CES 2018: Hyundai představí nové auto na vodík

Automobilka Hyundai připravila pro letošní veletrh spotřební elektroniky CES 2018 velké překvapení. Na tradiční největší přehlídce svého druhu, která se koná v Las Vegas, představí nové vozidlo poháněné elektřinou z vodíkových palivových článků.

Hyundai na letošním veletrhu spotřební elektroniky CES, který se čím dál tím víc stává i autosalonem, představí nové auto na vodík.
foto: Hyundai

Novinka je vybavena špičkovými technologiemi Advanced Driver Assistance System (ADAS) a vůz je tak dalším přírůstkem do rodiny vozidel Hyundai s ekologickým pohonem. Automobilka tímto krokem pokračuje v naplňování své vize čisté mobility na celém světě.

Společně s vylepšenou technologií získávání energie z vodíkových palivových článků, jejichž jedinou odpadní látkou je čistá voda, Hyundai představí i nový způsob rozpoznávání a ovládání hlasem či gesty. Součástí tohoto systému má být například inteligentní propojení vozu s domem.

Tisková konference Hyundai se uskuteční 8. ledna v Mandalay Bay (Level 2, Oceanside C) v 15:00 PST. Celý průběh konference bude možné sledovat živě na kanálu YouTube.

Na tiskové konferenci se mimo jiné představí i generální ředitel společnosti Aurora Chris Urmson, který přiblíží detaily společného výzkumu a vývoje technologie autonomního řízení.

tisková zpráva

11 Comments on “CES 2018: Hyundai představí nové auto na vodík”

  1. Vodík je dobrej leda tak pro Čínu, která bude mít jediná
    Vodík je dobrej leda tak pro Čínu, která bude mít jediná do deseti let nějaké vysokoteplotní jaderky, schopné za použitelnou cenu rozkládat vodu na vodík a kyslík hlavně pro chemický průmysl.
    Tak ti to pak můžou mešinově někde v dopravě používat, ale spíš pro městské autobusy.

      1. Tomu se zatím vyšichni promotéři vyhýbají a radši
        Tomu se zatím vyšichni promotéři vyhýbají a radši ukazují že z výfuku jde jen voda a pak jí s nadšením chlastaj.
        https://www.youtube.com/watch?v=YNV8qi_rJBg
        Vodíkový auta maj stejně mizernou efektivitu provozu jako spalováky. Celá potřebná infrastruktura by akorát okopírovala současnou ropnou infrastrukturu včetně podobné výsledné ceny.
        https://www.youtube.com/watch?v=23lz9ercqvA

Napsat komentář