V Británii odstartovala výroba nového Nissanu Leaf

Ve Spojených státech se výroba nové verze elektromobilu Nissan Leaf rozjela už začátkem prosince. V britském Sunderlandu začíná z výrobních linek sjíždět nyní.

Výroba elektromobilu Nissan Leaf v továrně Sunderland v Británii
foto: Nissan

Zpráva o startu výroby nového Leafu v Británii přichází společně s oznámením ceny auta na českém trhu. Sunderland se stává třetí továrnou po Smyrně v USA a Oppamě v Japonsku.

Minulé generace Nissanu Leaf se během šesti let prodalo přes 300 000 kusů po celém světě, z toho 85 000 v Evropě. Očekává se, že nový Leaf s o 40 % vyšším dojezdem toto číslo překoná.

První dodávky zákazníkům jsou v Evropě očekávány během února 2018. Zájem o auto je podle Nissanu už teď překvapivě velký.

Nissan

18 Comments on “V Británii odstartovala výroba nového Nissanu Leaf”

  1. tak dneska jsem se bavil s německým taxikářem co má 2
    tak dneska jsem se bavil s německým taxikářem co má 2 roky starého Leafa a provozuje ho na horách v n.v. cca 800m.n.m a pěkně nadával na Nissan, protože Leaf vykazoval po 2 letech 20% pokles kapacity baterie a samozřejmě Nissan mu reklamaci zamítl, protože reklamaci prováděli hezky v teple a s minimálním odběrem, takže chudák Helmut nasranej a musel si koupit nové baterie za 10000EUR u 2 roky starého Leafa!! a to se vyplatí!!

        1. Nenapísal si akú baterku má Helmut v leafovi, ale keďže
          Nenapísal si akú baterku má Helmut v leafovi, ale keďže je 2 roky starý, tak s najväčšou pravdepodobnosťou 24kWh a tá stojí 5000€ a výmena je v cene !!!
          KLudne si to over u najbližšieho dílera.
          Takže celá táto story je výmysel a už to tu nespomínaj aby si nebol za debila…

      1. Jj ten konektor je Mennekes a je i videt, ze tam 2 piny pro
        Jj ten konektor je Mennekes a je i videt, ze tam 2 piny pro faze L chybi.
        Takze doufejme, ze to bude seriova komponenta zde v a pro Evropu.

        Vymenit tu panelovou zastrcku za plnopinovou a doplnit 2ks BRUSA boostry na povyseni palubniho AC nabijeni, tak to da dalsi rozmer.

Napsat komentář