Kia letos v Evropě spustí službí sdílení aut WiBLE

Kia dnes oznámila svůj plán spustit v nových regionech službu sdílení automobilů WiBLE na podporu mobility ve městech a příměstských oblastech.

V průběhu roku 2018 Kia oznámí, ve kterých evropských lokalitách bude služba WiBLE spuštěna jako první.
foto: Kia

Služba WiBLE – složenina ze slov ‚Widely Accessible‘ byla v Koreji spuštěna již v roce 2017 a koncem roku 2018 by se měla objevit ve vybraných evropských zemích a městech.

Kia plánuje, že v dalších letech pak službu rozšíří i na ostatní trhy po celém světě. Služba WiBLE bude provozována ve vymezených oblastech městských center, kde se budou nabízet vozidla těm zákazníkům, kteří by chtěli řídit vůz, ale sami například žádný automobil nevlastní nebo se pouze chtějí pohodlněji přepravit z místa na místo.

Služba sdílení aut Wible

Služba sdílení aut Wible
foto: Kia

Uživatelé služby WiBLE si k cestování mohou vybírat z různých vozidel Kia, včetně elektromobilu Kia Soul EV, hybridního crossoveru Niro nebo větších modelů. Vozidla jsou vybavena mnoha technologiemi aktivní bezpečnosti Kia, které uživatelům pomáhají k bezpečnému cestování s modelem, který nemusejí mít tak dobře zažitý. Očekává se, že uvedený formát služby se objeví i na nových trzích.

Služba WiBLE je přístupná prostřednictvím doprovodné aplikace pro chytré telefony. Uživatelé platí za jednotlivé cesty s vozidlem WiBLE a je jim účtována sazba na základě doby, po kterou vozidlo využívali.

WiBLE v Evropě umožní uživatelům jednosměrné cesty, kdy nebudou muset vozidlo vracet na místo zapůjčení, což přispěje k maximálnímu pohodlí a protihodnotě za účtovanou částku.

tisková zpráva

13 Comments on “Kia letos v Evropě spustí službí sdílení aut WiBLE”

    1. To je všechno krásné ale kolik si to může obyčejných
      To je všechno krásné ale kolik si to může obyčejných Číňanů dovolit koupit. Předražené hračky pro zbohatlíky. Ujede to pár kilometrů a nabíjí se to hodiny. S dieselem ujedete k tisícovce km na jeden zátah, natankujete během pár minut a světe div se nemusíte ani mrznout jako mnoho elektroauto-measurberatorů. Ale sněte si své eko-nerealistické sny, realita Vás snad vyléčí.

        1. Bohužel jsem nepotkal. Třeba jsem nepotkal oba strejdy
          Bohužel jsem nepotkal. Třeba jsem nepotkal oba strejdy kteří na tu hnusnou nemoc umřeli ještě dřív než jsem se narodil. A jelikož již nejsem nejmladší, tenkrát skoro žádný auta nejezdily a dostali to stejně. A samozřejmě ji nikomu nepřeji.

          Ale teď sem objevil novou zábavu chlapců z USA kteří útočí na Priusy černým dýmem (jútúb) ze svejch pikapů. Budu to muset hned vyzkoušet. Avie na to bude nejlepší.

      1. Soudruhu soudruhu. Pokrok Halt něco stojí. A to co je
        Soudruhu soudruhu. Pokrok Halt něco stojí. A to co je světem svět. Stačí se poohlédnout do historie. První auta byla také nemotorná, neohrabaná a vlastně nikam nedojela neb nebyly benzínky. Pokud by nebylo nadšenců ochotných zaplatit vývoj a mnohdy si na to i půjčit, nikdy bys nedojel nikam ani ty. A nikdy by tvoje děti a vnoučata nemohly žít v lepším prostředí a dýchat čistý vzduch. Ale škarohlídi jako ty vždy byli a budou.
        Takže zavel : NA KONĚ SOUDRUZI !!!

Napsat komentář