poštár vystúpil z auta (myslím, že nemalo dvere) a keď kráčal po chodníku k ďalšiemu domu (schránke?) a auto si privolal „tabletom“ už pred dvoma rokmi?
    ps – v okrajovej časti londýna (highatehill) rozvážali (25 rokov) mlieko elektrickými dodávkami. rozdiel oproti klasickým (ice) taxíkom bol príšerný hrkot fliaš o kovové prepravky. sklo a kov sú ekologické, nie ako plast. to, že je možnosť prebudenia marxa z hrobu je ale vysoká

  2. Tleskám! Konečně správný přístup. Ať se jde celý
    Tleskám! Konečně správný přístup. Ať se jde celý „koncern“ vycpat. Docela by mě zajímalo, který evropský „Elon“ má tuhle elektro a AI revoluci u Deutsche Post na svědomí :).
    Jen tak dál, každý malý krůček se počítá.

Napsat komentář