PSA a Nidec chtějí společně vyrábět až 900 000 elektromotorů ročně

Francouzská automobilka PSA Group a japonský Nidec vytvořili společný podnik. Jeho cílem je vyrábět ve Francii do roku 2022 až 900 000 trakčních elektromotorů ročně.


foto: PSA Group/Nidec

Japonský Nidec minulý únor koupil francouzského výrobce elektromotorů Leroy-Somer Holding a právě tato firma se bude oint-venture účastnit.

Nová společnost bude navrhovat, vyvíjet, vyrábět a prodávat řadu elektromotorů pro elektromobily, plug-in hybridy a hybridy. Očekává se, že elektrické motory nepůjdou jen do PSA, ale i dalším výrobcům.

V roce 2014 uzavřela skupina PSA klíčovou dohodu s čínskou automobilkou Dongfeng Motor. Ta do automobilky nalila 800 milionů dolarů, stejnou částku pak i francouzská vláda – oba výměnou za 14 % akcií.

Kontrolu nad dlouhodobě ztrátovou automobilkou tak ztratila zakladatelská rodina Peugeotů. Má nyní stejný 14% podíl jako francouzská vláda a čínský investor.

Nedlouho po čínské investici ohlásila skupina PSA, že se v budoucnu více zaměří na elektropohony, primárně elektromobily a plug-in hybridy. Koncem roku 2016 také otevřela novou továrnu v Číně.

tisková zpráva

3 Comments on “PSA a Nidec chtějí společně vyrábět až 900 000 elektromotorů ročně”

  1. proto pokaždé když potkáš žabožrouta na úvod ho
    proto pokaždé když potkáš žabožrouta na úvod ho pozdravem z čech:

    nja šáde, echt germany kára her general :))))))

    cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Auto

    … a hned potom mu zkritizuj jeho neschopnosti počínaje elektroinstalací frankopopelnic 2000sících let ;)) a když to náhodou skousne pokračuj Napoleńem, protože víš kterou frázi používaj frantíci nejčastěji??

    „vzdávám se“ :))))))))))))))))))))))))

    csfd.cz/film/248830-muzi-co-ziraji-na-kozy

    1. Vždycky jsem fascinován tím, jak to ti myšlením
      Vždycky jsem fascinován tím, jak to ti myšlením bolševici ve Francii dokážou přivést na buben, pak do toho napumpovat státní peníze z daní všech občanů a opět to přivést na buben a napumpovat a tak pořád dokola. Sem tam se jim šikne nějaký zahraniční pumpař. Oni snad musejí mít školy od Švejkova feldkuráta Katze: To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou…..

Napsat komentář